Deputi Bidang Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Bapenas

Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan sumber daya alam lingkungan urip. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip, gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pangan lan pertanian, kahutanan lan konservasi daya toya, kalautan lan perikanan, sumber daya ènergi, mineral lan partambangan, saha lingkungan urip.
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pangan lan pertanian, kahutanan lan konservasi daya toya, kalautan lan perikanan, sumber daya ènergi, mineral lan partambangan, saha lingkungan urip.
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pangan lan pertanian, kahutanan lan konservasi daya toya, kalautan lan perikanan, sumber daya ènergi, mineral lan partambangan, saha lingkungan urip.
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pangan lan pertanian, kahutanan lan konservasi daya toya, kalautan lan perikanan, sumber daya ènergi, mineral lan partambangan, saha lingkungan urip.
  5. Nindakaken gayutan makarya ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan pangan lan pertanian, kahutanan lan konservasi daya toya, kalautan lan perikanan, sumber daya ènergi, mineral lan partambangan, saha lingkungan urip.
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip, kapérang dados gangsal, inggih punika:[1]

  • Direktorat Sumber Daya Energi, Mineral dan Pertambangan
  • Direktorat Lingkungan Hidup
    • Sub Direktorat Keanekaragaman Hayati;[3]
    • Sub Direktorat Pengelolaan Lingkungan Hidup;
    • Sub Direktorat Kelembagaan lan Informasi Lingkungan Hidup;
    • Sub Direktorat Iklim lan cuaca
  • Direktorat Pangan lan Pertanian
    • Sub Direktorat Pangan;[4]
    • Sub Direktorat Perkebunan lan Holtikultura;
    • Sub Direktorat Peternakan;
    • Sub Direktorat Kelembagaan Pertanian
  • Direktorat Kehutanan lan Konservasi Sumber Daya Air
    • Sub Direktorat Pengembangan Ékonomi lan Manajemen Kehutanan;[5]
    • Sub Direktorat Konservasi Sumber Daya Alam;
    • Sub Direktorat Rehabilitasi Hutan lan Konservasi Sumber Daya Air.
  • Direktorat Kelautan lan Perikanan[6]
    • Sub Direktorat Laut, Pesisir, lan Pulo-Pulo Cilik;
    • Sub Direktorat Perikanan;
    • Sub Direktorat Kelembagaan Kelautan lan Perikanan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Sumber Daya Alam dan Lingkungan Hidup (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Sumber Daya Energi, Mineral dan Pertambangan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Lingkungan Hidup (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Pangan dan Pertanian (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Kehutanan dan Konservasi Sumber Daya Air (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  6. Direktorat Kelautan dan Perikanan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)