Syamsul Mu'arif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Syamsul Mu'arif
Syamsul-mu'arif 2.jpg
Mantri Komunikasi lan Informatika Républik Indonésia 26
Linggih
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kang sadurungé Yunus Yosfiah
Kang sawisé Sofyan Djalil
Rerincèn dhiri
Lair (1948-12-08) Dhésèmber 8, 1948 (umur 70)
Indonésia Kandangan, Hulu Sungai Kidul, Kalimantan Kidul,Indonésia
Agama Islam

H. Syamsul Mu'arif B.A. (lair ing Kandangan, Hulu Sungai Selatan, Kalimantan Kidul, 8 Dhésèmber 1948; umur 70 taun) inggih punika mantri Nagara Komunikasi lan Informasi ing Kabinèt Gotong Royong.[1] Panjenenganipun pikantuk gelar sarjana enèm ing Institut Agama Islam Negeri Antasari.[2] Saking kelas 3 SD, panjenenganipun sekolahipun ing Madrasah Ibtidaiyah ingkang mligi nyinaoni babagan agami.[2] Salajengipun Syamsul mutusaken badhé sekolah ing sekolah ikatan dhinas lanjeng dipunlajengaken ing Banjarmasin ngantos kalih taun dangunipun.[2] Salajengipun Syamsul kondur malih dhateng Kandangan lan mucal.[2]

Taun 1967, panjenenganipun nglajengaken studinipun ing Fakultas Syariah Institut Agama Islam Negeri (IAIN) Kandangan, lan pikantuk gelar sarjana enèm (BA) ing IAIN Antasari.[2] Nalika taksih kuliyah Syamsul aktif ing organisasi Himpunan Mahasiswa Islam (HMI) lan pinitados dados Ketua Umum Dewan Mahasiswa IAIN Antasari Banjarmasin nalika taun 1975-1977.[2] Salajengipun Syamsul dados Ketua Umum Koordinasi HMI Kalimantan nalika taun 1977-1979. ing purwanipun taun 1980-an, Syamsul ndhèrèk Golongan Karya (Golkar).[2]

Nalika taun 1982, Syamsul kapilih dados wakil rakyat ing DPRD Tingkat 1 Kalimantan Kidul nalika yuswanipun nembé 33 taun, sesarengan kaliyan aktivitasipun minangka Ketua KNPI Kalimantan Kidul (1982-1985) lan Ketua AMPI Kalimantan Kidul (1985-1989).[2] Syamsul dados anggota DPRD ngantos taun 1987.[2] Nalika taun 1999, Syamsul kapilih njabat Ketua Fraksi Golkar DPR-RI. Sasampunipun Megawati Soekarnoputri dados présidhén ing wulan Juli 2001, Syamsul pinitados dados Mantri Komunikasu lan Informasi ing Kabinèt Gotong Royong.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Politisi Nagarawan dari Kalsel dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j Syamsul Mu'arif dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Politisi Nagarawan dari Kalsel