Pengging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pengging iku jeneng kuna sawijining laladan sing saiki dumunung antarané Sala lan Yogya (kira-kira nyakup wewengkon Boyalali lan Klathèn lan uga manawa Salatiga). Pusaté saiki kira-kira ing Banyudana, Boyalali. Ing Désa Dukuh, Banyudono saiki dibangun kawasan wisata wujud padusan kanggo ritual reresik awak, amarga anané sumber banyu (umbul) sing dianggep suci. Ing sacedhaké papan padusan iki uga ana makam pujangga Sastra Jawa Anyar ya iku, Yasadipura I.

Uga delengen[besut | besut sumber]