Vorstenlanden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Vorstenlanden utawi Praja Kejawen utawi Bumi Para Ratu iku sebutan tlatah warisan Mataram Islam sawise Perang Jawa bubar. Sing kalebu Vorstenlanden iku Kasunanan Surakarta, Kasultanan Ngayogyakrta, Kadipaten Mangkunegaran lan Kadipaten Pakualaman. Menawa dideleng saka karesidenan, sing kalebu Vorstenlanden iku Karesidenan Surakarta lan Karesidenan Ngayogyakarta.

Mataram 1830-nl.png


Rujukan[besut | besut sumber]

G.P. Rouffaer, "Vorstenlanden", Adatrechts Bundels XXXIV: Java en Madoera ('s Gravenhage: Martinus Nijhoff, 1931), hlm. 234.