Yasadipura I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Radèn Ngabèi Yasadipura I ya iku Pujangga ing Surakarta. Sara sarisilah, Yasadipura isih turun saka Sultan Adiwijaya ing Demak, kanthi urutan

Kangjêng Sultan Adiwijaya, pêputra:

1. Pangeran Adipati Banawa (Kangjêng Sinuhun Prabuwijaya) pêputra:

2. Pangeran Émas, adipati ing Pajang, pêputra:

3. Pangeran Arya Prabuwijaya (Panêmbahan Radèn) pêputra:

4. Pangeran Arya Wiramanggala (Kajoran) pêputra:

5. Pangeran Adipati Wiramanggala (ing Cêngka[2] Sèwu mantu dalêm ingkang sinuhun sumare ing Têgalarum) pêputra:

6. Kangjêng Pangeran Arya Danupaya, pêputra:

7. Radèn Tumênggung Arya Padmanagara ing Pakalongan, pêputra:

8. Radèn Ngabèi Yasadipura I abdi dalêm kaliwon pujăngga ing Surakarta Adiningrat.

Sedanipun Ngabèi Yasadipura kala dintên Sênèn Kaliwon tanggal ping 20 Dulkangidah, taun Wawu 1728, dumugi yuswa 74 taun. Sumare wontên ing pasarean Pêngging (saiki klebu ing desa Bendhan, Boyolali), sawingkingipun Masjid Ciptamulya.[1]

Saka putra-putrane kang kaparingan pangkat bupati ya iku :

1: Radèn Tumênggung Sastranagara (Yasadipura II) abdi dalêm bupati carik.

2: Radèn Tumênggung Yasadipura III, abdi dalêm bupati kadipatèn.

3: Radèn Tumênggung Amongpraja, abdi dalêm bupati jaksa.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b al, Sasrasumarta et. Tus Pajang - 1939.