Kepala Staf TNI Angkatan Udara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kepala Staf Angkatan Udara utawa dicekak KSAU, iku jabatan sajeroning Tentara Nasional Indonésia (TNI) kang dadi pemimpin Angkatan Udara. Kalungguhan jabatan KSAU iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Udara lan Kepala Staf Angkatan liyané diangkat lan dipungkasi déning Présidhèn kanthi usul Panglima TNI.

Tugas[besut | besut sumber]

Tugas lan kuwajiban Kepala Staf Angkatan Udara ya iku:

  1. mimpin Angkatan Udara sajeroning babagan pembinaan kakuwatan lan kasiapan operasional Angkatan Udara;
  2. mbiyantu Panglima sajeroning nyusun kawicaksanan babagan pangembangan postur, doktrin, lan strategi sarta operasi militer matra udara;
  3. mbiyantu Panglima sajeroning migunakaké komponèn pertahanan nagara miturut kabutuhan Angkatan Udara;
  4. ngayahi tugas liya babagan matra udara kang diprintahaké déning Panglima TNI.

Daftar pejabat KSAU[besut | besut sumber]

No Jeneng Saka Nganti
1 Laksamana Udara Soerjadi Soerjadarma 9 April 1946 19 Januari 1962
2 Laksamana Madya Udara Omar Dani 19 Januari 1962 24 November 1965
3 Laksamana Muda Sri Moeljono Herlambang 27 November 1965 31 Maret 1966
4 Laksamana Udara Roesmin Noerjadin 31 Maret 1966 10 November 1969
5 Marsekal TNI Soewoto Sukendar 10 November 1969 28 Maret 1973
6 Marsekal TNI Saleh Basarah 28 Maret 1973 4 Juni 1977
7 Marsekal TNI Ashadi Tjahyadi 4 Juni 1977 26 November 1982
8 Marsekal TNI Soekardi 26 November 1982 11 April 1986
9 Marsekal TNI Oetomo 11 April 1986 1 Maret 1990
10 Marsekal TNI Siboen Dipoatmodjo 1 Maret 1990 23 Maret 1993
11 Marsekal TNI Rilo Pambudi 23 Maret 1993 15 Maret 1996
12 Marsekal TNI Sutria Tubagus 15 Maret 1996 3 Juli 1998
13 Marsekal TNI Hanafie Asnan 3 Juli 1998 25 April 2002
14 Marsekal TNI Chappy Hakim 25 April 2002 23 Februari 2005
15 Marsekal TNI Djoko Suyanto 23 Februari 2005 13 Februari 2006
16 Marsekal Madya Herman Prayitno 13 Februari 2006 28 Desember 2007
17 Marsekal Madya Soebandrio 28 Desember 2007 9 November 2009
18 Marsekal TNI Imam Sufaat 9 November 2009 17 Desember 2012
19 Marsekal TNI Ida Bagus Putu Dunia 17 Desember 2012 2 Januari 2015
20 Marsekal TNI Agus Supriatna 2 Januari 2015 18 Januari 2017
21 Marsekal TNI Hadi Tjahjanto 18 Januari 2017 17 Januari 2018
22 Marsekal TNI Yuyu Sutisna 17 Januari 2018 Saiki

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Undhang undhang no. 3 Taun 2002 bab Pertahanan Nagara.
  • Undhang undhang no. 34 Taun 2004 bab Tentara Nasional Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]