20 Mèi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka 20 Mei)
Jump to navigation Jump to search

20 Mèi punika dinten ingkang kaping 140 utawi 141 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

Krakatau
  • 1883-Gunung Krakatau wiwit njeblug, andadosaken lebur tigang wulan salajengipun.
  • 1908-Organisasi Boedi Utomo dipunadegaken déning dr. Sutomo lan para pelajar STOVIA. Dipunpèngeti minangka Dinten Kebangkitan Nasional.
  • 1998-Yutan tiyang ngawontenaken dhémonstrasi lan ngrebat gedhong-gedhong DPRD ing sawatawis kitha, nuntut supados Soeharto mundur.

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Riyaya[besut | besut sumber]

  • Dina Nasional Kamerun (1972)
  • Dina Nasional Timor Leste (2002)

Uga delengen[besut | besut sumber]

19 Mèi-20 Mèi-21 Mèi