20 Mèi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka 20 Mei)

20 Mei punika, dinten ingkang kaping 140 utawi 141 ing warsa kabisat miturut Kalèndher Gregorian.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

Krakatau
  • 1883 - Gunung Krakatau wiwit njeblug, andadosaken lebur tigang wulan salajengipun.
  • 1908 - Organisasi Boedi Utomo dipunadegaken déning dr. Sutomo lan para pelajar STOVIA. Dipunpèngeti minangka Dinten Kebangkitan Nasional.
  • 1998 - Yutan tiyang ngawontenaken demonstrasi lan ngrebat gedhong-gedhong DPRD ing sawetawis kitha, nuntut supados Soeharto mundur.

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Dinten Riyadi saha Dinten Ageng[besut | besut sumber]

  • Dina Nasional Kamerun (1972)
  • Dina Nasional Timor Leste (2002)

Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani[besut | besut sumber]

19 Mei - 20 Mei - 21 Mei