Soetrisno Bachir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soetrisno Bachir
Soetrisno bachir.jpg
Rerincèn dhiri
Lair (1957-04-10) April 10, 1957 (umur 62)
Indonésia Pekalongan, Jawa Tengah, Indonésia

Soetrisno Bachir (lair ing Pekalongan, Jawa Tengah, Indonésia, 10 April 1957; umur 62 taun).[1] Soetrisno bachir iku pengusaha lan Ketua Umum Parté Amanat Nasional (PAN) kanggo periode 20052010.[1]

Profesi Soetrisno Bachir ya iku pengusaha.[1] Soetrisno bareng karo masé kang jenengé Kamaluddin Bachir duwé usaha ing Ika Muda Group kang bisnis ing babagan properti (real estate).[1] Lumantar grup iki, Soetrisno ngrintis usaha ariwarta kang banjur dadi harian Republika.[1] Soetrisno Bachir banjur duwé bisnis dhéwé ing bisnis investasi lumantar Sabira Group.[1] Saiki, Soetrsino dadi salah sijiné bisnis investasi kang éwoning papan atas.[1] Keluargane anggota Muhammadiyahananging duwé garis NU saka salah sijiné pihak kulawarga.[1] Ing organisasi, wong lanang kang misuwur kanthi jeneng inisial SB iki aktif ing PII (Pelajar Islam Indonésia) lan HMI.[1] Ing Muhammadiyah, Soetrisno dadi anggota Majelis Ékonomi PP Muhammadiyah.[1] Saliyané iku, Soetrisno uga tau dadi tokoh Himpunan Pengusaha Muda Indonésia (Hipmi).[1] Nalika Ikatan Cendekiawan Muslim Indonésia (ICMI) dirintis, SB kalebu wong kang mènèhi panjurung.[1] Para aktivis HMI, Muhammadiyah, lan PII racaké wis suwé kenal karo SB.[1] Soetrisno Bachir iku perintis Grup Sabira.[1] Soetrisno bachir kepilih dadi Ketua Umum DPP Parté Amanat Nasional (PAN) periode 2005-2010 nggantekake Amien Rais.[1] Nalika ulang tauné kang kaping 54, Soetrisno Bachir nggawé buku kang isiné pamikirané Soetrisno ing aspek-aspek pulitik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. tribunnews.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)