Anarkisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Anarki utawi Anarkisme punika sajatinipun satunggiling aliran pulitik ingkang nolak pamarèntahan. Dados kaum anarkis punika boten purun menawi pamaréntahan punika dipunwontenaken. Gantinipun inggih namung déwan-déwan alit kémawon ing tingkat dhasar. Pamarèntahan pusat inggih dipun icali.

Ananging ing basa lumrah sadinten-dinten, asring anarki dipun-gandhèngaken kaliyan tindhak boten mawi tanggung jawab utawi ngrisak. Dados kawontenan ing pundi boten wonten ingkang saged ngatur.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anarkisme&oldid=1060819"