Anarkisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Anarki utawi Anarkisme punika sajatinipun satunggiling aliran pulitik ingkang nolak pamaréntahan. Dados kaum anarkis punika boten purun manawi pamaréntahan punika dipunwontenaken. Gantinipun inggih namung déwan-déwan alit kémawon ing tingkat dhasar. Pamarèntahan pusat inggih dipunicali.

Ananging ing basa lumrah sadinten-dinten, asring anarki dipun-gandhèngaken kaliyan tindhak boten mawi tanggung jawab utawi ngrisak. Dados kawontenan ing pundi boten wonten ingkang saged ngatur.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.