Alfred Riedl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alfred Riedl
Alfred Riedl, Fußballtrainer, Österreich (02).jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Alfred Riedl
Tanggal  lair (1949-11-02) Novèmber 2, 1949 (umur 69)
Papan  lair    Wina, Austria
Dhuwur 1.84 m (6 ft 12 in)
Posisi main striker
Klub remaja
1961-1967 ATSV Teesdorf
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1967-1972
1972-1974
1974-1976
1976-1980
1980
1981-1982
1982-1984
1984-1985
Austria Wien
Sint-Truiden
FC Antwerp
Standard Liège
FC Metz
Grazer AK
Wiener Sportclub
VfB Mödling
total karier
098 0(58)
056 0(33)
054 0(34)
106 0(53)
019 00(6)
042 0(11)
052 0(15)

427 (210)   
Tim Nasional2
1975-1978 Flag of Ostenrik Ostenrik 004 00(0)
Tim sing dimanajeri
1990-1991
1993-1994
1994-1995
1997-1998
1998-2001
2001-2003
2003-2004
2004-2005
2005-2007
2008-2009
2009-2010
2010–2011
Austria
Olympique Khouribga
Al-Zamalek
Liechtenstein
Vietnam
Al Salmiya
Vietnam
Palestina
Vietnam
Xi Măng Hải Phòng FC
Laos
Indonesia

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 15 August 2008.
2 National team caps and goals correct
as of 15 August 2008.
* Panampilan (Gol)

Alfred Riedl (lair ing Wina, Austria, 2 Novèmber 1949; umur 69 taun) ya iku pelatih bal-balan lan mantan penyerang saka nagara Austria.[1] Wiwit April 2010, Riedl resmi dikontrak déning PSSI kanggo jangka wektu 2 taun kanggo nglatih timnas Indonesia nanging dipecat nalika tanggal 13 Juli 2011.[2]

Karier Pemain[besut | besut sumber]

Karier Klub[besut | besut sumber]

Alfred Riedl miwiti karier dadi juru main bal-balan ana ing klub lokal Austria ya iku FK Austria Wien lan banjur dhèwèké mutusaké kanggo pindah saka Austria kanggo main ana ing klub Bèlgi Sint-Truiden nalika umuré 22 taun.[1] Sawisé iku dhèwèké banjur main saksuwéné 8 mangsa ana ing Jupiler League (2 mangsa bareng Sint-Truiden, 2 mangsa bareng Royal Antwerp lan 4 mangsa bareng Standard Liège), sawisé iku Riedl uga tau main kanggo FC Metz ing Prancis.[1] Riedl banjur bali menyang Austria sawisé setengah mangsa main kanggo Grazer AK lan main kanggo klub Wiener Sportclub lan VfB Admira Wacker Mödling.[1] Dhewekw ngampungke mangsa kanthi gemilang sawisé bisa menangke kaping pindo gelar dadi panyithak gol paling akèh ana ing Jupiler League.[1]

Karier Internasional[besut | besut sumber]

Alfred Riedl wis kaping papat main kanggo Timnas Austria, lan miwiti debute nalika sasi aril 1975 nglawan Timnas Hungaria.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Career stats www.national-football-teams.com
  2. "Alfred Riedl Dipecat", Metrotvnews.com, 13 Juni 2019. Diaksès 13 Juni 2019.