Abdul Kadir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abdul Kadir (lair: Sintang, Kalimantan Kulon, 1771-séda: Tanjung Suka Dua, Melawi, 1875) punika salah satunggaling pahlawan nasional Indonésia saking Melawi. Nalika taun 1845, piyambakipun dados Kepala Pamaréntahan Melawi, ingkang dados péranganing Karajan Sintang. Minangka pejabat, piyambakipun pikantuk gelar Gelar Raden Temenggung Setia Pahlawan. Piyambakipun saged ngrembakakaken perekonomian ing tlatah Melawi sarta ngraketaken Suku Dayak kaliyan Melayu. Sanèsipun punika piyambakipun ugi berjuang ngusir Walanda ingkang nembé jajah. Wekda taun 1999 piyambakipun dipunparingi gelar pahlawan Nasional Surat Dudutan Présidhèn nomer 114 / TK / 1999 tanggal 13-10-1999.