Piala Asia AFC 2011

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Piala Asia AFC 2011
2011 AFC Asian Cup (Basa Inggris)
كأس الأمم الآسيوية لكرة القدم 2011 (Basa Arab)
200px
Logo Resmi Piala Asia AFC 2011
Informasi turnamen
Tuan omah  Qatar
Tanggal 729 Januari
Tim peserta 16
Papan penyelenggaraan 5 (di 2 kota)
Hasil turnamen
Juwara Gold medal blank.svg Flag of Jepang Jepang (gelar ke-4)
Juwara kaloro Silver medal blank.svg Flag of Ostrali Ostrali
Juwara katelu Bronze medal blank.svg Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul
Juwara kapapat Flag of Uzbekistan Uzbekistan
Statistik turnamen
Gunggung pertandingan 31
Gunggung gol 89 (2.87 per pertandingan)
Gunggung penonton 285.522 (9.210 per pertandingan)
Panyithak gol paling akèh Koréa Kidul Koo Ja-Cheol (5 gol)
Kartu Kartu kuning 75 (2.42 per pertandingan)
Kartu BookedBooked againSent off (0.06 per pertandingan)
Kartu Kartu merah (0.1 per pertandingan)
2007
2015

Piala Asia AFC 2011 ya iku tetandhingan bal-balan kang arupa edhisi ka-limolas (15) sajeroning turnamèn Piala Asia AFC, kanthi puputan ing ubengan finalé kadadéan ing tlatah Qatar, tanggal 7 nganti 29 Januari 2011. Lan Qatar bisa dadi tuan omah kapindho sajeroning Piala Asia AFC, sawisé 1988.

Turnamèn iki dimenangaké déning Jepang, sawisé menang ing tetandhingan final saka Australia sawisé liwat tambahan wektu kanthi skor 1–0, sawisé main imbang 0–0 sajeroning 90 menit pisanan ing tetandhingan final ing Stadion Internasional Khalifa, Doha. Minangka pamenang turnamen edhisi iki, Jepang duwé hak makili Asia ing Piala Konfederasi FIFA 2013 sing bakal digelar ing Brasil. Sauntara iku, Koréa Kidul ngraih juwara katelu sawisé menang kanthi skor 3–2 saka Uzbekistan sajeroning tetandhingan parebutan papan katelu ing Stadion Jassim Bin Hamad, Doha.

Bal resmi tetandhingan edhisi iki ya iku bal gawéan Nike, ya iku Nike T90 Ascente.[1][2]

Maskot[besut | besut sumber]

Maskot resmi turnamèn edhisi iki ya iku kulawarga jerboa, sawijining kéwan pengerat sing tinemu ing segara wedhi Qatar.[3] Jeneng saben karakter didhasaraké marang lokasi ing lor, kidul, kulon, lan wétan Qatar.[3]

Kulawarga digambaraké lan kapérang dadi 5 wong anggota kulawarga.

Status Jeneng Dasa nama
Bapak Zkriti Dhaérah Zekreet ing kulon Qatar
Ibu Tranaa Dhaérah Turayna ing kidul Qatar
Anak kapisanan (wadon) Freha Dhaérah Freha ing lor Qatar
Anak kaloro (lanang) Saboog Jeneng umum kanggo jerboa ing tlatah Teluk basa Arab, kang dikaitake kanthi karikatan
Anak katelu (lanang) Tmbki Dhaérah Timbic ing kutha Qatar

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]