Tim nasional bal-balan Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jepang
JulukanBlues, Samurai Biru
AsosiasiAsosiasi Bal-balan
Jepang
PelatihJepan Takeshi Okada
Penampilan paling akèhMasami Ihara (123)
Pencetak gol paling akèhKunishige Kamamoto (73)
Kostum kandang
<div style="position: absolute; left: 0px; top: 95px; width: 100px; height: 40px; background-color: #First game = Jepang 0-5 Républik Rakyat Cina
(Tokyo, Jepang; 9 Mèi 1917)">
Kostum tandang
Kemenangan terbesar
Jepang 15-0 Filipina
(Tokyo, Jepang; 27 September 1967)
Kekalahan terbesar
Jepang 2-15 Filipina
(Tokyo, Jepang; 10 September 1917)
Piala Dunia
Penampilan4 (Pertama kali pada 1998)
Asil paling apikBabak 2, 2002, 2010
Piala Asia
Penampilan7 (Pertama kali pada 1988)
Asil paling apikJuwara, 1992, 2000, 2004, 2011

Tim nasional bal-balan Jepang iku timnas bal-balan sing diwangun déning Japan Football Association (JFA).

Werna sragam tim: biru, putih, abang. Penampilan pisanan Jepang ing Piala Donya FIFA 1998. Timnas Jepang luwih suksès ing ajang Piala Asia, dadi juwara kaping telu sajeroning patang final pungkasan. Saingané ing Asia ya iku Koréa Kidul, China lan Iran.

Rékor ing Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor ing Piala Asia[besut | besut sumber]

Pencetak gol paling akèh[besut | besut sumber]

Piala Donya FIFA 2006[besut | besut sumber]

Samurai Blue 2006 iku slogan timnas bal-balan Jepang sajeroning Piala Donya FIFA 2006.

Pelatih: Zico

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Seigo Narazaki 15 April 1976 50 Jepan Nagoya Grampus Eight
2 DF Makoto Tanaka 8 Agustus 1975 31 Jepan Jubilo Iwata
3 DF Yuichi Komano 25 Juli 1981 6 Jepan Sanfrecce Hiroshima
4 MF Yasuhito Endo 28 Januari 1980 38 Jepan Gamba Osaka
5 DF Tsuneyasu Miyamoto 7 Fèbruari 1977 64 Jepan Gamba Osaka
6 DF Koji Nakata 9 Juli 1979 54 Switserlan FC Basel
7 MF Hidetoshi Nakata 22 Januari 1977 72 Inggris Bolton Wanderers
8 MF Mitsuo Ogasawara 5 April 1979 47 Jepan Kashima Antlers
9 FW Naohiro Takahara 4 Juni 1979 40 Jerman Hamburger SV
10 MF Shunsuke Nakamura 24 Juni 1978 58 Jepan Yokohama F. Marinos
11 FW Seiichiro Maki 7 Agustus 1980 6 Jepan JEF United Ichihara
12 GK Yoichi Doi 25 Juli 1973 4 Jepan FC Tokyo
13 FW Atsushi Yanagisawa 27 Mèi 1977 55 Jepan Kashima Antlers
14 DF Alex 20 Juli 1977 67 Jepan Urawa Red Diamonds
15 MF Takashi Fukunishi 1 September 1976 57 Jepan Jubilo Iwata
16 FW Masashi Oguro 4 Mèi 1980 16 Prancis Grenoble Foot 38
17 MF Junichi Inamoto 18 September 1979 62 Inggris West Bromwich Albion
18 MF Shinji Ono 27 September 1979 50 Jepan Urawa Red Diamonds
19 DF Keisuke Tsuboi 16 September 1979 29 Jepan Urawa Red Diamonds
20 FW Keiji Tamada 11 April 1980 34 Jepan Nagoya Grampus Eight
21 DF Akira Kaji 13 Januari 1980 39 Jepan Gamba Osaka
22 DF Yuji Nakazawa 25 Fèbruari 1978 45 Jepan Yokohama F. Marinos
23 GK Yoshikatsu Kawaguchi 15 Agustus 1975 84 Jepan Jubilo Iwata

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:TimAFC Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006