Tim nasional bal-balan Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jepang
Julukan Blues, Samurai Biru
Asosiasi Asosiasi Bal-balan
Jepang
Pelatih  Jepang Takeshi Okada
Penampilan paling akèh Masami Ihara (123)
Pencetak gol paling akèh Kunishige Kamamoto (73)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
bgcolor="#First game = Jepang 0 - 5 Républik Rakyat Cina
(Tokyo, Jepang; 9 Mei 1917)" colspan="3"|Team colours
 
Kostum tandang
Kemenangan terbesar
Jepang 15 - 0 Filipina
(Tokyo, Jepang; 27 September 1967)
Kekalahan terbesar
Jepang 2 - 15 Filipina
(Tokyo, Jepang; 10 September 1917)
Piala Dunia
Penampilan 4 (Pertama kali pada 1998)
Asil paling apik Babak 2, 2002, 2010
Piala Asia
Penampilan 7 (Pertama kali pada 1988)
Asil paling apik Juwara, 1992, 2000, 2004, 2011

Tim nasional bal-balan Jepang iku timnas bal-balan sing dibentuk déning Japan Football Association (JFA).

Werna sragam tim: biru, putih, abang. Penampilan pisanan Jepang ing Piala Donya FIFA 1998. Timnas Jepang luwih suksès ing ajang Piala Asia, dadi juwara kaping telu jroning patang final pungkasan. Saingané ing Asia ya iku Korea Kidul, China lan Iran.

Rékor ing Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor ing Piala Asia[besut | besut sumber]

Pencetak gol paling akèh[besut | besut sumber]

Piala Donya FIFA 2006[besut | besut sumber]

Samurai Blue 2006 iku slogan timnas bal-balan Jepang jroning Piala Donya FIFA 2006.

Pelatih: Zico

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Seigo Narazaki 15 April 1976 50  Jepang Nagoya Grampus Eight
2 DF Makoto Tanaka 8 Agustus 1975 31  Jepang Jubilo Iwata
3 DF Yuichi Komano 25 Juli 1981 6  Jepang Sanfrecce Hiroshima
4 MF Yasuhito Endo 28 Januari 1980 38  Jepang Gamba Osaka
5 DF Tsuneyasu Miyamoto 7 Februari 1977 64  Jepang Gamba Osaka
6 DF Koji Nakata 9 Juli 1979 54   Switserlan FC Basel
7 MF Hidetoshi Nakata 22 Januari 1977 72  Inggris Bolton Wanderers
8 MF Mitsuo Ogasawara 5 April 1979 47  Jepang Kashima Antlers
9 FW Naohiro Takahara 4 Juni 1979 40  Jerman Hamburger SV
10 MF Shunsuke Nakamura 24 Juni 1978 58  Jepang Yokohama F. Marinos
11 FW Seiichiro Maki 7 Agustus 1980 6  Jepang JEF United Ichihara
12 GK Yoichi Doi 25 Juli 1973 4  Jepang FC Tokyo
13 FW Atsushi Yanagisawa 27 Mei 1977 55  Jepang Kashima Antlers
14 DF Alex 20 Juli 1977 67  Jepang Urawa Red Diamonds
15 MF Takashi Fukunishi 1 September 1976 57  Jepang Jubilo Iwata
16 FW Masashi Oguro 4 Mei 1980 16 Cithakan:Country data prancis Grenoble Foot 38
17 MF Junichi Inamoto 18 September 1979 62  Inggris West Bromwich Albion
18 MF Shinji Ono 27 September 1979 50  Jepang Urawa Red Diamonds
19 DF Keisuke Tsuboi 16 September 1979 29  Jepang Urawa Red Diamonds
20 FW Keiji Tamada 11 April 1980 34  Jepang Nagoya Grampus Eight
21 DF Akira Kaji 13 Januari 1980 39  Jepang Gamba Osaka
22 DF Yuji Nakazawa 25 Februari 1978 45  Jepang Yokohama F. Marinos
23 GK Yoshikatsu Kawaguchi 15 Agustus 1975 84  Jepang Jubilo Iwata

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:TimAFC Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006