Gamba Osaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gamba Osaka
ガンバ大阪
GambaOsaka.jpg
Jeneng jangkep Gamba Osaka
Peparab Gamba
Diadegaké 1980
Lapangan Stadion Expo '70
Suita, Prefektur Osaka
Kapasitas 21.000
Ketua Izumi Sano
Manajer Akira Nishino (2002- )
Liga J. League Div.1
J-League 2008 8
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Gamba Osaka (ガンバ大阪?) minangka klub bal-balan Jepang ingkang main ing divisi 1 J-League. Tim punika kagungan markas ing wewengkon Suita, Prefektur Osaka, Jepang. Jumeneng rikala taun 1980 déning Panasonic Corporation.[1]

Gamba ateges "samparan" wonten ing basa Italia, ugi minangka singedan saking tembung gambaru (頑張る?) ingkang wonten ing salebeting basa Jepang ateses "ngupaya kanthi tumenen sanget."

Prestasi[besut | besut sumber]

Gelar Taun
Piala Kaisar 1990
J. League Divisi 1 2005
Piala J. League 2007
Piala Super 2007
Liga Champions AFC 2008
Piala Kaisar 2008[2]

Pemain[besut | besut sumber]

Skuad[besut | besut sumber]

Per 17 Juli 2011 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jepang GK Yosuke Fujigaya
2 Jepang DF Sota Nakazawa
3 Koréa Kidul DF Kim Jung-Ya
5 Jepang DF Daiki Niwa
6 Jepang MF Shigeru Yokotani
7 Jepang MF Yasuhito Endo
8 Jepang MF Hayato Sasaki
9 Brazil FW Rafinha
10 Jepang MF Takahiro Futagawa
11 Brazil FW Paulinho
13 Jepang MF Shinichi Terada
14 Jepang MF Shu Kurata
15 Jepang DF Yasuyuki Konno
16 Jepang FW Shohei Otsuka
17 Jepang MF Tomokazu Myojin
18 Jepang FW Shota Kawanishi
No. Pos. Jeneng
19 Jepang MF Kotaro Omori
20 Jepang FW Akihiro Sato
21 Jepang DF Akira Kaji
22 Jepang GK Yohei Takeda
23 Jepang MF Takuya Takei
24 Jepang FW Kenta Hoshihara
25 Jepang MF Hiroyuki Abe
26 Jepang DF Takaharu Nishino
27 Jepang DF Tatsuya Uchida
28 Jepang DF Katsuhisa Inamori
29 Jepang GK Atsushi Kimura
30 Brazil DF Eduardo
31 Jepang GK Ken Tajiri
37 Koréa Kidul FW Lee Seung-Yeoul
Brazil FW Pedro Júnior

Kaampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Jepang GK Kohei Kawata (ke Avispa Fukuoka)
Jepang DF Shunya Suganuma (ke Júbilo Iwata)
Jepang MF Takashi Usami (ke FC Bayern Munich)
Jepang FW Shoki Hirai (ke Albirex Niigata)

Mantan Pemain[besut | besut sumber]

Japan
AFC
CAF
CONCACAF
CONMEBOL
UEFA

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Cithakan:J. League

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gamba_Osaka&oldid=936835"