Gamba Osaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gamba Osaka
ガンバ大阪
GambaOsaka.jpg
Jeneng jangkep Gamba Osaka
Peparab Gamba
Diadegaké 1980
Lapangan Stadion Expo '70
Suita, Prefektur Osaka
Kapasitas 21.000
Ketua Izumi Sano
Manajer Akira Nishino (2002- )
Liga J. League Div.1
J-League 2020 2.
Seragam kandang
Seragam tandang
Stadhion Expo '70 Kandhang Gamba Osaka

Gamba Osaka (ガンバ大阪?) minangka klub bal-balan Jepang ingkang main ing divisi 1 J-League. Tim punika gadhah markas ing wewengkon Suita, Prefektur Osaka, Jepang. Jumeneng rikala taun 1980 déning Panasonic Corporation.[1]

Gamba ateges "samparan" wonten ing basa Italia, ugi minangka singedan saking tembung gambaru (頑張る?) ingkang wonten ing salebeting basa Jepang ateges "ngupaya kanthi tumenen sanget."

Prèstasi[besut | besut sumber]

Gelar Taun
Piala Kaisar 1990
J. League Divisi 1 2005
Piala J. League 2007
Piala Super 2007
Liga Champions AFC 2008
Piala Kaisar 2008[2]

Pemain[besut | besut sumber]

Skuad[besut | besut sumber]

Per 17 Juli 2011 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jepan GK Yosuke Fujigaya
2 Jepan DF Sota Nakazawa
3 Koréa Kidul DF Kim Jung-Ya
5 Jepan DF Daiki Niwa
6 Jepan MF Shigeru Yokotani
7 Jepan MF Yasuhito Endo
8 Jepan MF Hayato Sasaki
9 Brazil FW Rafinha
10 Jepan MF Takahiro Futagawa
11 Brazil FW Paulinho
13 Jepan MF Shinichi Terada
14 Jepan MF Shu Kurata
15 Jepan DF Yasuyuki Konno
16 Jepan FW Shohei Otsuka
17 Jepan MF Tomokazu Myojin
18 Jepan FW Shota Kawanishi
No. Pos. Jeneng
19 Jepan MF Kotaro Omori
20 Jepan FW Akihiro Sato
21 Jepan DF Akira Kaji
22 Jepan GK Yohei Takeda
23 Jepan MF Takuya Takei
24 Jepan FW Kenta Hoshihara
25 Jepan MF Hiroyuki Abe
26 Jepan DF Takaharu Nishino
27 Jepan DF Tatsuya Uchida
28 Jepan DF Katsuhisa Inamori
29 Jepan GK Atsushi Kimura
30 Brazil DF Eduardo
31 Jepan GK Ken Tajiri
37 Koréa Kidul FW Lee Seung-Yeoul
Brazil FW Pedro Júnior

Kaampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Jepan GK Kohei Kawata (ke Avispa Fukuoka)
Jepan DF Shunya Suganuma (ke Júbilo Iwata)
Jepan MF Takashi Usami (ke FC Bayern Munich)
Jepan FW Shoki Hirai (ke Albirex Niigata)

Mantan Pemain[besut | besut sumber]

Japan
AFC
CAF
CONCACAF
CONMEBOL
UEFA

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:J. League