Piala Konfederasi FIFA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Piala Konfederasi FIFA ya iku kajuwaraan bal-balan resmi sing dianakaké FIFA sing nemokaké kajuwaraan saka saben konfederasi sing ana ing sangisoré naungan FIFA. Kajuwaraan iki dianakaké patang taun sepisan, ya iku setaun sadurungé Piala Doya FIFA.

Asil[besut | besut sumber]

Taun Tuan
Omah
Final Perebutan papan katelu
Juwara Skor Runner-up Papan katelu Skor Papan kapapat
1992 [1]
Detil
Cithakan:Country data Arab saudi  Argèntina
Argentina
3–1 Cithakan:Country data Arab saudi
Arab Saudi
 Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
5–2 Cithakan:Bendera pasisir gading
Pasisir Gadhing
1995 [1]
Detil
Cithakan:Country data Arab saudi  Dhènemarken
Denmark
2–0  Argèntina
Argentina
Cithakan:Country data meksiko
Meksiko
1–1
(5–4 PSO)
Cithakan:Country data nigeria
Nigeria
1997
Detil
Cithakan:Country data Arab saudi  Brazil
Brasil
6–0  Ostrali
Australia
Cithakan:Bendera r.c3.a9publik ceko
Ceko
1–0 Cithakan:Country data uruguay
Uruguay
1999
Detil
Cithakan:Country data meksiko Cithakan:Country data meksiko
Meksiko
4–3  Brazil
Brasil
 Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
2–0 Cithakan:Country data Arab saudi
Arab Saudi
2001
Detil
Cithakan:Country data korea kidul Jepang Koréa Kidul lan Jepang Cithakan:Country data prancis
Prancis
1–0  Jepang
Jepang
 Ostrali
Australia
1–0  Brazil
Brasil
2003
Detil
Cithakan:Country data prancis Cithakan:Country data prancis
Prancis
1–0 (asdet) Cithakan:Country data kamerun
Kamerun
 Turki
Turki
2–1 Cithakan:Country data kolombia
Kolombia
2005
Detil
 Jerman  Brazil
Brasil
4–1  Argèntina
Argentina
 Jerman
Jerman
4–3 (a.e.t.) Cithakan:Country data meksiko
Meksiko
2009
Detil
Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan  Brazil
Brasil
3–2  Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
Cithakan:Country data spanyol
Spanyol
3–2 (a.e.t.) Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan
Afrika Kidul

Distribusi juwara[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Rong edhisi pisanan nyataané minangka Piala Raja Fahd sing wis bubar. FIFA banjur ngakoni edhisi iku sacara berlaku surut minangka Piala Konfederasi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Piala Konfederasi FIFA