Piala Konfederasi FIFA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Piala Konfederasi FIFA ya iku kajuwaraan bal-balan resmi sing dianakaké FIFA sing nemokaké kajuwaraan saka saben konfederasi sing ana ing sangisoré naungan FIFA. Kajuwaraan iki dianakaké patang taun sepisan, ya iku setaun sadurungé Piala Doya FIFA.

Asil[besut | besut sumber]

Taun Tuan
Omah
Final Perebutan papan katelu
Juwara Skor Runner-up Papan katelu Skor Papan kapapat
1992 [1]
Detil
 Arab Saudi Argèntina
Argentina
3–1 Arab Saudi
Arab Saudi
Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
5–2 Cithakan:Country data Pasisir Gading
Pasisir Gadhing
1995 [1]
Detil
 Arab Saudi Dhènemarken
Dhènemarken
2–0 Argèntina
Argentina
Mèksiko
Meksiko
1–1
(5–4 PSO)
Nigeria
Nigeria
1997
Detil
 Arab Saudi Brazil
Brasil
6–0 Ostrali
Ostrali
Cithakan:Country data Républik Républik Céko
Républik Céko
1–0 Uruguay
Uruguay
1999
Detil
 Mèksiko Mèksiko
Meksiko
4–3 Brazil
Brasil
Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
2–0 Arab Saudi
Arab Saudi
2001
Detil
Koréa KidulJepang Koréa Kidul lan Jepang Prancis
Prancis
1–0 Jepang
Jepang
Ostrali
Ostrali
1–0 Brazil
Brasil
2003
Detil
 Prancis Prancis
Prancis
1–0 (asdet) Cameroon
Kamerun
Turki
Turki
2–1 Kolombia
Kolombia
2005
Detil
 Jerman Brazil
Brasil
4–1 Argèntina
Argentina
Jerman
Jerman
4–3 (a.e.t.) Mèksiko
Meksiko
2009
Detil
 Afrika Kidul Brazil
Brasil
3–2 Amérika Sarékat
Amérika Sarékat
Spanyol
Spanyol
3–2 (a.e.t.) Afrika Kidul
Afrika Kidul

Distribusi juwara[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Rong edhisi pisanan nyataané minangka Piala Raja Fahd sing wis bubar. FIFA banjur ngakoni edhisi iku sacara berlaku surut minangka Piala Konfederasi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Piala Konfederasi FIFA