Tim nasional bal-balan Brasil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brazil
Lambang asosiasi
Julukan Seleção
Asosiasi Konfederasi Bal-balan Brasil
Pelatih Cithakan:Bendera bra Carlos Dunga
Penampilan paling akèh Cafu (156)
Pencetak gol paling akèh Pelé (77)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Argentina 3 - 0 Brasil
(Buenos Aires, Argentina; 20 Agustus 1914)
Kemenangan terbesar
Brasil 10 - 1 Bolivia
(São Paulo, Brasil; 10 April 1949)
Kekalahan terbesar
Uruguay 6 - 0 Brasil
(Viña del Mar, Chile; 18 September 1920)
Jerman 7 - 1 Brasil
(Belo Horizonte, Brasil; 8 Juli 2014)
Piala Dunia
Penampilan 18 (Pertama kali pada 1930)
Asil paling apik Juwara, 1958, 1962, 1970,
1994, 2002
Copa América
Penampilan 31 (Pertama kali pada 1916)
Asil paling apik Juwara, 1919, 1922, 1949,
1989, 1997, 1999, 2004, 2007
Piala Konfederasi
Penampilan 6 (Pertama kali pada 1997)
Hasil terbaik Juwara, 1997, 2005, 2009

Tim nasional bal-balan Brasil makili Brasil jroning kajuwaraan bal-balan internasional lan minangka tim paling suksès jroning sajarah. Brasil kaping lima njuaarani Piala Donya FIFA. Tim Brasil kerep diundang kanti jeneng paraban Seleção, sing maknané "wong-wong sing kapilih".

Pelatih misuwur[besut | besut sumber]

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

Rekor Copa América[besut | besut sumber]

Pemain misuwur[besut | besut sumber]

Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Skuad[besut | besut sumber]

Pelatih: Carlos Alberto Parreira

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Dida 7 Oktober 1973 85 Itali Milan
2 DF Cafu (kapten) 7 Juni 1970 144 Itali Milan
3 DF Lúcio 8 Mei 1978 50 Jerman Bayern München
4 DF Juan 1 Februari 1979 38 Jerman Bayer Leverkusen
5 MF Emerson 4 April 1976 72 Itali Juventus
6 DF Roberto Carlos 10 April 1973 126 Spain Real Madrid
7 FW Adriano 17 Februari 1982 33 Itali Internazionale
8 MF Kaká 22 April 1982 33 Itali Madrid
9 FW Ronaldo 22 September 1976 97 Spain Real Madrid
10 FW Ronaldinho 21 Maret 1980 65 Spain Barcelona
11 MF Zé Roberto 6 Juli 1974 79 Jerman Bayern München
12 GK Rogério 22 Januari 1973 16 Brazil São Paulo
13 DF Cicinho 24 Juni 1980 10 Spain Real Madrid
14 DF Luisão 13 Februari 1981 16 Portugal Benfica
15 DF Cris 3 Juni 1977 17 Prancis Lyon
16 DF Gilberto 25 April 1976 8 Jerman Hertha Berlin
17 MF Gilberto Silva 7 Oktober 1976 38 Inggris Arsenal
18 MF Mineiro 2 Agustus 1975 2 Brazil São Paulo
19 MF Juninho 30 Januari 1975 38 Prancis Lyon
20 MF Ricardinho 23 Mei 1976 18 Brazil Corinthians
21 FW Fred 3 Oktober 1983 3 Prancis Lyon
22 GK Júlio César 3 September 1979 11 Itali Internazionale
23 FW Robinho 25 Januari 1984 18 Spain Real Madrid

Rékor[besut | besut sumber]

  • Brasil gawé rékor anyar kanthi 10 kamenangan maturut-turut ing putaran final Piala Donya 2006 sawisé ngalahaké Ghana, 27 Juni 2006.
  • Kaptèn Brasil Marcos Cafu, 36 taun, nambah cathetan rékor jroning kariré ing tataran internasional dadi pemain Tim Samba sing paling kerep menang ing pertandingan Piala Donya. Sawisé pertandingan nglawan Australia ing Munich, Minggu 18 Juni 2006, Cafu resmi madhani rékor sing dicekel Carlos Dunga lan Claudio Taffarel minangka pemain sing paling kerep mbéla Brasil ing Piala Donya, ya iku 18 pertandingan. Cafu wis ngrasakaké 14 kamenangan, luwih akèh tinimbang Dunga, Taffarel, lan pemain Brasil endi waé. Nganti wektu piala donya iki, Cafu uga isih nyekel rékor pemain Brasil kanthi cap paling akèh, ya iku 148 pertandingan. Saka atusan parté iku Cafu mung ngrasakaké kekalahan kaping 19. Rékor iki terus nambah nalika Brasil menang saka Ghana ing babak 16 besar.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006