Ronaldinho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ronaldinho
Ronaldinho Gaúcho em junho de 2019.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ronaldo de Assís Moreira
Dhuwur 1.82 m (5 ft 11 12 in)[1]
Posisi main Glandhang serang
Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 10
Karir nom
1987–1998 Grêmio
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2001 Grêmio 52 (21)
2001–2003 Paris Saint-Germain 55 (17)
2003–2008 Barcelona 145 (70)
2008–2011 Milan 76 (20)
2011–2012 Flamengo 23 (13)
2012–2014 Querétaro F.C
Tim nasional
1996 Brasil U17 6 (2)
1999 Brasil U20 5 (3)
2000–2008 Brasil U23 10 (3)
1999–2009 Brasil 93 (33)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19 April 2021.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Oktober 2011

Ronaldo Assis de Moreira (lair ing Porto Alegre, Brasil, 21 Maret 1980; umur 41 taun) utawa kang kondhang karo jeneng Ronaldinho yaiku salah siji juru main bal-balan saka Brasil kang saiki main ana ing klub Flamengo lan Brasil. Dhèwèké main ana ing posisi glandhang serang utawa uga bisa main ana ing posisi penyerang. Ronaldinho uga tau main ana ing klub Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelona, lan A.C. Milan sadurungé dhèwèké ilih kanggo main ana ing klub Flamengo nalika sasi Januari 2011.[2] Nalika dinho main ing Barcelona, dhèwèké bisa nggawa Barcelona kanggo dadi juwara Liga Champions UEFA lan uga olèh kanugrahan Ballon d'Or taun 2005. Ronaldinho olèh kanugrahan Pemain Paling apik donya FIFA cacahé kaping pindo yaiku nalika taun 2004 lan 2005. Dhèwèké uga dadi juru main kang bayarané paing dhuwur, ngluwihi David Beckham saka LA Galaxy.[3]

Prestasi[besut | besut sumber]

Grêmio[besut | besut sumber]

  • Copa Sul: 1999
  • Rio Grande do Sul State Championship: 1999

Paris Saint-Germain[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

AC Milan[besut | besut sumber]

Flamengo[besut | besut sumber]

  • Taça Guanabara: 2011
  • Taça Rio: 2011
  • Campeonato Carioca: 2011

Internasional[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "A.C. Milan FC profile". A.C Milan. 16 July 2008. Diarsip saka sing asli ing 19 July 2008. Dibukak ing 16 July 2008.
  2. "Ronaldinho joins Brazilian club Flamengo". BBC Sport. 11 January 2011.
  3. "Brazilians rally behind Cup favourites". BBC News. 25 May 2006.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Liga Lokal Piyala Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Grêmio 1998 Brasileirão 14 1 7 Panampilan ing Campeonato Gaúcho 2 2 Panampilan ing Copa do Brasil Sepuluh panampilan lan sagol ing Copa Libertadores, Limang panampilan lan rong gol ing Copa Mercosur 3 38 6
1999 17 4 17 15 3 Panampilan ing Copa Mercosur 2 6 Patang panampilan ing Copa Sul, Rong panampilan lan sagol ing Seletiva Libertadores 1 47 22
2000 21 14 13 11 3 3 37 28
2001 3 Panampilan ing Copa Sul-Minas 2 3 2
Gunggung 52 19 37 28 8 3 19 5 9 3 125 58
Paris Saint-Germain 2001–02 Division 1 28 9 6 Patang panampilan lan rong gol ing Coupe de la Ligue, Rong panampilan ing Coupe de France 2 6 Panampilan ing UEFA Cup 2 40 13
2002–03 27 8 6 Sapanampilan ing Coupe de la Ligue, Limang panampilan lan telung gol ing Coupe de France 3 4 1 37 12
Gunggung 55 17 12 5 10 3 77 25
Barcelona 2003–04 La Liga 32 15 6 Panampilan ing Copa del Rey 3 7 4 45 22
2004–05 35 9 7 Panampilan ing UEFA Champions League 4 42 13
2005–06 29 17 2 1 12 7 2 Panampilan ing the Supercopa de España 1 45 26
2006–07 32 21 4 0 8 2 5 Rong panampilan ing Supercopa de España, Sapanampilan ing UEFA Super Cup, Rong panampilan lan sagol ing FIFA Club World Cup 1 49 24
2007–08 17 8 1 0 8 1 26 9
Gunggung 145 70 13 4 42 18 7 2 207 94
Milan 2008–09 Serie A 29 8 1 Panampilan ing Coppa Italia 0 6 2 36 10
2009–10 36 12 7 3 43 15
2010–11 11 0 5 1 16 1
Gunggung 76 20 1 0 18 6 95 26
Flamengo 2011 Brasileirão 31 14 13< Panampilan ing Campeonato Carioca 4 5 1 3 Panampilan ing Copa Sudamericana 2 52 21
2012 2 1 10 4 8 Panampilan ing Copa Libertadores 2 20 7
Gunggung 33 15 23 8 5 1 11 4 72 28
Atlético Mineiro 2012 Brasileirão 32 9 32 9
2013 14 7 6 Panampilan ing Campeonato Mineiro 4 2 0 14 4 2 Panampilan ing FIFA Club World Cup 2 38 17
2014 2 0 4 0 7 1 2 Panampilan ing Recopa Sudamericana 0 15 1
Gunggung 48 16 10 4 2 0 21 5 4 2 85 27
Querétaro 2014–15 Liga MX 25 8 4 Panampilan ing Copa MX 0 29 8
Fluminense 2015 Brasileirão 7 0 2 0 9 0
Gunggung karir 441 165 70 40 47 13 121 41 20 7 699 266

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar Tim nasional, taun lan kompetisi
Tim Taun Kompetisi Kekancan Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Brasil U17 1997 13 3 13 3
Brasil U20 1998 3 2 3 2
1999 14 6 14 6
Gunggung 14 6 3 2 17 8
Brasil U23 1999 4 1 4 1
2000 11 10 4 4 15 14
2008 6 2 2 1 8 3
Gunggung 17 12 10 6 27 18
Brasil 1999 9 7 4 0 13 7
2000 4 0 1 1 5 1
2001 2 0 2 1 4 1
2002 5 2 5 2 10 4
2003 4 1 4 1 8 2
2004 5 1 5 5 10 6
2005 10 5 2 1 12 6
2006 5 0 4 0 9 0
2007 4 1 7 4 11 5
2008 2 0 2 0
2009 2 0 1 0 3 0
2010 1 0 1 0
2011 5 1 5 1
2012 1 0 1 0
2013 3 0 3 0
Gunggung 52 17 45 16 97 33
Gunggung karir 96 38 58 24 154 62

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol internasional déning nomer, main, surya, papan, mungsuh, angka, asil lan kompetisi
Nomer Main Surya Papan Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1 2 30 Juni 1999 Estádio 3 de Febrero, Ciudad del Este, Paraguay Flag of Vènezuéla Vènezuéla 5–0 5–0 Copa América 1999
2 6 24 Juli 1999 Estadio Jalisco, Guadalajara, Mexico Flag of Jerman Jerman 2–0 4–0 Piyala Konfèdérasi 1999
3 7 28 Juli 1999 Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat 1–0 1–0
4 8 30 Juli 1999 Flag of Niu Sélan Niu Sélan 2–0 2–0
5 9 1 Agustus 1999 Flag of Arab Saudi Arab Saudi 2–0 8–2
6 6–2
7 8–2
8 14 23 Fébruari 2000 Rajamangala Stadium, Bangkok, Thailand Flag of Thai Thai 3–0 7–0 Kekancan
9 19 3 Maret 2000 Rose Bowl Stadium, Pasadena, United States Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat 1–0 2–1
10 24 17 April 2002 Estádio da Luz, Lisbon, Portugal Flag of Portegal Portegal 1–1 1-1
11 27 8 Juni 2002 Jeju World Cup Stadium, Seogwipo, South Korea Flag of Tiongkok Tiongkok 3–0 4–0 Piyala Donya 2002
12 29 21 Juni 2002 Shizuoka Stadium, Shizuoka, Japan Flag of Inggris Inggris 2–1 2–1
13 32 20 Novèmber 2002 Seoul World Cup Stadium, Seoul, South Korea Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul 3–2 3–2 Kekancan
14 34 29 Maret 2003 Estádio das Antas, Porto, Portugal Flag of Portegal Portegal 1–1 1-1
15 40 10 Sèptèmber 2003 Vivaldão, Manaus, Brazil Flag of Ékuador Ékuador 1-0 1–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
16 43 28 April 2004 Ferenc Puskás Stadium, Budapest, Hungary Flag of Honggari Honggari 4–1 4–1 Kekancan
17 45 18 Agustus 2004 Stade Sylvio Cator, Port-au-Prince, Haiti Haiti 2–0 6–0
18 4–0
19 5–0
20 46 5 Sèptèmber 2004 Estádio do Morumbi, São Paulo, Brazil Bolivia 2–0 3–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
21 47 8 Sèptèmber 2004 Olympiastadion, Berlin, Germany Flag of Jerman Jerman 1–1 1-1 Kekancan
22 51 9 Fèbruari 2005 Hong Kong Stadium, So Kon Po, Hong Kong Flag of Hongkong Hongkong 4–0 7–1
23 54 5 Juni 2005 Estádio Beira-Rio, Porto Alegre, Brazil Flag of Paraguay Paraguay 1–0 4–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
24 2–0
25 58 22 Juni 2005 RheinEnergieStadion, Cologne, Germany Flag of Jepang Jepang 2–1 1-1 Piyala Konfèdérasi 2005
26 59 25 Juni 2005 Frankenstadion, Nuremberg, Germany Flag of Jerman Jerman 2–1 3–2
27 60 29 Juni 2005 Waldstadion, Frankfurt, Germany Flag of Argèntina Argèntina 3–0 4–1 Piyala Konfèdérasi 2005
28 72 24 Maret 2007 Ullevi, Gothenburg, Sweden Flag of Cilé Cilé 1–0 4–0 Kekancan
29 3–0
30 76 22 Agustus 2007 Stade de la Mosson, Montpellier, France Flag of Aljazair Aljazair 2–0 2–0
31 77 9 Sèptèmber 2007 Soldier Field, Chicago, United States Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat 3–2 4–2
32 80 17 Oktober 2007 Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro, Brazil Flag of Ékuador Ékuador 2–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
33 93 11 Oktober 2011 Estadio Corona, Torreón, Mexico Flag of Mèksiko Mèksiko 1–1 2–1 Kekancan

Pranala njaba[besut | besut sumber]