Ronaldinho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ronaldinho
Ronaldinho061115.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ronaldo de Assís Moreira
Dhuwur 182 m (597 ft 1.4 in)[1]
Posisi main Gelandang serang
Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Flamengo
Angka 10
Karir nom
1987–1998 Grêmio
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2001 Grêmio 52 (21)
2001–2003 Paris Saint-Germain 55 (17)
2003–2008 Barcelona 145 (70)
2008–2010 Milan 76 (20)
2011– Flamengo 23 (13)
Tim nasioanl
1996 Brasil U17 6 (2)
1999 Brasil U20 5 (3)
2000–2008 Brasil U23 10 (3)
1999– Brasil 93 (33)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 Oktober 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Oktober 2011

Ronaldo Assis de Moreira (lair ing Porto Alegre, Brasil, 21 Maret 1980; umur 36 taun) utawa kang luwih dikenal karo jeneng Ronaldinho ya iku salah siji pemain bal-balan saka Brasil kang saiki main ana ing klub Flamengo lan Brasil. Dhèwèké main ana ing posisi gelandang serang utawane uga bisa main ana ing posisi penyerang. Ronaldinho uga tau main ana ing klub Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelona, lan A.C. Milan sadurunge dhèwèké ilih kanggo main ana ing klub Flamengo nalika sasi Januari 2011.[2] Nalika dinho main ing Barcelona, dhèwèké bisa nggawa Barcelona kanggo dadi juwara Liga Champions UEFA lan uga oleh kanugrahan Ballon d'Or taun 2005. Ronaldinho oleh kanugrahan Pemain Paling apik donya FIFA cacahe kaping pindo ya iku nalika taun 2004 lan 2005. Dhèwèké uga dadi pemain kang bayarane paing dhuwur, ngluwihi David Beckham saka LA Galaxy.[3]

Prestasi[besut | besut sumber]

Grêmio[besut | besut sumber]

  • Copa Sul : 1999
  • Rio Grande do Sul State Championship: 1999

Paris Saint-Germain[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

AC Milan[besut | besut sumber]

Flamengo[besut | besut sumber]

  • Taça Guanabara: 2011
  • Taça Rio: 2011
  • Campeonato Carioca: 2011

Internasional[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "A.C. Milan FC profile". A.C Milan. 16 July 2008. Diarsip saka sing asli ing 19 July 2008. Dijupuk 16 July 2008. 
  2. ^ "Ronaldinho joins Brazilian club Flamengo". BBC Sport. 11 January 2011. 
  3. ^ "Brazilians rally behind Cup favourites". BBC News. 25 May 2006. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ronaldinho&oldid=1106984"