Ronaldinho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ronaldinho
Ronaldinho061115.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ronaldo de Assís Moreira
Tanggal lair (1980-03-21) Maret 21, 1980 (age 36)
Papan lair Porto Alegre, Brasil
Dhuwur 1.82 m (5 ft 12 in)[1]
Posisi pamain Gelandang serang
Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Flamengo
Nomer 10
Karir remaja
1987–1998 Grêmio
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1998–2001 Grêmio 52 (21)
2001–2003 Paris Saint-Germain 55 (17)
2003–2008 Barcelona 145 (70)
2008–2010 Milan 76 (20)
2011– Flamengo 23 (13)
Tim nasional
1996 Brasil U17 6 (2)
1999 Brasil U20 5 (3)
2000–2008 Brasil U23 10 (3)
1999– Brasil 93 (33)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 2 Oktober 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 12 Oktober 2011


Ronaldo Assis de Moreira (lair ing Porto Alegre, Brasil, 21 Maret 1980; umur 36 taun) utawa kang luwih dikenal karo jeneng Ronaldinho ya iku salah siji pemain bal-balan saka Brasil kang saiki main ana ing klub Flamengo lan Brasil. Dheweke main ana ing posisi gelandang serang utawane uga bisa main ana ing posisi penyerang. Ronaldinho uga tau main ana ing klub Grêmio, Paris Saint-Germain, Barcelona, lan A.C. Milan sadurunge dheweke ilih kanggo main ana ing klub Flamengo nalika sasi Januari 2011.[2] Nalika dinho main ing Barcelona, dheweke bisa nggawa Barcelona kanggo dadi juwara Liga Champions UEFA lan uga oleh kanugrahan Ballon d'Or taun 2005. Ronaldinho oleh kanugrahan Pemain Paling apik donya FIFA cacahe kaping pindo ya iku nalika taun 2004 lan 2005. Dheweke uga dadi pemain kang bayarane paing dhuwur, ngluwihi David Beckham saka LA Galaxy.[3]

Prestasi[besut | besut sumber]

Grêmio[besut | besut sumber]

  • Copa Sul : 1999
  • Rio Grande do Sul State Championship: 1999

Paris Saint-Germain[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

AC Milan[besut | besut sumber]

Flamengo[besut | besut sumber]

  • Taça Guanabara: 2011
  • Taça Rio: 2011
  • Campeonato Carioca: 2011

Internasional[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "A.C. Milan FC profile". A.C Milan. 16 July 2008. Archived from the original on 19 July 2008. Retrieved 16 July 2008. 
  2. ^ "Ronaldinho joins Brazilian club Flamengo". BBC Sport. 11 January 2011. 
  3. ^ "Brazilians rally behind Cup favourites". BBC News. 25 May 2006. 

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ronaldinho ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ronaldinho&oldid=964422"