Jürgen Klinsmann

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann 2005.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jürgen Klinsmann
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Penyerang
Karir nom
1972–1974
1974–1978
1978–1981
TB Gingen
SC Geislingen an der Steige
Stuttgarter Kickers
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1981–1984
1984–1989
1989–1992
1992–1994
1994–1995
1995–1997
1997
1998
2003
Stuttgarter Kickers
VfB Stuttgart
Internazionale Milano
AS Monaco
Tottenham Hotspur
Bayern München
Sampdoria
Tottenham Hotspur (pinjaman)
Orange County Blue Stars
61 (22)
156 (79)
95 (34)
65 (29)
41 (21)
65 (31)
8 (2)
15 (9)
8 (5)
Tim nasional
19871998
1988
Jerman & Jerman Barat
Jerman Barat U-23 (Olimpiade)
Jerman Barat U-21
Jerman Barat U-16
108 (47)
14 (8)
8 (3)
3
Tim dikemunah
2004–2006
2008–2009
Jerman
Bayern München

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Jürgen Klinsmann (lair ing Göppingen, Jerman, 30 Juli 1964; umur 53 taun) minangka mantan juru main bal-balan asal Jerman lan naté dados pelatih Tim NAsional Jerman ingkang kasil mapan ing peringkat 3 ing Piala Dunia 2006 lan ugi naté dados pelatih ing klub Bayern München. Sadangunipun dados juru main Klinsmann naté menangaken Trofi Piala Dunia ing taun 1990 ing Italia lan menangaken Piala Éropah 1996 ingkang dipunadani ing Inggris.

Wonten ing tingkat klub, Piyambakipun dipunjuluki "The Golden Bomber" amargi kehandalanipun nyetak gol lan rambut pirang keemasanipun punika ingkang naté kagabung kaliyan klub Stuttgarter Kickers, VfB Stuttgart, Internazionale Milano, AS Monaco, Tottenham Hotspur, Bayern München, Sampdoria, Orange County Blue Stars. Nanging déné sampun menangaken kathah piala piyambakipun namung kaping satunggal ngangkat trofi liga inggih punika nalika ing Bayern München taun 1997. Pemain ingkang saben-saben migunakaken kaos kanthi angka 18 punika ugi dipunkenal kanthi keahlianipun nindakaken trik ndhawahaken dhiri saperlu pikantuk kauntungan saking wasit.

Pagesangan Awal[besut | besut sumber]

Jürgen Klinsmann miyos nalika 30 Juli 1964 ing Göppingen, kutha alit ing kidul Jerman ingkang mlebet ing kutha Stuttgart ingkang ndhèrèk Provinsi Baden-Württemberg ingkang nalika taksih kapisah mlebet laladan ing wewengkon Jerman Barat. Piyambakipun asalipun saking kulawarga ingkang gadhah bisnis roti ing distrik Botnang mlebet ing kutha Stuttgart, saengg asring pikantuk jejuluk "Anak Tukang Roti saking Botnang". Klinsmann alit ugi mbiyantu pakaryan kulawarganipun kanggé dados pedagang roti kliling lan magang dados pelayan ingkang dipuntindakaken kejawi latihan bal-balan.

Awal Karier[besut | besut sumber]

Klinsmann miwiti karier bal-balanipun nalika umur 8 taun ing TB Gingen taun 1972, nalika taun 1974 dipunminati déning SC Geislingen an der Steige saperlu main ing mrika dangunipun 4 taun. Stuttgarter Kickers klub profésional pisananipun ingkang ngrekut kanggé main ing tim junior nalika Klinsmann yuswanipun ngancik 15 taun.

Sadangunipun masa junior ing manéka klub, Klinsmann naté dipuncobi ing kathah posisi kalebet ugi kiperkanthi kasil ingkang ngremenaken sanget.[1]

Karier Profesional[besut | besut sumber]

Stuttgarter Kickers[besut | besut sumber]

VfB Stuttgart[besut | besut sumber]

Inter Milan[besut | besut sumber]

AS Monaco[besut | besut sumber]

Di Tottenham Hotspurs[besut | besut sumber]

[2]

Pagesangan Pribadi[besut | besut sumber]

Sasampunipun Piala Dunia FIFA 1998, Klinsmann mundhur saking donya bal-balan lan pindhah dhateng Amérika Sarékat lan netep ing wewengkon Newport Beach, Orange County, California saperlu mbimbing kulawarga tebih saking donya bal-balan dumugi wangsulipun main kanggé klub strata 2 Liga Amérika sawatawis wekdal. Piyambakipun palakrama kaliyan Debbie Chin (satunggaling warga nagara Amérika Sarékat keturunan Asia ingkang naté makarya minangka modhèl lan dipunparingi 1 putra lan 1 putri ingkang nama Jonathan (miyos 1997) lan Laila (miyos 2001).

Gambar:Klinsmann di agapedia.jpg
Klinsmann kanthi aktifitasipun ing Agapedia.

Wiwit taun 1995, Klinsmann mbiyangun Jürgen Klinsmann’s foundation ingkang nglampahaken lembaga swadaya masarakat Agapedia ingkang wonten ing Jerman ingkang ebah saperlu mbiyantu laré-laré ing Éropah Timur ingkang kekirangan lan mbetahaken panjurung kanggé pendidikan lan keséhatan.

Karier Statistik[besut | besut sumber]

Pemain[besut | besut sumber]

Cithakan:Statistik klinsmann1

Kepelatihan[besut | besut sumber]

Cithakan:Statistik klinsmann2

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

  • Piala EUFA: Juara (Inter Milan, 1991); (Bayern Munchen, 1996)
  • Liga Jerman: Juara (Bayern Munchen, 1997)
  • Piala Super Italia: Juara (Inter Milan, 1989)

Tim Nasional[besut | besut sumber]

  • 1996 Piala Éropah (Juara)
  • 1992 Piala Éropah (Peringkat-2)
  • 1990 Piala Dunia (Juara)
  • 1988 Olimpiade Seoul / Koréa Kidul (peringkat ke-3 / Medali Perunggu)

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Pemain Paling Apik Jerman Barat: 1988
  • Pemain Paling Apik Jerman: 1994
  • Pemain Paling Apik versi FWA Inggris: 1995 (Tottenham Hotspur)
  • Peringkat 3 Pemain Paling Apik Dunia FIFA: 1995 (58 poin)
  • Peringkat 5 Pemain Paling Apik Dunia FIFA: 1996 (54 poin)
  • Nominasi Pemain Paling Apik Dunia FIFA: 1994
  • Topskor Bundesliga: 1988
  • Kapten Tim Nasional Jerman: 1995 - 1998
  • The Federal Cross of Merit (German: Bundesverdienstkreuz): 2006
  • Manajer Tahun ini (Trainer des Jahres): 2006

Kutipan[besut | besut sumber]

  • Ampun naté ningali sukses masa ingkang kapungkur! Tingalana tantangan ing ngajeng!

Cathetan suku[besut | besut sumber]