Hong Myung-Bo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hong Myung-Bo
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hong Myung-Bo
Tanggal lair (1969-02-12) 12 Fèbruari 1969 (umur 47)
Papan lair Seoul, Koréa Kidul
Dhuwur 1,82 mèter
Posisi main Pemain penyapu
Katerangan klub
Tim saiki
South Korea U-23 (manager)
Karir nom
1987–1991 Korea University
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–1997 Pohang Steelers 110 (14)
1997–1998 Bellmare Hiratsuka 42 (0)
1999–2001 Kashiwa Reysol 72 (7)
2002 Pohang Steelers 19 (0)
2003–2004 Los Angeles Galaxy 38 (0)
Gunggung 281 (21)
Tim nasioanl
2000 South Korea Olympic Team 2 (0)
1990–2002 Korea Selatan 136 (10)
Tim dikemunah
2005–2007 Korea Selatan (Assistant Manager)
2007–2008 South Korea U-23 (Assistant Manager)
2009 South Korea U-20
2009– South Korea U-23

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:18, 10 February 2007 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 19:18, 10 February 2007 (UTC)

Hong Myung-Bo (basa Korea: 홍명보, Hanja: 洪明甫) (lair ing Seoul, 12 Fèbruari 1969; umur 47 taun) ya iku manten pemain bal-balan Koréa Kidul kang bebarengan karo Cha Bum Kun, kerep dianggep dadi salah siji pemain kang misuwur ana ing Banawa Asia.[1] Hong ya iku anggota saka tim nasional Korea ana ing Piala Dunia, lan dadi pemain Asia pisanan kang main ana ing putaran final patang piala donya.[1] Dhèwèké main anaing posisi bek tengah utawa full-back.[1] Hong pensiun nalika pungkasan musim 2004 ana ing Major League Soccer, sawise ngrampungi kariere ana ing klub Los Angeles Galaxy.[1] Dhèwèké dipilih dadi "FIFA 100", kang diseleksi saka 125 pemain kang misuwur ing donya.[1] Dhèwèké uga nampa Piala Donya FIFA 2002 Bola Perunggu.[1] Nganti tekan saiki durung ana pemain Asia liyane kang oleh prestasi kaya Hong.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hong_Myung-Bo&oldid=1100049"