Peter Schmeichel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peter Schmeichel
Peter Schmeichel juli 1991.JPG
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Peter Bolesław Schmeichel
Tanggal lair (1963-11-18) 18 Novèmber 1963 (umur 55)
Papan lair Gladsaxe, Dhènemarken
Posisi Penjaga gawang
Karier mangsa enom
1972–1975 Høje-Gladsaxe
1975–1981 Gladsaxe-Hero
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1981–1984 Gladsaxe-Hero 46 (0)
1984–1987 Hvidovre 78 (6)
1987–1991 Brøndby 119 (2)
1991–1999 Manchester United 292 (1)
1999–2001 Sporting CP 50 (0)
2001–2002 Aston Villa 29 (1)
2002–2003 Manchester City 29 (0)
Jumlah 643 (10)
Tim nasional
1987–2001 Dhènemarken 129 (1[1])
  • Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah .

Peter Bolesław Schmeichel MBE (IPA: [pʰeːd̥ɐ̥ boːlɛslɑʊ̥ smɑːɪ̥g̊l̩], lair 18 Novèmber 1963; umur 55 taun) ya iku salah siji mantan juru main bal-balan saka Denmark. Pemain iki misuwur nalika mèlu gabung ing Manchester United. Schmechel dadi kiper nomer siji MU nalika taun 90-an, lan kapilih dadi kiper paling apik ing donya nalika taun 1992, lan 1993. Schmeichel dadi kuncine Denmark ing Piala Éropah 1992. Dhèwèké uga dadi juru main kang wigati nalika MU éntuk The Treble, ya iku Liga Champions, Liga Premier Inggris lan Piala FA nalika taun 1998-1999, telung piyala mau dadi bebungah kang pungkasan kanggo MU.

Schmeichel lair ing Gladsaxe Copenhagen, Denmark, Schmeichel duwé awak kang dhuwure 1,93 m. Schmeichel dadi juru main bal kang paling akèh main ing nagarané ya iku kaping 129 gawé gol 1. Schmeichel kaping papat mèlu Piala Éropah awit taun 1988 nganti taun 2000, lan mèlu kaping pisan ing Piala Donya FIFA 1998.

Schmeichel nganti tekan pensiun wis mbela 7 tim ya iku Gladsaxe-Hero, Hvidovre, Brøndby, Manchester United, Sporting CP, Aston Villa, lan Manchester City. Schmechel main kaping 597 lan gawé 9 gol. Dhèwèké wis kasil menang 10 gelar liga, 9 gelar piala liga, 2 piala antar tim eropa, lan 1 gelar juara Liga Champions Éropah. Kanthi individu dhèwèké kaping 3 dadi Kiper paling apik UEFA, kaping 2 Kiper paling apik sadonya, kaping 3 Pemain paling apik Denmark, kaping 4 dadi Kiper paling apik ing Denmark, kaping 1 Kiper Klub paling apik Éropah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]