Oliver Kahn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Oliver Kahn
16-04-11-Pressekonferenz ARD und ZDF Fußball-EM 2016 RalfR-WAT 7205d.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Oliver Rolf Kahn
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi main Goalkeeper
Karir nom
1975–1987 Karlsruher SC
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1987–1994 Karlsruher SC 128 (0)
1994–2008 Bayern Munich 429 (0)
Gunggung 557 (0)
Tim nasional
1994–2006 Germany 86 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Oliver Kahn ya iku juru main bal-balan kang dadi kiper saka Jerman.[1] Jeneng dawane Oliver Rolf Kahn.[1] Oliver Kahn lair ning Karlsruhe, Jerman, 15 Juni 1969; umur 41 taun ya iku kipersaka Jerman kang duwé dhuwur 188 cm lan ping 86 mbela nagarané ning sadaya kancah.[1] Oliver Kahn main kanggo nagarané saka taun 1995 lan klub saka Buyern Munich saka taun 1994 lan maen kanggo klub Buyern Munich ping 429.[2] Oliver Kahn duwé sebutan Kahn utawa Kahn, the titan karena cara maen bale.[2] Oliver Kahn mèlu ning Euro taun 1996, Euro 2000, dan Euro 2004 karo mèlu Piala Dunia 1994, Piala Dunia 1998, Piala Dunia 2002, lan uga Piala Dunia 2006.[3] Ana ing Piala Dunia 1998 lan Piala Dunia 2006 Oliver Kahn dudu kiper pilihan nanging namung dadi kiper cadangan kanggo skuad nagarané.[4]

Oliver Kahn salah sawijining legenda kang gedhé menyang sajarah bal-balan ning Jerman lan donya. Oliver Kahn uga bisa diarani kiper paling ampuh, duwé daya juwang kang gedhé, pemimpin kang teges.[2] Ana ning lemah Jerman lan donya Oliver Kahn wes terbukti nyata buktine intok gelar kiper kang paling apik ana ing donya versi IFFHS ing taun 1999, 2000, lan 2002,sarta dadi kapten ning Timnas Jerman (2001-2004) lan Bayern Munich (2002-2008).[2]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. a b c www.fcbayern.t-com.de (diakses tanggal 8 Mèi 2011)
  2. a b c d www.popmonk.com (diakses tanggal 8 Mèi 2011)
  3. www.soccer-fans-info.com (diakses tanggal 8 Mèi 2011)
  4. www.thelocal.de (diakses tanggal 8 Mèi 2011)