Robert Pirès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Pirès
Robert Pires1.JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Robert Emmanuel Pirès
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[1]
Posisi main Winger / Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Free agent
Karir nom
19891992 Reims
19921993 Metz
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19921998 Metz 162 (43)
19982000 Marseille 66 (8)
20002006 Arsenal 189 (62)
20062010 Villarreal 102 (13)
20102011 Aston Villa 7 (0)
Tim nasioanl
19951996 Prancis U21 12 (5)
19962004 Prancis 79 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 6 Januari 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 19 Dhésèmber 2005

Robert Emanuel Pirès (lair 29 Oktober 1973; umur 44 taun) iku pemain bal-balan warganegara Prancis kang saiki mbéla klub Aston Villa F.C..[2] Dhèwèké tau main kanggo klub FC Metz, Marseille, lan Arsenal.[2] Ana ing timnas Prancis, dhèwèké wis main nganti 79 lan ing antarané taun 1996 nganti tekan 2004 kanggo negarane lan bisa menangaké Piala Dunia 1998 lan UEFA Euro 2000 lan uga bisa nglebokaké 14 gol.[2] Pirès lair ana ing Reims, Portugal nanging bapak lan ibuné katurunan Spanyol. Pirès iku anak tuwa dhéwé saka rong sadulur.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.premierleague.com Profil Pemain Premier League (kaakses tanggal 10 Maret 2011)
  2. ^ a b c d www.bola.net