Arsenal F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arsenal
Barkas:Arsenal FC.svg
Jeneng dawaArsenal Football Club
ParabanThe Gunners
Yasa1886 dengan nama Dial Square
StadhiyonStadion Emirates
Momotan60.500
MantriPeter Hill-Wood
MènèjerUnai Emery
LigaLiga Utama Inggris
2018-19Liga Utama Inggris (5)
Kandhang
Njaban
Katelu
Stadhion Emirates Kandhang Arsenal F.C

Arsenal Football Club (dikenal uga minangka Arsenal utawa The Gunners) yaiku kelompok bal-balan saka Inggris kang ana ing tlatah London sisih lor. Arsenal main ing Liga Utama Inggris lan kagolong tim bal-balan kang gedhé ing Inggris. Arsenal uga dadi anggota kelompok G-14, yaiku wadhahing klub-klub bal-balan gedhé ing Éropah. Arsenal awit taun 2007 duwé kandhang ing Stadion Emirates.

Sajarah Klub[besut | besut sumber]

Era 1886-1980[besut | besut sumber]

Arsenal history.jpg

Ing taun 1886 Arsenal madeg ing kutha Woolwich, pérangan kidul wétan kutha London. Taun 1913, Arsenal banjur pindhah ngalor menyang Stadion Highbury, kang dadi markasé nganti wulan Mèi 2006. Amarga cedhak kaliyan markas Tottenham Hotspur, mulané saben tetandhingan Arsenal lawan Tottenham diarani "North London derby". Arsenal ngrembaka lan misuwur punika kawiwitan saking pelatih Herbert Chapman kang nglatih ing taun 1925-1935 lan mgasilake juwara liga.

Déné ing Éropah, Arsenal misuwur wiwit taun 1971, ing kejuwaraan Fairs Cup (sapunika dados Piala UEFA). Arsenal dados juwara sawisé ngalahaké Anderlecht kanthi gol 4-3. Wanci punika Arsenal dilatih déning Bertie Mee. Sajeroning taun 1980an Arsenal kasil nambah sawatara gelar domestik.

Era 1990-saiki[besut | besut sumber]

Ing warsa 1991, Arsenal dadi juwara bebarengan karo Tottenham ing Community Shield kanthi skor imbang. Lajeng ing warsa 1994, nalika dilatih déning George Graham, Arsenal dados juwara manèh ing Éropah bakda ngalahaké Parma kanthi gol 1-0. Arsenal mlebu final ing taun 1995, nanging dikalahaké déning Real Zaragoza kanthi gol 2-1. Pelatih Arsène Wenger ing warsa 1996 kasil ndadèkaké Arsenal tim kang gedhé manèh. Arsenal uga kasil ngalahake Manchester United ing Liga Utama Inggris wektu semana. Arsenal dadi juwara loro (runner-up) ing Piala UEFA taun 2000 bubar nglawan Galatasaray kanthi adu penalti 4-1. Ing taun 2003-2004 lan 2004-2005, Arsenal kasil nyétak rekor 49 tetandhingan ora tau kalah lan medhotaké rekor Nottingham Forest (42 kali) kang dadi rekor paling suwé sajeroning sujarah bal-balan Inggris. Nalika taun 2005-2006, Arsenal kasil nggayuh bebungah manèh ing Liga Éropah, yaiku dadi finalis Liga Champions nanging dikalahaké déning FC Barcelona 2-1 ing Stade de France, Paris.

Stadion[besut | besut sumber]

Wiwit ngadeg, Arsenal bola bali pindhah stadion. Wiwit saka lapangan ing Woolwich, terus pindhah menyang London Lor lan yasa Stadion Highbury, kang dianggo pisanan ing taun 1913. Mulai sasi Juli 2006, klub iki ngenggoni markas anyaré ing Stadion Emirates kang duwé kapasitas 60.500 kursi lan dumunung ing Ashburton Grove sawisé udakara 93 taun manggon ing Stadion Highbury. Peresmian nggunakaké Stadion Emirates kanthi nganakaké tetandhingan persahabatan kanggo perpisahan David Bergkamp, sawijining mantan juru main penyerang Arsenal.

Patrick Viera ngangkat tropi Liga Inggris 2003/2004.
Arsenal's players and fans celebrate their 2004 League title win with an open-top bus parade

Skuat[besut | besut sumber]

Tim utama[besut | besut sumber]

Per 23 Mèi 2018.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Polen GK Petr Cech
3 Prancis DF Martin Debuchy
4 Jerman DF Per Mertesacker Kapten
6 Prancis DF Laurent Koscielny
7 Républik Céko MF Tomáš Rosický
8 Sepanyol MF Mikel Arteta (wakil kapten)
9 Jerman FW Alexis Sanchez
10 Inggris MF Jack Wilshere (kapten ke-4)
12 Prancis FW Olivier Giroud
14 Inggris FW Theo Walcott
No. Pos. Jeneng
15 Inggris FW Alex Oxlade-Chamberlain
16 Wales MF Aaron Ramsey
17 Sepanyol DF Nacho Monreal
19 Sepanyol MF Santi Cazorla
20 Sepanyol DF Ignasi Miquel
21 Polen GK Łukasz Fabiański
22 Prancis FW Yaya Sanogo
23 Jerman MF Thomas Eisfeld
25 Inggris DF Carl Jenkinson
27 Pasisir Gadhing FW Gervinho
28 Inggris DF Kieran Gibbs
33 Prancis MF Francis Coquelin

Pemain tim utama yang dipinjamkan[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
11 Brazil DF André Santos (di Grêmio sampai akir mangsa 2012–13)[2]
20 Switserlan DF Johan Djourou (di Hannover 96 sampai akir mangsa 2012–13)[3]
26 Ghana MF Emmanuel Frimpong (di Fulham sampai akir mangsa 2012–13)[4]
29 Maroko FW Marouane Chamakh (di West Ham United sampai akir mangsa 2012–13)[5]
30 Koréa Kidul FW Park Chu-Young (di Celta Vigo sampai akir mangsa 2012–13)[6]
No. Pos. Jeneng
31 Jepang MF Ryo Miyaichi (di Wigan Athletic sampai akir mangsa 2012-13)[7]
52 Dhènemarken FW Nicklas Bendtner (di Juventus sampai akir mangsa 2012–13)[8]
Brazil MF Denílson (di São Paulo sampai akir mangsa 2012–13)[9]
Kosta Rika FW Joel Campbell (di Real Betis sampai akir mangsa 2012–13)[10]

Cadangan[besut | besut sumber]

Per 20 May 2013..[11][12]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
39 Inggris FW Zak Ansah
40 Sepanyol DF Hector Bellerin
41 Maroko DF Samir Bihmoutine
42 Ghana DF Daniel Boateng
43 Inggris GK Reice Charles-Cook
45 Nèderlan MF Kyle Ebecilio
47 Jerman MF Serge Gnabry
48 Switserlan DF Sead Hajrović
49 Inggris DF Isaac Hayden
50 Républik Irlan MF Conor Henderson
51 Inggris FW Benik Afobe
53 Inggris MF Jernade Meade
No. Pos. Jeneng
54 Sepanyol DF Ignasi Miquel
55 Switserlan DF Elton Monteiro
56 Jamaika FW Nigel Neita
58 Inggris MF Josh Rees
60 Inggris GK James Shea
62 Inggris FW Sanchez Watt
63 Inggris MF Jordan Wynter
64 Inggris MF Nico Yennaris
65 Inggris MF Jack Jebb
66 Inggris FW Austin Lipman
67 Inggris FW Chuba Akpom
71 Inggris DF Brandon Ormonde-Ottewill

Pamasok Kostum dan Sponsor[besut | besut sumber]

Tahun Pemasok kostum Sponsor
1930an–1970 Bukta Tidak ada
1971–1980 Umbro
1981–1986 JVC
1986–1994 Adidas
1994–1999 Nike
1999–2002 Dreamcast/Sega[13]
2002–2006 O2
2006– Emirates

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Liga Inggris: 13
    • 1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004
  • Piala FA: 10
    • 1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003, 2005
  • Piala Liga Inggris: 2
    • 1987, 1993, dadi finalis taun 1968, 1969, 1988, 2007
  • FA Charity Shield/Community Shield:11
    • 1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991 (juara bersama karo Tottenham), 1998, 1999, 2002, 2004
  • Piala Winners: 1
    • 1994, ping pindho dadi finalis, taun 1980 lan 1995
  • Piala UEFA: 1
    • 1971 (wektu iku jenengé isih Fairs Cup, berubah jeneng dadi Piala UEFA wiwit taun 1972), sapisan dadi finalis ing taun 2000
  • Liga Champions: 0
    • Dados finalis ing taun 2006

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Sepanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portegal FC Porto | Sepanyol Real Madrid | Sepanyol Valencia

  1. "Players". Arsenal F.C. Dibukak ing 22 Mèi 2013.
  2. "Santos completes loan move to Gremio | News Archive | News". Arsenal.com. Dibukak ing 11 Fèbruari 2013.
  3. "Djourou agrees loan move to Hannover 96". Arsenal.com. 5 Januari 2013. Dibukak ing 5 Januari 2013.
  4. "Frimpong Joins Fulham". Arsenal.com. 25 Januari 2013. Dibukak ing 25 Januari 2013.
  5. "Marouane Chamakh loaned to West Ham". Arsenal.com. 4 Januari 2013. Dibukak ing 4 Januari 2013.
  6. "Yu Young Park joins Celta Vigo on loan". Arsenal.com. 31 Agustus 2012. Dibukak ing 31 Agustus 2012.
  7. "Ryo joins Wigan Athletic on Season-long loan". Arsenal.com. 13 Agustus 2012. Dibukak ing 13 Agustus 2012.
  8. "Nicklas Bendtner loaned to Juventus". Arsenal.com. 31 Agustus 2012. Dibukak ing 31 Agustus 2012.
  9. "Denilson extends loan spell at Sao Paulo". Arsenal.com. 6 Juli 2012. Dibukak ing 6 Juli 2012.
  10. "Arsenal youngster Joel Campbell joins Real Betis on loan". 6 Juli 2012.
  11. "Reserve Players". Arsenal F.C. Dibukak ing 13 August 2009.
  12. "Arsenal FC". UEFA. Dibukak ing 22 Mèi 2013.
  13. Dreamcast digunakan di kostum pertama dan katiga sawetara Sega dicetak di kostum kedua.