Real Madrid CF

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Real Madrid)
Real Madrid
Real Madrid Club de Fútbol.png
Jeneng dawa Real Madrid Club de Fútbol
Paraban Los Blancos (Tim Putih)
Los Merengues (Tim Meringue)
Yasa 6 Maret 1902
sebagai Madrid Football Club
Stadhiyon Stadion Santiago Bernabéu,
Madrid, Spanyol
Momotan 80.354
Presiden Spanyol Florentino Peréz
Pelatih Itali Carlo Ancelotti
Liga La Liga
2013-14 La Liga, 3rd
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Real Madrid Club de Fútbol ya iku sawijining klub bal-balan utawa sepak bola Spanyol kang paling sukses ing donya ana ing abad ke-20 miturut Fédération Internationale de Football Association, dibuntuti Manchester United ing posisi kaloro. Didegaké ing 6 Maret 1902, Madrid main ing Divisi Utama Liga Spanyol utawa kang dikenal minangka Primera División. Wiwit kompetisi iku dimulai ana ing taun 1928, Madrid durung naté dididegradasiaké menyang divisi ngisor. Klub iki asliné sesulih Madrid Club de Fútbol, nanging diidinaké nggunaaké gelar Real sakwisé Raja Alfonso XIII saka Spanyol maringi idin resmi marang klub mau ana ing sasi Juni 1920.

Madrid main nganggo kostum putih-putih, saéngga dijuluki Los merengues (Tim putih). Kandangé dumunung ana ing Stadion Santiago Bernabeu kang kapasitasé 80.354 penonton.

Wiwit sawetara taun pungkasan, Madrid dikenal minangka tim kang tuku pemain-pemain top donya, lan merga saka iku diwènèhi julukan anyar Los galácticos (tim galaksi).

Pamain-pamain kondhang[besut | besut sumber]

   

Prestasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

</noinclude>

Anggota G-14

 Nèderlan Ajax |  Inggris Arsenal | Cithakan:Country data spanyol FC Barcelona |  Jerman Bayer Leverkusen |  Jerman Bayern Munich

 Jerman Borussia Dortmund |  Nèderlan PSV Eindhoven |  Itali Internazionale |  Itali Juventus

 Inggris Liverpool |  Inggris Manchester United |  Itali AC Milan |  Prancis Lyon |  Prancis Marseille

 Prancis Paris Saint-Germain | Cithakan:Country data portugal FC Porto | Cithakan:Country data spanyol Real Madrid | Cithakan:Country data spanyol Valencia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Real_Madrid_CF&oldid=1072816"