Sevilla FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhion Ramón Sánchez Pizjuan Kandhang Sevilla F.C.
Sevilla
Logo Sevilla FC
Jeneng jangkep Sevilla Fútbol Club
Peparab Sevillistas
Rojiblancos (Red-Whites)
Palangonos (Washbowl)
Diadegaké Oktober 14, 1905; 114 taun kapungkur (1905-10-14)
Lapangan Ramón Sánchez Pizjuán,
Sevilla, Andalusia, Spanyol
Kapasitas 45.500[1]
Ketua José María del Nido
Manajer Juan Lopetegui[2]
Liga La Liga
2011–12 ke-9, La Liga
Seragam kandang
Seragam tandang

Sevilla FC ya iku jeneng tim bal-balan Spanyol, mapan ing Sevilla. Tim iki diadekaké taun 1905. Sevilla mung pisan dadi juara Liga Spanyol (La Liga), ya iku ing taun 1946. Nalika taun 2006 Sevilla juara Piala UEFA sing kapisan sawisé ngalahaké Middlesbrough F.C. 4-0 ing final lan ing kompetisi Piala Super Éropah tim iki bisa dadi juara sing kapisan ing sajarah tim iki kanthi ngalahaké FC Barcelona kanthi skor 3-0.

Taun 2007 Sevilla wés kasil dadi juara Piala UEFA sing kaloro sawisé ngalahaké RCD Espanyol léwat adu pinalti (3-1) sawisé ing tetandhingan 90 menit lan nalika perpanjangan wektu skor seri 2-2. Saliyané iku tim iki wes kasil éntuk piala Copa del Rey sing kapisan uga sawisé ngalahaké Getafe kanthi skor 1-0 lan éntuk Supercopa de España nalika ngalahaké Real Madrid kanthi agregat 6-3.

Prestasi[besut | besut sumber]

Pratélan juru main[besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 8 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Sepanyol GK Andrés Palop (kapten)
2 Argèntina DF Federico Fazio
3 Sepanyol DF Fernando Navarro
6 Bosnia lan Hércegovina DF Emir Spahić
7 Sepanyol MF Jesús Navas
8 Cilé MF Gary Medel
9 Sepanyol FW Álvaro Negredo
10 Argèntina MF Diego Perotti
11 Kroasia MF Ivan Rakitić
14 Prancis DF Julien Escudé
15 Jerman MF Piotr Trochowski
16 Sepanyol MF José Campaña
17 Itali MF Tiberio Guarente
19 Sepanyol DF Antonio Luna
No. Pos. Jeneng
20 Sepanyol FW Manu del Moral
21 Sepanyol MF José Antonio Reyes
23 Sepanyol DF Jorge Andújar 'Coke'
25 Senegal FW Baba Diawara
31 Sepanyol DF Juan Cala
Argèntina FW Lautaro Acosta
Pasisir Gadhing MF Romaric
Kolombia DF Bernardo Espinosa
Sepanyol MF Javi Hervás
Sepanyol GK Diego López
Nèderlan DF Hedwiges Maduro
Cilé MF Bryan Rabello
Paraguay DF Iván Piris (silihan saka São Paulo)

Disilihaké[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Datos del Sevilla F. C. S. A. D.". lfp.es. Dijupuk 1 de agosto de 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)spanish
  2. "Diario AS". As.com. 1965-08-14. Dijupuk 2012-03-24. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]