Jesús Navas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jesús Navas
Navas of Manchester City October 2014.jpg
Jesús Navas González
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jesús Navas Gonzálezx
Tanggal lair (1985-11-21) 21 Novèmber 1985 (umur 32)
Papan lair Los Palacios, Spanyol
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 16
Karir nom
1998–2000 Los Palacios
2000–2003 Sevilla
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2004 Sevilla B 33 (3)
2003–2013 Sevilla 285 (23)
2013–2017 Manchester City 123 (4)
2017– Sevilla 10 (1)
Tim nasional
2004–2005 Spanyol U21 5 (0)
2009– Spanyol 35 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 4 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:00, 6 March 2014 (UTC)

Jesús Navas González utawi Jesús Navas (lair 21 Novèmber 1985) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang main ing posisi gelandhang utawi sayap, ingkang samenika main ing klub Sevilla lan Tim Nasional Spanyol.[1] Asèt utamanipun inggih punika dribling cepet, mlayu banter mbiyantu pertahanan lan crosing ingkang akurat dhateng kothak pinalti.[1][2]

Navas gabung kaliyan tim junior Los Palacios sadèrèngipun gabung kaliyan tim junior Sevilla FC ing taun 2000 wekdal umur 15 taun.[3] Ing mangsa 2003-2004, Navas miwiti debutipun ing Sevilla B ing La Liga mengsah Reial Club Deportiu Espanyol ing tanggal 23 Novèmber 2003.[3] Navas main 12 menit lan tetandhingan kasebat ngasilaken skor 1-0, kamenangan kanggé Reial Club Deportiu Espanyol.[3] Navas gabung kaliyan tim inti Sevilla ing mangsa 2004-2005 lan saged damel kalih gol saking 22 tetandhingan La Liga. Ing tanggal 4 Méi 2005, Navas napakasmani kontrak kaliyan Sevilla ingkang telas ngantos taun 2010.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Jesus Navas

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b FIFA World Cup profile(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  2. ^ World Cup profile(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  3. ^ a b c d Navas(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)