Gelandhang (bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gelandang)
Jump to navigation Jump to search
Posisi gelandhang sajeroning ulah raga bal-balan

Sajeroning bal-balan, siji juru main tengah utawa gelandhang iku juru main kang posisiné dumunung ing antara para panyerang lan para bèk (ditandhani nganggo bunderan biru ing gambar sisih tengen). Fungsi utama juru main gelandhang ya iku ngéntukaké lan njaga panguwasaan bal, sarta mènèhaké bal marang para panyerang. Nanging ana uga gelandhang kang tugasé luwih bertahan, lan ana uga kang posisiné amèh kaya panyerang.

Posisi Gelandhang[besut | besut sumber]

Gelandhang Bertahan[besut | besut sumber]

Gelandhang bertahan iku juru main kang dipasang ing posisi sangarepé juru main mburi kanggo alesan pertahanan, uga kanggo nahan kabébasan juru main lawan kang lagi nyerang.

Pamain gelandhang misuwur[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]