Cristiano Ronaldo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo 2018.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Cristiano Ronaldo dos Santos di Aveiro
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[1]
Posisi main Stiker , sayap kiri (LWF)
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 7
Karir nom
1993–1995
1995–1997
1997–2001
CF Andorinha
CD Nacional
Sporting CP
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2003
2003-2009
2009-2018
2018-saiki
Sporting CP
Manchester United
Real Madrid
Juventus F.C.
025 0(3)
120 (130)
350 (355)
Tim nasional
2003–saiki Portugal 056 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:06, 30 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17:24, 30 September 2016 (UTC)
Cristiano Ronaldo lan Lionèl Mèssi ing taun 2011

Cristiano Ronaldo dos Santos di Aveiro (pocapané [kɾɨʃˈtiɐnu ʁuˈnaɫdu]), OIH, (lair 5 Fèbruari 1985[2] ing Funchal, Madeira) iku juru main bal-balan saka Portugal sing main ing Liga Serie A Italia klub Juventus lan Tim nasional Portugal.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Lokal Piyala Liga Eropa Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Sporting CP B 2002–03 Segunda Divisão 2 0 2 0
Sporting CP 2002–03 Primeira Liga 25 3 3 2 3 0 0 0 31 5
Manchester United 2003–04 Liga Primèr Inggris 29 4 5 2 1 0 5 0 0 0 40 6
2004–05 33 5 7 4 2 0 8 0 0 0 50 9
2005–06 33 9 2 0 4 2 8 1 47 12
2006–07 34 17 7 3 1 0 11 3 53 23
2007–08 34 31 3 3 0 0 11 8 1 0 49 42
2008–09 33 18 2 1 4 2 12 4 2 1 53 26
Gunggung 196 84 26 13 12 4 55 16 3 1 292 118
Real Madrid 2009–10 La Liga 29 26 0 0 6 7 35 33
2010–11 34 40[a] 8 7 12 6 54 53
2011–12 38 46 5 3 10 10 2 1 55 60
2012–13 34 34 7 7 12 12 2 2 55 55
2013–14 30 31 6 3 11 17 47 51
2014-15 35 48 2 1 12 10 5 2 54 61
2015–16 36 35 0 0 12 16 48 51
2016–17 29 25 2 1 13 12 2 4 46 42
2017–18 27 26 0 0 13 15 4 3 44 44
Gunggung 292 311 30 22 101 105 15 12 438 450
Juventus 2018–19 Serie A 31 21 2 0 9 6 1 Panampilan ing Supercoppa Italiana 1 43 28
2019–20 33 31 4 2 8 4 1 0 46 37
2020–21 8 10 0 0 4 4 0 0 12 14
Gunggung 72 62 6 2 20 12 2 1 101 79
Gunggung karir 587 460 65 39 12 4 180 135 20 14 864 652

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Taun Kompetisi Kekancan Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Portugal U15 2001 2 1 7 6 9 7
Portugal U17 2001 3 2 3 2
2002 4 3 4 3
Gunggung 4 3 3 2 7 5
Portugal U20 2003 5 1 5 1
Portugal U21 2002 1 1 1 1
2003 7 2 2 0 9 2
Gunggung 7 2 3 1 10 3
Portugal U23 2004 2 1 1 1 3 2
Portugal 2003 2 0 2 0
2004 11 7 5 0 16 7
2005 7 2 4 0 11 2
2006 10 4 4 2 14 6
2007 9 5 1 0 10 5
2008 5 1 3 0 8 1
2009 5 0 2 1 7 1
2010 6 3 5 0 11 3
2011 6 5 2 2 8 7
2012 9 4 4 1 13 5
2013 6 7 3 3 9 10
2014 5 3 4 2 9 5
2015 4 3 1 0 5 3
2016 10 10 3 3 13 13
2017 10 10 1 1 11 11
2018 4 4 3 2 7 6
2019 10 14 10 14
2020 4 2 2 1 6 3
Gunggung 121 84 49 18 170 102
Gunggung karir 136 91 68 29 204 120

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gelar[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Manchester United
2006–07, 2007–08, 2008–09
2003–04
2005–06, 2008–09
2007
2007–08
2008
Real Madrid
2010–11

Individual[besut | besut sumber]

Ordo[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Manchester United - CRISTIANO RONALDO". Premier League. Dibukak tanggal 2007-04-29.
  2. "Cristiano Ronaldo profile".
  3. (ing basa Portugis) "Selecção distinguida pelo Duque de Bragança". Cristiano Ronaldo News. 30 August 2006. Dibukak tanggal 30 August 2006.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana