Lassana Diarra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lassana Diarra
Lassana Diarra 2014.jpg
Diarra wektu taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Lassana Diarra[1]
Tanggal lair (1985-03-10) 10 Maret 1985 (umur 33)
Papan lair Paris, Prancis
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Free Agent
Karir nom
Paris FC
Nantes
Le Mans
Red Star 93
2003–2004 Le Havre
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 Le Havre 29 (0)
2005–2007 Chelsea 13 (0)
2007–2008 Arsenal 7 (0)
2008–2009 Portsmouth 24 (1)
2009–2012 Real Madrid 87 (1)
2012–2013 Anzhi Makhachkala 18 (0)
2013–2014 Lokomotiv Moscow 17 (1)
2015–2017 Marseille 37 (1)
2017 Al Jazira 5 (0)
Tim nasional
2005–2006 France U21 18 (0)
2007– France 34 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 May 2016

Lassana Diarra (lair 10 Maret 1985), kanthi nama cekak Lass, ya iku sawijining juru main bal-balan saka negara Prancis kang saiki main ing klub Liga UAE Pro Al Jazira. Posisi mligi ya iku geladhang bertahan, lan uga bisa luwih maju utawa geladhang serang, lan dadi gelandhang serang nalika mbela tim nasional Prancis.[3] Karir bal-balan Diarra wis manéka warna klub, kaya ta klub Chelsea, Arsenal, Portsmouth lan Real Madrid.[3] Uga pernah main ing klub Rusia Anzhi Makhachkala lan uga Lokomotiv Moscow. [3]

Karir pertama[besut | besut sumber]

Diarra pernah diungkir klub bal-balan amarga alesan dianggep keciliken dadi juru main bal.[4] wektu iku dhuwuré 170 cm lan aboté 58 kg.[4] Wektu semono Lassana Diarra mikir menawa kariré ing bal-balan arep tamat.[4] Diarra uga pernah ditulak ing klub Le Mans.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2009). The PFA Footballers' Who's Who 2009–10. Mainstream Publishing. k. 118. ISBN 978-1-84596-474-0. 
  2. [url=http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1202758535509/jugador/Jugador/Lass.htm%7Carchiveurl=https://web.archive.org/web/20100312020556/http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1202758535509/jugador/Jugador/Lass.htm title=Official profile](dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. a b c title=Lassana Diarra(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  4. a b c d [http: //futbol.as.com/futbol/2010/01/02 /mas_futbol/1262417229_850215.html title=Xabi saca el balón y yo hago más la guerra](dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)