Chelsea F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chelsea F.C.
Lambang Chelsea F.C.
Jeneng dawa Chelsea Football Club
Paraban Si Biru ("The Blues"), The Pensioners
Yasa 10 Maret 1905
Stadhiyon Stamford Bridge, London
Momotan 41.631[1]
Baku Ruslan Roman Abramovich
Mantri Amérika Sarékat Bruce Buck
Mènèjer Itali Antonio Conte
Liga Liga Utama Inggris
2015—2016 Liga Utama Inggris, kaping 10
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu

Chelsea F.C. (Chelsea Football Club), uga kaloka minangka The Blues utawa sadurungé The Pensioners, ya iku salah sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Inggris kang main ing Liga Utama Inggris lan duwé markas ing kutha London. Klub iki didhegaké déning H.A. Mears ana ing taun 1905, lan nduwé lapangan dhéwé kang bisa nampung 41.631 penonton, dumunung ing Fulham, London Kulon.

Chelsea wis malang mégung ing sajarah sepakbola Inggris, lan ngalami sukses rong kalamangsa, ya iku taun 1960-an lan awal 1970-an, sabanjuré ing akir 1990-an nganti wektu iki. Chelsea wis njuarai gelar Liga Utama Inggris kaping lima (1954-55, 2004-05, 2005-06, 2009-10, lan 2014-15), Piala FA kaping pitu (1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, lan 2012), Piala Liga kaping lima (1965, 1998, 2005, 2007, lan 2015), lan Piala Winners kaping pindho ya iku ing taun 1971 lan 1998.

Manajeré sing sepisanan ya iku John Roberson (1905-1906). Chelsea njuarai Liga Utama Inggris (Premiership) ana ing taun 1955 nalika mangsa kalungguhan Ted Drake minangka manajer.

Chelsea dadi juara Liga Utama Inggris manèh sawisé 50 taun, ya iku ing taun 2005, nalika mangsa kalungguhan manajer Jose Mourinho (2004-saiki), kang olèh dukungan penuh saka sing nduwé klub, milyader lenga patra keturunan Ruslan, Roman Abramovich.

Ana ing taun (2005) uga, Chelsea njuarai Piala Carling sawisé ngalahaké Liverpool. Taun 2006, Chelsea bisa njuarai Liga Utama Inggris manèh. Taun 2007, Chelsea kasil dadi juara Piala Carling sawisé ngalahaké Arsenal 2-1 lan juara Piala FA sawisé ngalahaké Manchester United 1-0 liwat babak perpanjangan wektu.

Chelsea nduwé sawetara pemain Inggris kang dianggep paling apik wektu sakiwa-tengené taun 2004-2012, antarané John Terry (kapten) lan Frank Lampard.

Chelsea dadi juwara Liga Champions UEFA taun 2012 sawisé ngalahaké Bayern Munchen ing final tanggal 20 Mèi 2012 kanthi skor 4-3 (adu penalti)[2].

Pemain-pemain kondhang[besut | besut sumber]

1900-an: William 'Fatty' Foulke, George 'Gatling Gun' Hilsdon, Robert McRoberts, John Tait Robertson, Ben Warren

1910-an: Jack Harrow, Nils Middelboe, Robert Whittingham

1920-an: Ben Howard Baker, Jack Cock, Tommy Law, Tommy Meehan, GR Mills, Jack Townrow, Bob Turnbull, Andrew Wilson

1930-an: Hughie Gallacher, Sam Weaver, Vic Woodley, George Mills

1940-an: John Harris, Tommy Lawton, Willi Steffen

1950-an: Ken Armstrong,Roy Bentley, Jimmy Greaves

1960-an: Frank Blunstone, Peter Bonetti, Eddie McCreadie, Ken Shellito, Bobby Tambling, Terry Venables

1970-an: Charlie Cooke, Ron Harris, John Hollins, Alan Hudson, Ian Hutchinson, Peter Osgood, Ray Wilkins

1980-an: Paul Canoville, Kerry Dixon, Pat Nevin, Nigel Spackman, David Speedie, Clive Walker

1990-an: Steve Clarke, Roberto Di Matteo, Ruud Gullit, Glenn Hoddle, Mark Hughes, Frank Leboeuf, Graeme Le Saux, Dan Petrescu, Gianluca Vialli, George Weah, Dennis Wise, Ed de Goey, Dimitri Kharine, Tore André Flo, Gianfranco Zola

2000-an: Marcel Desailly, Eiður Smári Guðjonsen, Jimmy Floyd Hasselbaink, John Terry, Frank Lampard, Carlo Cudicini, Damien Duff, Arjen Robben, Didier Drogba, Petr Čech, Paulo Ferreira

Pemain[besut | besut sumber]

Tim utama[besut | besut sumber]

Per 1 September 2016.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Bosnia lan Hércegovina GK Asmir Begović
2 Sèrbi DF Branislav Ivanović (wakil kapten)
3 Sepanyol DF Marcos Alonso
4 Sepanyol MF Cesc Fàbregas
5 Prancis DF Kurt Zouma
7 Prancis MF N'Golo Kanté
8 Brazil MF Oscar
10 Bèlgi MF Eden Hazard
11 Sepanyol MF Pedro Rodríguez
12 Nigeria MF John Obi Mikel
13 Bèlgi GK Thibaut Courtois
14 Inggris MF Ruben Loftus-Cheek
15 Nigeria MF Victor Moses
No. Pos. Jeneng
19 Sepanyol FW Diego Costa
21 Sèrbi MF Nemanja Matić
22 Brazil MF Willian
23 Bèlgi FW Michy Batshuayi
24 Inggris DF Gary Cahill
26 Inggris DF John Terry Kapten
28 Sepanyol DF César Azpilicueta
29 Inggris MF Nathaniel Chalobah
30 Brazil DF David Luiz
34 Inggris DF Ola Aina
37 Portugal GK Eduardo
41 Inggris FW Dominic Solanke

Pratélan pemain 2010/2011[besut | besut sumber]

Nomor Nagara Nama pemain
Penjaga gawang
1 Républik Céko Petr Čech
22 Inggris Ross Turnbull
40 Portugal Henrique Hilário
Pemain belakang
3 Inggris Ashley Cole
2 Sèrbi Branislav Ivanović
4 Brazil David Luiz
17 Portugal José Bosingwa
20 Portugal Paulo Ferreira
26 Inggris John Terry (kapten)
43 Brazil Alex
Gelandang
7 Brazil Ramires
5 Ghana Michael Essien
8 Inggris Frank Lampard
10 Israèl Yossi Benayoun
12 Nigeria Mikel John Obi
15 Prancis Florent Malouda
18 Ruslan Yuri Zhirkov
16 Inggris Josh McEachran
Pemain depan
9 Sepanyol Fernando Torres
11 Cithakan:Country data Pasisir Gading Didier Drogba
21 Cithakan:Country data Pasisir Gading Salomon Kalou
11 Prancis Nicolas Anelka
Manajer
- Itali Carlo Ancelotti

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Club Info". chelseafc.com. Dijupuk 2011-2-4.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Detik.com:Chelsea Juara Liga Champions
  3. ^ "First Team Squad List". Chelsea F.C. Dijupuk 9 September 2016.