Willian Borges da Silva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Willian
20141118 AUTBRA 5039.jpg
Willian ndhik tim bal-balan nagara Brasil taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Willian Borges da Silva[1]
Tanggal lair (1988-08-09) 9 Agustus 1988 (umur 30)
Papan lair Ribeirão Pires, Brazil
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 22
Karir nom
1998–2006 Corinthians
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 Corinthians 20 (2)
2007–2013 Shakhtar Donetsk 140 (20)
2013 Anzhi Makhachkala 11 (1)
2013– Chelsea 98 (12)
Tim nasional
2007 Brazil U20 12 (0)
2011– Brazil 40 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 August 2016.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 September 2016

Willian Borges da Silva, (lair ing Ribeirão Pires Brasil, 9 Agustus 1988; umur 30 taun), sing luwih ditepang jenengé Willian, ya iku salah siji juru main bal-balan teka Brasil sing main ndhik posisi gelandang serang kanggo Liga Utama Inggris ya iku Chelsea. Piyambaké lair ndhik Brasil, lan miwiti kariré ndhik Corinthians, sadurungé gabung karo Shakhtar ndhik wulan Agustus 2007, regané € 14 juta. Willian uga main ndhik Brasil.

Karier internasionalé[besut | besut sumber]

Piyambaké dadi salahsijiné anggota tim U-20 Brasil. Piyambaké nglakoni tetandhingan kapisané ndhik Kajuwaraan Pemuda 2007 Amérika Selatan ngelawan Chile ndhik tanggal 7 Januari 2007, sing dimenangné karo Brasil.[3] Ndèk taun 2007, piyambaké uga kepilih mèlu kajuwaraan Piala Dunia FIFA U-20, nanging Brasil kesingkir ndhik perempat final karo Spanyol. Willian nglakoni tetandhingan kapisané kanggo tim senior Brasil tanggal 10 November 2011 ndhik tetandhingan kekancan musuh Gabon.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Willian". Barry Hugman's Footballers. Dijupuk 25 June 2015. 
  2. "Willian". 
  3. "Willian - UEFA.com". Dijupuk 21 September 2012.