Jose Mourinho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
José Mourinho
Mourinho Madrid.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak José Mário dos Santos Mourinho Félix
Tanggal lair 26 Januari 1963 (umur 52)
Papan lair Setúbal, Portugal
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[1]
Informasi klub
Klub saiki Flag of Spanyol Real Madrid (pelatih)
Manajer tim
Years Team
1994—1996
1996–2000
2000
2001—2002
2002—2004
2004—2007
2008—2010
2010—kini
Porto (asisten pelatih)
Barcelona (asisten pelatih)
Benfica
Leiria
Porto
Chelsea
Inter
Real Madrid


José Mourinho (diwaca: [ʒuˈzɛ moˈɾiɲu]; lair ing Setubal, Portugal, 26 Januari 1963; umur 52 taun) iku salah siji pelatih bal kang kapéntar ing dunya. Dhéwéké lair ing Setubal, Portugal tanggal 26 Januari 1963. Julukan kang raket karo dhéwéké yaiku “The Special One”. Saiki Mourinho ngelatih klub bal Spanyol Real Madrid. Ing taun 2002 tekan taun 2004 Mourinho ngelatih FC Porto, ing taun 2004 tekan 2007 dhéwéké ngelatih Chelsea. Ing taun 2007 dhéwéké mandheg dadi pelatih kanthi akhiré ing taun 2008 Inter Milan, klub bal saka Italia ngerékrut dhéwéké dadi pelatih, dhéwéké dadi pelatih ing kono tekan taun 2010. Ing taun 2010 dhéwéké pindhah maneh mara Real Madrid tekan saiki.

Gelar klub[sunting | sunting sumber]

Porto[sunting | sunting sumber]

Chelsea[sunting | sunting sumber]

Inter Milan[sunting | sunting sumber]

Real Madrid[sunting | sunting sumber]

Panghargaan Individu[sunting | sunting sumber]

  • Primeira Liga Manager of the Year (2): 2002–03, 2003–04
  • Premier League Manager of the Year (2): 2004–05, 2005–06
  • Premier League Manager of the Month (3): November 2004, January 2005, March 2007
  • Serie A Manager of the Year (2): 2009, 2010
  • Albo Panchina d'Oro Coach of the Year (1): 2010–2011
  • UEFA Manager of the Year (2): 2002–03, 2003–04
  • UEFA Team of the Year Coach of the Year (4): 2003, 2004, 2005, 2010
  • BBC Sports Personality of the Year Coach Award (1): 2005
  • La Gazzetta dello Sport Man of the Year (1): 2010
  • Onze d'Or Best Coach (1): 2005
  • FIFA Ballon d'Or Best Coach (1): 2010
  • IFFHS World's Best Club Coach of the Year (3): 2004, 2005, 2010
  • World Soccer Magazine World Manager of the Year (3): 2004, 2005, 2010
  • International Sports Press Association Best Manager in the World (1): 2010
  • CNID Best Portuguese Manager in Foreign Countries (2): 2008–09, 2009–10


Referensi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan:
Didhisiki déning:
Flag of Italia Claudio Ranieri
Pelatih Chelsea
2 Juni 200420 September 2007
Diganti déning:
{{{pengganti}}}
Didhisiki déning:
{{{pendahulu}}}
Pelatih Inter Milan
2 Juni 200831 Mei 2010
Diganti déning:
Rafael Benítez Flag of Spanyol
Didhisiki déning:
{{{pendahulu}}}
Pelatih Pamenang Liga Champions
Porto

2003—2004
Diganti déning:
{{{pengganti}}}
Didhisiki déning:
{{{pendahulu}}}
Pelatih Pamenang Liga Champions
Inter Milan

2009—2010
Diganti déning:
{{{pengganti}}}


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jose_Mourinho&oldid=830788"