Jose Mourinho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
José Mourinho
Mourinho Madrid.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa José Mário dos Santos Mourinho Félix
Dhuwur 175 m (574 ft 1.8 in)[1]
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United (pelatih/manager)
Tim dikemunah
Taun Tim
1994—1996
1996–2000
2000
2001—2002
2002—2004
2004—2007
2008—2010
2010—2013/
2013-2015/
2016-kini
Porto (asisten pelatih)
Barcelona (asisten pelatih)
Benfica
Leiria
Porto
Chelsea
Inter Milan
Real Madrid
Chelsea
Manchester United

José Mourinho (diwaca: [ʒuˈzɛ moˈɾiɲu]; lair ing Setubal, Portugal, 26 Januari 1963; umur 53 taun) iku salah siji pelatih bal kang kapéntar ing dunya. Dhèwèké lair ing Setubal, Portugal tanggal 26 Januari 1963. Julukan kang raket karo dhèwèké ya iku “The Special One”. Saiki Mourinho ngelatih klub bal Spanyol Real Madrid. Ing taun 2002 tekan taun 2004 Mourinho ngelatih FC Porto, ing taun 2004 tekan 2007 dhèwèké ngelatih Chelsea. Ing taun 2007 dhèwèké mandheg dadi pelatih kanthi akhiré ing taun 2008 Inter Milan, klub bal saka Italia ngerékrut dhèwèké dadi pelatih, dhèwèké dadi pelatih ing kono tekan taun 2010. Ing taun 2010 dhèwèké pindhah manèh mara Real Madrid MOU banjir pindah maneh manyang Chelsea Karena MOU ora Iso ngangkat performane Chelsea dheweke lewat keputusan bareng Karo manajemen Chelsea dheweke mileh ngahiri karir ing Chelsea banjur dheweke nglajutke ngelatih Manchester United tekan Saiki.

Gelar klub[besut | besut sumber]

Porto[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Inter Milan[besut | besut sumber]

Real Madrid[besut | besut sumber]

Manchester United[besut | besut sumber]

Community Shield(1): 2016

Panghargaan Individu[besut | besut sumber]

  • Primeira Liga Manager of the Year (3): 2002–03, 2003–04, 2013-14.
  • Premier League Manager of the Year (3): 2004–05, 2005–06, 2013—14
  • Premier League Manager of the Month (5): November 2004, January 2005, March 2007, January 2013, Mey2014
  • Serie A Manager of the Year (2): 2009, 2010
  • Albo Panchina d'Oro Coach of the Year (1): 2010–2011
  • UEFA Manager of the Year (2): 2002–03, 2003–04
  • UEFA Team of the Year Coach of the Year (4): 2003, 2004, 2005, 2010
  • BBC Sports Personality of the Year Coach Award (1): 2005
  • La Gazzetta dello Sport Man of the Year (1): 2010
  • Onze d'Or Best Coach (1): 2005
  • FIFA Ballon d'Or Best Coach (1): 2010
  • IFFHS World's Best Club Coach of the Year (3): 2004, 2005, 2010
  • World Soccer Magazine World Manager of the Year (3): 2004, 2005, 2010
  • International Sports Press Association Best Manager in the World (1): 2010
  • CNID Best Portuguese Manager in Foreign Countries (2): 2008–09, 2009–10.
  • La Liga Manager of the year(1):2012-13.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jose_Mourinho&oldid=1099878"