FC Barcelona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
FC Barcelona
FCB.svg.png
Jeneng dawa Futbol Club Barcelona
Paraban Culés
Blaugranas
Yasa 29 November 1899
kanthi jeneng Foot-Ball Club Barcelona
Stadhiyon Estadi Mediterrani
Barcelona, Spanyol
Momotan 99.354
Presidhén Spanyol Josep Maria Bartomeu
Mènèjer Spanyol Ernesto Valverde
Liga La Liga
2015-16 La Liga, 1st
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

FC Barcelona - uga dikenal minangka Barça, ya iku sawijining klub ulah raga ing Barcelona, Katalonia, Spanyol kang nduwèni klub-klub ing sawetara cabang ulah raga, nanging sing paling misuwur ya iku bal-balan utawa sajeroning basa Indonésia diarani sepak bola.

Didegaké taun 1899 déning 12 wong kang dipimpin déning Joan Gamper, kanthi motto "Barca dudu mung sekadar klub" (kat.El Barça, és més que un club). Stadion mliginé dumunung ana ing Camp Nou, Barcelona. Klub iki mlebu dadi peserta liga primera spanyol wiwit taun 1928/1929, bebarengan karo Real Madrid lan Athletic Bilbao dadi tim kang ora tau mudhun utawa "terdegradasi" menyang liga sekunder spanyol. Klub iki uga dadi klub kang njuarai liga spanyol sing kapisan. Kanthi persembahan 21 gelar Liga Spanyol , 25 gelar Copa del Rey , 10 gelar Piala super Spanyol , 4 gelar liga champion eropa, 4 gelar piala UEFA , 4 gelar piala super eropa, Barcelona dadi salah sawijining tim paling sukses ing Spanyol, Éropah , lan ing donya. Bebarengan karo rivalé Real Madrid, loro-loroné minangka klub bal-balan Spanyol kang paling misuwur ing donya. Fans Barca uga asring disapa culés.

Barça misuwur kanthi pijer nulak masang logo sponsor ana ing seragam bal-balané amarga Barca dianggep minangka simbol Katalonia, lan rupa-rupa panganyangan sponsor kang asipat "ngganggu" bakal ditolak. Senajan mangkono, tim bal basket Barca diidinaké masang logo sponsor ana ing seragamé.

Tim Barcelona 2005
Stadion Camp Nou, Barcelona.

[besut | besut sumber]

Ana ing 7 September 2006, klub mbiwara kasepakatan 5 taun karo UNICEF kang ngidinaké logo UNICEF dipasang ing kaos. Barcelona sabanjuré bakal nyumbang 0,7% saka total pendapatan saben tauné marang UNICEF sajeroning limang taun.

Prestasi[besut | besut sumber]

Ngrayaaké kamenangan

Pamain-pamain kondhang[besut | besut sumber]

   

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Spanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portugal FC Porto | Spanyol Real Madrid | Spanyol Valencia