FC Barcelona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
FC Barcelona
FCB.svg.png
Jeneng dawaFutbol Club Barcelona
ParabanCulés
Blaugranas
Yasa29 November 1899
kanthi jeneng Foot-Ball Club Barcelona
StadhiyonCamp Nou
Barcelona, Spanyol
Momotan99.354
PresidhénSepanyol Josep Maria Bartomeu
MènèjerSepanyol Ernesto Valverde
LigaLa Liga
2018-19La Liga, ka-1
Kandhang
Njaban
Katelu

FC Barcelona - uga dikenal minangka Barça, ya iku siji klub ulah raga ing Barcelona, Katalonia, Spanyol kang duwé klub-klub ing sawatara cabang ulah raga, nanging kang paling misuwur ya iku bal-balan utawa sajeroning basa Indonésia diarani bal-balan.

Didegaké taun 1899 déning 12 wong kang dibawahi Joan Gamper, kanthi sesanti "Barca dudu mung sekadar klub" (kat.El Barça, és més que un club). Stadion mligi dumunung ana ing Camp Nou, Barcelona. Klub iki mlebu dadi peserta liga primera spanyol wiwit taun 1928/1929, bebarengan karo Real Madrid lan Athletic Bilbao dadi tim kang ora tau mudhun utawa "terdegradasi" menyang liga sekunder spanyol. Klub iki uga dadi klub kang njuarai liga spanyol kang kapisan. Kanthi persembahan 21 gelar Liga Spanyol , 25 gelar Copa del Rey, 10 gelar Piala super Spanyol, 5 gelar Liga Champions UEFA, 4 gelar Piala Winners UEFA, 5 gelar Piala Super UEFA, Barcelona dadi salah siji tim paling sukses ing Spanyol, Éropah , lan ing donya. Bebarengan karo rivalé Real Madrid, loro-loroné minangka klub bal-balan Spanyol kang paling misuwur ing donya. Fans Barca uga asring disapa culés.

Barça misuwur kanthi pijer nulak masang logo sponsor ana ing seragam bal-balané amarga Barca dianggep simbol Katalonia, lan rupa-rupa panganyangan sponsor kang asipat "ngganggu" bakal ditolak. Sanajan mangkono, tim bal basket Barca diidinaké masang logo sponsor ana ing seragamé.

Tim Barcelona 2005
Stadhion Camp Nou Kandhang FC Barcelona.

[besut | besut sumber]

Ana ing 7 September 2006, klub mbiwara kasepakatan 5 taun karo UNICEF kang ngidinaké logo UNICEF dipasang ing kaos. Barcelona sabanjuré bakal nyumbang 0,7% saka total pendapatan saben tauné marang UNICEF sajeroning limang taun.

Prestasi[besut | besut sumber]

Ngrayaaké kamenangan

Pamain-juru main kondhang[besut | besut sumber]

   

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Sepanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portugal FC Porto | Sepanyol Real Madrid | Sepanyol Valencia