Paris Saint-Germain FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paris Saint-Germain
Nama lengkap Paris Saint-Germain Football Club
Julukan PSG, Paris SG,
Biru dan merah (Les Rouge-et-Bleu),
Para Paris (Les Parisiens)
Diadegaké 12 Agustus 1970
Stadion Stadion Parc des Princes,
Paris, Perancis
(Kapasitas: 48.713)
Pemilik Otoritas Investasi Qatar
Presiden Nasser Al-Khelaifi
Manajer Carlo Ancelotti
Liga Ligue 1
2011–12 ke-2, Ligue 1
Situs web Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang

Paris Saint-Germain Football Club utawa kang dikenal kanthi jênêng PSG ya iku sawijining klub bal-balan Perancis kang main ana ing Ligue 1, Perancis. Markasé ana ing Paris, Perancis. Klub iki diadhêkaké ana ing taun 1970.

Wiwit Februari 2013 David Beckham gabung marang tim iki lan dikontrak dugi 5 wulan lan gajinipun disumbangaké kanggé amal.[1]

Prestasi[besut | besut sumber]

Daptar pemain[besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 14 Februari 2013.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Prancis GK Nicolas Douchez
2 Brazil DF Thiago Silva (kapten)
3 Prancis DF Mamadou Sakho
5 Pantai Gadhing DF Siaka Tiéné
6 Prancis DF Zoumana Camara
7 Prancis MF Jérémy Ménez
10 Swèdhen FW Zlatan Ibrahimovic
11 Argèntina FW Ezequiel Lavezzi
13 Brazil DF Alex
14 Prancis MF Blaise Matuidi
16 Prancis GK Alphonse Aréola
17 Brazil DF Maxwell
No. Pos. Jeneng
19 Prancis FW Kévin Gameiro
20 Prancis MF Clément Chantôme
22 Prancis DF Sylvain Armand
23 Nèderlan DF Gregory van der Wiel
24 Itali MF Marco Verratti
26 Prancis DF Christophe Jallet
27 Argèntina MF Javier Pastore
28 Itali MF Thiago Motta
29 Brazil MF Lucas Moura
30 Itali GK Salvatore Sirigu
32 Inggris MF David Beckham
40 Prancis GK Ronan Le Crom

Disilehaké[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng

Cathêtan Sikil[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ligue 1

Anggota G-14

 Nèderlan Ajax |  Inggris Arsenal | Cithakan:Country data spanyol FC Barcelona |  Jerman Bayer Leverkusen |  Jerman Bayern Munich

 Jerman Borussia Dortmund |  Nèderlan PSV Eindhoven |  Itali Internazionale |  Itali Juventus

 Inggris Liverpool |  Inggris Manchester United |  Itali AC Milan |  Prancis Lyon |  Prancis Marseille

 Prancis Paris Saint-Germain | Cithakan:Country data portugal FC Porto | Cithakan:Country data spanyol Real Madrid | Cithakan:Country data spanyol Valencia