Bayer 04 Leverkusen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bayer Leverkusen
Logo Bayer Leverkusen
Nama lengkap TSV Bayer 04 Leverkusen e.V.,
Bayer 04 Leverkusen Fußball
GmbH (Sepak bola)
Julukan Werkself ("Skuat Pabrik") Neverkusen
Diadegaké Juli 1, 1904; 112 taun kapungkur (1904-07-01)
Stadion BayArena, Leverkusen
(Kapasitas: 30.210)
Pemilik Bayer AG
CEO Wolfgang Holzhäuser
Manajer Roger Schmidt
Liga Bundesliga
2013–14 ke-4, Bundesliga
Situs web Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim ini

Bayer Leverkusen inggih punika salah satunggalipun klub bal-balan ing Jerman ingkang basisipun wonten ing kutha Leverkusen, Westphalia. Bayer Leverkusen jumeneng nalika tanggal 1 Juli 1904, lan saged dipun kenal kanthi nama TSV Bayer 04 Leverkusen, sawijining klub ulah raga ingkang kagungan pestasi ing bidang athletik, gimnastik, basket lan sanès-sanèsipun. Bayer Leverkusen migunakaken stadion Bay Arena ing kutha Leverkusen minangka kandhangipun ingkang kagungan kapasitas papan lenggah kanthi cacah 30.210 kursi.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Rikala tanggal 27 November 1903 Wilhelm Hauschild nyerat layang ingkang dipuntapakasmani déning 170 pekerja sasama - kangge bendaranipun, ing pundi Friedrich Bayer dan Co, madosi dhukungan parusahan saperlu miwiti mbangun sawijining klub ulah raga. Parusahan sarujuk saperlu nyengkuyung inisiatif, lan rikala 1 Juli 1904 Turn-und Spielverein Bayer 04 Leverkusen dipunbiyangun[2]

Rikala tanggal 31 Mei 1907 departemen bal-balan kapisah dipunbentuk wonten ing klub. Wonten ing budaya ulah raga ing Jerman nalika semanten, wonten parusahan ingkang signifikan antawising pesenam lan jnis sanesipun saking atlet. Tundhanipun punika maringi kontribusi tumrap crah wonten ing klub: rikala tanggal 8 Juni 1928 pemain mbentuk sawijining asosiaso ingkang kapisah - Sportvereinigung Bayer 04 Leverkusen - ingkang ugi kalebet handball lan pemain Fistball, atletik, lan tinju, dene pesenam nindakaken nalika TuS Bayer 04 Leverkusen. SV Bayer 04 Leverkusen mendhet kanthi warni tradisional klub abrit lan cemeng, kaliyan pesenam mendhet werni biru lan kuning.

Pemain[besut | besut sumber]

Tim utama[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Bernd Leno
2 Jerman DF Daniel Schwaab
3 Jerman DF Stefan Reinartz
4 Jerman DF Philipp Wollscheid
5 Jerman DF Manuel Friedrich
6 Jerman MF Simon Rolfes (kapten)
7 Cilé FW Junior Fernándes
8 Jerman MF Lars Bender (wakil kapten)
9 Jerman FW André Schürrle
10 Brazil MF Renato Augusto
11 Jerman FW Stefan Kießling
13 Jerman MF Jens Hegeler
14 Jepang DF Hajime Hosogai
17 Polen DF Sebastian Boenisch
No. Pos. Jeneng
18 Jerman MF Sidney Sam
19 Jerman FW Okan Aydın
20 Spanyol DF Daniel Carvajal
21 Turkey DF Ömer Toprak
22 Amérika Sarékat GK David Yelldell
23 Brazil DF Carlinhos (pinjaman dari Desportivo Brasil)
24 Républik Céko DF Michal Kadlec
27 Jerman DF Gonzalo Castro (kapten ketiga)
28 Jerman MF Erik Zenga
30 Jerman MF Kolja Pusch
31 Jerman MF Dominik Kohr
33 Jerman GK Michael Rensing
36 Jerman GK Niklas Lomb
38 Jerman MF Karim Bellarabi [3]

Dipunampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Jerman DF Danny da Costa (di FC Ingolstadt 04 sampai Juni 2014)
Yunani DF Kostas Stafylidis (di PAOK F.C. sampai Juni 2013)
Kolombia MF Michael Ortega (di VfL Bochum sampai Juni 2013)
Kroasia MF Zvonko Pamić (di MSV Duisburg sampai Juni 2013)

Bayer Leverkusen II[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Niklas Lomb
2 Jerman MF Julian Riedel
3 Jerman DF André Mandt
4 Jerman DF Tobias Haitz
5 Jerman DF Mirko Casper
6 Jerman MF Erik Zenga
7 Jerman FW Tobias Steffen
8 Jerman MF Kolja Pusch
9 Jerman FW Okan Aydın
10 Jerman MF Luca Dürholtz
11 Jerman MF Sebastian Hirsch
No. Pos. Jeneng
12 Jerman FW Lukas Hombach
13 Yunani MF Athanasios Mentzis
14 Jerman MF Dominik Kohr
15 Jerman DF Marian Sarr
16 Jerman DF Daniel Jamann
17 Jerman DF Denny Herzig
18 Jerman FW Hamadi El Ghaddioui
19 Jerman FW Christoph Siefkes
20 Jerman FW Gianluca Marzullo
21 Jerman GK Fabrice Vollborn
22 Polen GK Tomasz Bobel

Prestasi[besut | besut sumber]

Nasional[besut | besut sumber]

Bundesliga:

DFB-Pokal:

2nd Bundesliga North:

Éropah[besut | besut sumber]

Piala UEFA:

Liga Champions UEFA:

Youth[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.abseits-soccer.com/clubs/leverkusen.html The Abseits Guide to German football
  2. ^ "The Early Years – It all started with a letter". Bayer04.de. Dijupuk 20 Pebruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ http://www.football-lineups.com/games/?campaign=15.73 Bayer Leverkusen formations at football-lineups
  4. ^ a b http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/clubs/club=50109/index.html Bayer 04 Leverkusen] at UEFA

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Anggota G-14

 Nèderlan Ajax |  Inggris Arsenal | Cithakan:Country data spanyol FC Barcelona |  Jerman Bayer Leverkusen |  Jerman Bayern Munich

 Jerman Borussia Dortmund |  Nèderlan PSV Eindhoven |  Itali Internazionale |  Itali Juventus

 Inggris Liverpool |  Inggris Manchester United |  Itali AC Milan |  Prancis Lyon |  Prancis Marseille

 Prancis Paris Saint-Germain | Cithakan:Country data portugal FC Porto | Cithakan:Country data spanyol Real Madrid | Cithakan:Country data spanyol Valencia