Peter Bosz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peter Bosz
Rostov-Ajax (8).jpg
Bosz nglatih Ajax ing taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Peter Sylvester Bosz
Tanggal lair (1963-11-21) 21 Novèmber 1963 (umur 55)
Papan lair Apeldoorn, Walanda
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Midfielder
Karir nom
OBV
Apeldoornse Boys
AGOVV
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1981–1984 Vitesse 81 (2)
1984–1985 AGOVV (amatir)
1985–1988 RKC 105 (4)
1988–1991 Toulon 93 (0)
1991–1996 Feyenoord 155 (6)
1996–1997 JEF United Ichihara 36 (3)
1998 Hansa Rostock 14 (0)
1998–1999 NAC 26 (1)
1999 JEF United Ichihara 11 (0)
Tim nasional
1991–1995 Walanda 8 (0)
Tim dikemunah
2000–2002 AGOVV
2002–2003 De Graafschap
2004–2006 Heracles Almelo
2010–2013 Heracles Almelo
2013–2016 Vitesse
2016 Maccabi Tel Aviv
2016–2017 Ajax
2017 Borussia Dortmund

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Peter Sylvester Bosz (Dutch pronunciation: [ˈpeːtər ˈbɔs], miyos 21 Novèmber 1963)) inggih menika satunggaling mènèjer bal-balan saking Walanda lan tilas pemain bal ingkang posisinipun dados gelandhang.[1] Panjenenganipun naté ngasta dados asistén pelatih ing klub Jerman Borussia Dortmund wiwit 1 Juli 2017 ngantos 10 Dhésèmber 2017.[1][2]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Piyambakipun dados pemain gelandhang, Bosz m iwiti karir profésional ing klub Vitesse ing taun 1981; sasampunipun dipunampilaken dhateng klub amatir AGOVV Apeldoorn ing taun 1984, piyambakipun lajeng gabung ing klub RKC Waalwijk (dsaking 1985 ngantos 1988), lajeng pindhah dhateng Prancis ing klub SC Toulon (1988-1991), klub Jepang JEF United Ichihara (1996-97), klub Jerman Hansa Rostock (1997-98)[3], NAC Breda (1998-99).[4] Piyambakipun pensiun ing akhir taun 1999.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Peter Bosz vertrekt naar Dortmund na knallende ruzie(dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)
  2. [1](dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)
  3. Peter Bosz verruilt Japanse voetbalclub voor Hansa Rostock - Trouw (ing basa Walanda)
  4. NAC versterkt zich met Peter Bosz - Voetbal International (ing basa Walanda)