Gonzalo Castro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gonzalo Castro
Gonzalo-castro-bvb-borussia-dortmund.jpg
Castro ing Borussia Dortmund taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gonzalo Castro Randón
Tanggal lair (1987-06-11) 11 Juni 1987 (umur 32)
Papan lair Wuppertal, Jerman
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 12 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 27
Karir nom
Post SV Wuppertal
Viktoria Rott
0000–1999 Bayer Wuppertal
1999–2005 Bayer Leverkusen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Bayer Leverkusen II 10 (3)
2004–2015 Bayer Leverkusen 286 (25)
2015– Borussia Dortmund 63 (6)
Tim nasional
2005 Spanyol U19 1 (0)
2006–2009 Jerman U21 21 (3)
2007 Jerman 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:19, 18 November 2017 (UTC.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 24 January 2017

Gonzalo Castro Randón (miyos 11 Juni 1987) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang aslinipun saking Spanyol ingkang samenika main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman, utaminipun dados pemain glandhang.[1]

Miyos ing Kutha Wuppertal saking tiyang sepuh Spanyol, piyambakipun miwiti kariripun ing Post SV Wuppertal.[2] klub sanèsipun ing wekdal taksih eném inggih menika klub Viktoria Rott lan SV Bayer Wuppertal.[2] Taun 1999, piyambakipun pindhah dhateng Bayer 04 Leverkusen.[2] Ing umur 17 taun, piyambakipun nglampahi pertandhingan kapisan kanggé tim senior Leverkusen ing Bundesliga lan ing Liga Champions. Ing musim kapisan, piyambakipun nglampahi 13 tetandhingan.[2] Piyambakipun nglampahi 21 pertandhingan ing musim 2005-2006 minangka pemain cadhangan. Wiwit taun 2006, Castro pindhah saking pemain tengah dhateng pemain wingking lan mlebet starting eleven.[2] Ing musim 2010-22, piyambakipun pindhah posisi dados bék tengen, minangka gantosipun Daniel Schwaab. Wiwit musim 2012-13, Castro dados pemain bék tengah malih.[2]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gonzalo Castro Randón(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  2. a b c d e f Gonzalo Castro Randón(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)