VfB Stuttgart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart 1893 Logo.svg
Jeneng jangkep Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e.V.
Peparab Die Roten
Die Schwaben
Die jungen Wilden
Diadegaké 1893
Lapangan Mercedes-Benz Arena,
Stuttgart
Kapasitas 60.441
Ketua Wolfgang Dietrich
Manajer Hannes Wolf
Liga Bundesliga
2011–12 ke-6, Bundesliga
Seragam kandang
Seragam tandang

VfB Stuttgart minangka salah satunggaling klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang gadhah markas ing Stuttgart kanthi 31.082 penggemar (14 Dhésèmber 2006), VfB minangka klub bal-balan paling ageng angka 7 ing Jerman lan minangka klub paling ageng wonten ing Baden-Württemberg.[1]

Klub punika mainaken tetandhingan kandhangipun wonten ing Gottlieb-Daimler-Stadion ingkang gadhah kapasitas 55.900 kursi. Seragamipun awerni pethak.

Sajarah[besut | besut sumber]

Pendirian[besut | besut sumber]

Verein für Stuttgart Bewegungsspiele dumadi 2 April 1912 lumantar penggabungan saking sisih pendahulunipun Stuttgarter FV lan Kronen-Club Cannstatt sasampunipun pertemuan wonten ing hotèl Concordia di Cannstatt. Piyambak-piyambak klub punika ingkang gadhah murid sekolah kanthi akar kelas menengah ingkang nembé sinau ulah raga kados rugby union lan bal-balan saking basa Inggris pionir.[2]

FV Stuttgart[besut | besut sumber]

Fußballverein Stuttgarter dipundirikaken ing hotèl Becher Zum wonten ing Cannstatt rikala tanggal 9 September 1893. FV wiwitanipun sawijining klub rugby, ingkang main ing tetandhingan ing Stockach-Eisbahn sadèrèngipun pindhah dhateng Cannstatter Wasen rikala tain 1894. Klub rugby madegaken pérangan bal-balan rikala taun 1908. Tim juru main narik utamanipun saking sekolah-sekolah sakitar, ing sangandhaping bimbingan guru Carl Kaufmann, lan kanthi rikat dumugi kasil ingkang pisanan; rikala taun 1909 dados runner-up kanggé FSV 1897 Hannover ing rugby nasional pungkasan, kalah 6-3. Rugby langsung kagantosaken déning klub bal-balan, minangka penonton manggihaken permainan ingkang awrat saperlu dipundherekaken.

Rikala taun 1909 kagabung kaliyan Süddeutschen FV Fußballverband (Asosiasi Bal-balan Jerman Selatan), ingkang main ing lapis 2 B-Klasse. Wonten ing mangsa angka 2 FV menangaken final nglawan pasangan merger masa samangke Kronen-Klub Cannstatt saderengipun dipunasoraken déning FV Zuffenhausen ing county kejuaraan.

Prestasi[besut | besut sumber]

Internasional:

Nasional:

Regional:

Posisi Bundesliga[besut | besut sumber]

  • 2009/10-Peringkat 6
  • 2008/09-Peringkat 3
  • 2007/08-Peringkat 6
  • 2006/07-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 2005/06-Peringkat 9
  • 2004/05-Peringkat 5
  • 2003/04-Peringkat 4
  • 2002/03-Peringkat 2
  • 2001/02-Peringkat 8
  • 2000/01-Peringkat 15
  • 1999/00-Peringkat 8
  • 1998/99-Peringkat 11
  • 1997/98-Peringkat 4
  • 1996/97-Peringkat 4
  • 1995/96-Peringkat 10
  • 1994/95-Peringkat 12
  • 1993/94-Peringkat 7
  • 1992/93-Peringkat 7
  • 1991/92-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 1990/91-Peringkat 6
  • 1989/90-Peringkat 6
  • 1988/89-Peringkat 5
  • 1987/88-Peringkat 4
  • 1986/87-Peringkat 12
  • 1985/86-Peringkat 5
  • 1984/85-Peringkat 10
  • 1983/84-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 1982/83-Peringkat 3
  • 1981/82-Peringkat 9
  • 1980/81-Peringkat 3
  • 1979/80-Peringkat 3
  • 1978/79-Peringkat 2
  • 1977/78-Peringkat 4
  • 1976/77-2. Bundesliga, Peringkat1(minggah Bundesliga)
  • 1975/76-2. Bundesliga, Peringkat 11
  • 1974/75-Peringkat 16 (mandhap dhateng 2. Bundesliga)
  • 1973/74-Peringkat 9
  • 1972/73-Peringkat 6
  • 1971/72-Peringkat 8
  • 1970/71-Peringkat 12
  • 1969/70-Peringkat 7
  • 1968/69-Peringkat 5
  • 1967/68-Peringkat 8
  • 1966/67-Peringkat 12
  • 1965/66-Peringkat 11
  • 1964/65-Peringkat 12
  • 1963/64-Peringkat 5

Pratélan pemain[besut | besut sumber]

Skuad utama[besut | besut sumber]

Per 1 Januari 2018.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
2 Argèntina DF Emiliano Insúa
3 Jerman DF Dennis Aogo
5 Jerman DF Timo Baumgartl
6 Argèntina MF Santiago Ascacíbar
8 Switserlan MF Anto Grgić
11 Jepang FW Takuma Asano
13 Jerman GK Jens Grahl
14 Yunani FW Anastasios Donis
15 Portugal MF Carlos Mané
16 Jerman GK Ron-Robert Zieler
19 Républik Dhémokratik Kongo MF Chadrac Akolo
20 Jerman MF Christian Gentner (kapten)
21 Prancis DF Benjamin Pavard
No. Pos. Jeneng
22 Ghana MF Ebenezer Ofori
23 Bèlgi MF Orel Mangala
24 Jerman MF Dženis Burnić
25 Jerman DF Matthias Zimmermann
26 Jerman GK Alexander Meyer
27 Jerman FW Mario Gómez
28 Jerman DF Holger Badstuber
29 Brazil DF Ailton
31 Turki MF Berkay Özcan
32 Jerman DF Andreas Beck
33 Jerman FW Daniel Ginczek
35 Polen DF Marcin Kamiński

Pemain Misuwur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.vfb-id.co.tv/ Situs Basa Indonésia
  2. ^ http://www.vfb.de/ Situs resmi
  3. ^ VfB Stuttgart squad bundesliga.de, accessed: 20 February 2013

Pranala njaba[besut | besut sumber]