VfB Stuttgart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart 1893 Logo.svg
Jeneng jangkep Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e.V.
Peparab Die Roten
Die Schwaben
Die jungen Wilden
Diadegaké 1893
Lapangan Mercedes-Benz Arena,
Stuttgart
Kapasitas 60.441
Ketua Bernd Wahler
Manajer Fredi Bobic
Jochen Schneider
Liga Bundesliga
2011–12 ke-6, Bundesliga
Seragam kandang
Seragam tandang

VfB Stuttgart minangka salah satunggaling klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang kagungan markas ing Stuttgart kanthi 31.082 penggemar (14 Dhésèmber 2006), VfB minangka klub bal-balan paling ageng angka 7 ing Jerman lan minangka klub paling ageng wonten ing Baden-Württemberg.[1]

Klub punika mainaken tetandhingan kandhangipun wonten ing Gottlieb-Daimler-Stadion ingkang kagungan kapasitas 55.900 kursi. Seragamipun awerni pethak.

Sajarah[besut | besut sumber]

Pendirian[besut | besut sumber]

Verein für Stuttgart Bewegungsspiele dumadi 2 April 1912 lumantar penggabungan saking sisih pendahulunipun Stuttgarter FV lan Kronen-Club Cannstatt sasampunipun pertemuan wonten ing hotèl Concordia di Cannstatt. Piyambak-piyambak klub punika ingkang kagungan murid sekolah kanthi akar kelas menengah ingkang nembé sinau ulah raga kados rugby union lan bal-balan saking basa Inggris pionir.[2]

FV Stuttgart[besut | besut sumber]

Fußballverein Stuttgarter dipundirikaken ing hotèl Becher Zum wonten ing Cannstatt rikala tanggal 9 September 1893. FV wiwitanipun sawijining klub rugby, ingkang main ing tetandhingan ing Stockach-Eisbahn sadèrèngipun pindhah dhateng Cannstatter Wasen rikala tain 1894. Klub rugby madegaken pérangan bal-balan rikala taun 1908. Tim pemain narik utamanipun saking sekolah-sekolah sakitar, ing sangandhaping bimbingan guru Carl Kaufmann, lan kanthi rikat dumugi kasil ingkang pisanan; rikala taun 1909 dados runner-up kanggé FSV 1897 Hannover ing rugby nasional pungkasan, kalah 6-3. Rugby langsung kagantosaken déning klub bal-balan, minangka penonton manggihaken permainan ingkang awrat saperlu dipundherekaken.

Rikala taun 1909 kagabung kaliyan Süddeutschen FV Fußballverband (Asosiasi Bal-balan Jerman Selatan), ingkang main ing lapis 2 B-Klasse. Wonten ing musim angka 2 FV menangaken final nglawan pasangan merger masa samangke Kronen-Klub Cannstatt saderengipun dipunasoraken déning FV Zuffenhausen ing county kejuaraan.

Prestasi[besut | besut sumber]

Internasional:

Nasional:

Regional:

Posisi Bundesliga[besut | besut sumber]

  • 2009/10-Peringkat 6
  • 2008/09-Peringkat 3
  • 2007/08-Peringkat 6
  • 2006/07-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 2005/06-Peringkat 9
  • 2004/05-Peringkat 5
  • 2003/04-Peringkat 4
  • 2002/03-Peringkat 2
  • 2001/02-Peringkat 8
  • 2000/01-Peringkat 15
  • 1999/00-Peringkat 8
  • 1998/99-Peringkat 11
  • 1997/98-Peringkat 4
  • 1996/97-Peringkat 4
  • 1995/96-Peringkat 10
  • 1994/95-Peringkat 12
  • 1993/94-Peringkat 7
  • 1992/93-Peringkat 7
  • 1991/92-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 1990/91-Peringkat 6
  • 1989/90-Peringkat 6
  • 1988/89-Peringkat 5
  • 1987/88-Peringkat 4
  • 1986/87-Peringkat 12
  • 1985/86-Peringkat 5
  • 1984/85-Peringkat 10
  • 1983/84-Peringkat 1(Juara Bundesliga)
  • 1982/83-Peringkat 3
  • 1981/82-Peringkat 9
  • 1980/81-Peringkat 3
  • 1979/80-Peringkat 3
  • 1978/79-Peringkat 2
  • 1977/78-Peringkat 4
  • 1976/77-2. Bundesliga, Peringkat1(minggah Bundesliga)
  • 1975/76-2. Bundesliga, Peringkat 11
  • 1974/75-Peringkat 16 (mandhap dhateng 2. Bundesliga)
  • 1973/74-Peringkat 9
  • 1972/73-Peringkat 6
  • 1971/72-Peringkat 8
  • 1970/71-Peringkat 12
  • 1969/70-Peringkat 7
  • 1968/69-Peringkat 5
  • 1967/68-Peringkat 8
  • 1966/67-Peringkat 12
  • 1965/66-Peringkat 11
  • 1964/65-Peringkat 12
  • 1963/64-Peringkat 5

Pratélan pemain[besut | besut sumber]

Skuad utama[besut | besut sumber]

Per 1 Juli 2014.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Sven Ulreich
2 Jepang DF Gōtoku Sakai
3 Jerman DF Daniel Schwaab
4 Dhènemarken MF William Kvist
5 Cithakan:Country data TUN DF Karim Haggui
6 Jerman DF Georg Niedermeier
7 Ostenrik FW Martin Harnik
8 Jerman MF Moritz Leitner (pinjaman dari Borussia Dortmund)
9 Bosnia lan Hércegovina FW Vedad Ibišević
10 Jerman MF Daniel Didavi
11 Ékuadhor MF Carlos Gruezo
14 Niu Sélan MF Marco Rojas
No. Pos. Jeneng
16 Ostenrik DF Florian Klein
19 Jerman FW Timo Werner
20 Jerman MF Christian Gentner (kapten)
21 Républik Céko MF Adam Hloušek
22 Jerman GK Thorsten Kirschbaum
23 Turki MF Sercan Sararer
24 Jerman DF Antonio Rüdiger
25 Nurwègen FW Mohammed Abdellaoue
26 Ostenrik MF Raphael Holzhauser
33 Jerman FW Daniel Ginczek
34 Jerman DF Konstantin Rausch
39 Jerman MF Robin Yalçın
44 Rumeni MF Alexandru Maxim

Kaampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
19 Ostenrik MF Kevin Stöger (ke 1. FC Kaiserslautern hingga Juni 2015)

Pemain Misuwur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.vfb-id.co.tv/ Situs Basa Indonésia
  2. ^ http://www.vfb.de/ Situs resmi
  3. ^ VfB Stuttgart squad bundesliga.de, accessed: 20 February 2013

Pranala njaba[besut | besut sumber]