Mario Gómez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mario Gómez
Mario Gómez, Germany national football team (07).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Gómez García
Dhuwur 1,89 mèter
Posisi main Peyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Bayern München
Angka 33
Karir nom
SV Unlingen
FV Bad Saulgau
1999–2001 SSV Ulm 1846
2001–2003 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003—2005 VfB Stuttgart II 43 (21)
2003—2009 VfB Stuttgart 121 (63)
2009—kini Bayern München 93 (64)
Tim nasioanl
2005–2006 Jerman U-21 9 (1)
2007– Jerman 50 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:40, 16 December 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:20, 11 November 2011 (UTC)

Mario Gómez iku pamain bal-balan Jerman. Dhèwèké main minangka panyerang kanggo FC Bayern München lan timnas Jerman. Sadurungé main ing Bayern München, dhèwèké wis main enem taun kanggo FC Stuttgart. Béya sing dibayaraké dadi rékor kanggo pambayaran transfer ing Bundesliga, ya iku watara € 30 - 35 yuta. Nalika Stuttgart dadi jawara ing 2006-2007, Gómez mèlu nyekor ping 14 lan ngréwangi ngegol ping 7 mawa umur 21 taun. Nalika iku dhèwèké kapilih dadi pamain bal-balan Jerman sing apik dhéwé taun iku.

Pribadi[besut | besut sumber]

Kaya wis katon saka jenengé, Mario Gómez iku katurunan Spanyol. Simbahé asalé saka Granada, Spanyol kidul kamangka ibuné wong Jerman asli.


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw