Mario Gómez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mario Gómez
20180602 FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Mario Gómez 850 0762.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Gómez García
Tanggal lair (1985-07-10) 10 Juli 1985 (umur 35)
Papan lair Riedlingen, Jerman Kulon
Dhuwur 1,89 mèter
Posisi main Peyerang
Katerangan klub
Tim saiki
VfB Stuttgart
Angka 27
Karir nom
SV Unlingen
FV Bad Saulgau
1999–2001 SSV Ulm 1846
2001–2003 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003—2005 VfB Stuttgart II 43 (21)
2003—2009 VfB Stuttgart 121 (63)
2009—2013 Bayern München 115 (75)
2013—2016 ACF Fiorentina 29 (7)
2015—2016Beşiktaş JK 33 (26)
2016—2017 VfL Wolfsburg 45 (17)
2018—saiki VfB Stuttgart
Tim nasional
2005–2006 Jerman U-21 9 (1)
2007–2014 Jerman 50 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:27, 20 Juli 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:20, 11 November 2011 (UTC)

Mario Gómez iku juru main bal-balan Jerman. Dhèwèké main minangka panyerang kanggo FC Bayern München lan timnas Jerman. Sadurungé main ing Bayern München, dhèwèké wis main enem taun kanggo FC Stuttgart. Béya sing dibayaraké dadi rékor kanggo pambayaran transfer ing Bundesliga, ya iku watara € 30 - 35 yuta. Nalika Stuttgart dadi jawara ing 2006-2007, Gómez mèlu nyekor ping 14 lan ngréwangi ngegol ping 7 mawa umur 21 taun. Nalika iku dhèwèké kapilih dadi juru main bal-balan Jerman sing apik dhéwé taun iku.

Pribadi[besut | besut sumber]

Kaya wis katon saka jenengé, Mario Gómez iku katurunan Spanyol. Simbahé asalé saka Granada, Spanyol kidul kamangka ibuné wong Jerman asli.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
VfB Stuttgart II 2003–04 Regionalliga Süd 19 6 19 6
2004–05 Regionalliga Süd 24 15 24 15
Gunggung 43 21 43 21
VfB Stuttgart 2003–04 Bundesliga 1 0 0 0 1 0 2 0
2004–05 Bundesliga 8 0 1 0 1 0 10 0
2005–06 Bundesliga 30 6 0 0 5 2 3 0 38 8
2006–07 Bundesliga 25 14 5 2 30 16
2007–08 Bundesliga 25 19 3 6 4 3 0 0 32 28
2008–09 Bundesliga 32 24 2 3 10 8 0 0 44 35
Gunggung 121 63 11 11 21 13 3 0 156 87
Bayern Munich 2009–10 Bundesliga 29 10 4 3 12 1 45 14
2010–11 Bundesliga 32 28 5 3 8 8 0 0 45 39
2011–12 Bundesliga 33 26 5 2 14 13 52 41
2012–13 Bundesliga 21 11 4 6 7 2 0 0 32 19
Gunggung 115 75 18 14 41 24 0 0 174 113
Fiorentina 2013–14 Serie A 9 3 0 0 6 1 15 4
2014–15 Serie A 20 4 4 4 8 2 32 10
Gunggung 29 7 4 4 14 3 47 14
Beşiktaş (silih) 2015–16 Süper Lig 33 26 3 0 5 2 41 28
VfL Wolfsburg 2016–17 Bundesliga 33 16 2 1 2 1 37 18
2017–18 Bundesliga 12 1 3 0 0 0 15 1
Gunggung 45 17 5 1 2 1 52 19
VfB Stuttgart 2017–18 Bundesliga 16 8 0 0 16 8
2018–19 Bundesliga 31 7 1 0 2 1 34 8
2019–20 2. Bundesliga 23 7 1 0 24 7
Gunggung 70 22 2 0 2 1 74 23
Gunggung karir 456 231 43 30 81 43 6 2 587 305

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Jerman
2007 7 3
2008 13 3
2009 11 5
2010 10 3
2011 9 7
2012 7 4
2013 2 0
2014 1 0
2015 1 0
2016 8 4
2017 2 2
2018 7 0
Gunggung 78 31

Gol Internasional[besut | besut sumber]

List of international goals scored by Mario Gómez
Nomer Tanggal Papan Main Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 7 Fèbruari 2007 LTU Arena, Düsseldorf, Jerman 1 Flag of Switserlan Switserlan 2–0 3–1 Kekancan
2 2 Juni 2007 Frankenstadion, Nuremberg, Jerman 2 Cithakan:Country data SMR 4–0 6–0 Kuwalifikasi Euro 2008
3 5–0
4 6 Fèbruari 2008 Ernst-Happel-Stadion, Vienna, Austria 8 Flag of Ostenrik Ostenrik 3–0 3–0 Kekancan
5 26 Maret 2008 St. Jakob-Park, Basel, Switzerland 9 Flag of Switserlan Switserlan 2–0 4–0
6 3–0
7 2 Juni 2009 Stadhion Sheikh Zayed, Abu Dhabi, Uni Emirat Arab 25 Flag of Uni Emirat Arab Uni Emirat Arab 2–0 7–2
8 4–0
9 5–0
10 7–2
11 5 Sèptèmber 2009 Bay Arena, Leverkusen, Jerman 27 Flag of Afrika Kidul Afrika Kidul 1–0 2–0
12 29 Mèi 2010 Ferenc Puskás Stadium, Budapest, Hungaria 33 Flag of Honggari Honggari 2–0 3–0
13 11 Agustus 2010 Stadhion Parken, Copenhagen, Denmark 39 Flag of Dhènemarken Dhènemarken 1–0 2–2
14 12 Oktober 2010 Astana Arena, Astana, Kazakhstan 40 Flag of Kazakhstan Kazakhstan 2–0 3–0 Kuwalifikasi Euro 2012
15 29 Maret 2011 Borussia-Park, Mönchengladbach, Jerman 43 Flag of Ostrali Ostrali 1–0 1–2 Kekancan
16 29 Mèi 2011 Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim, Germany 44 Flag of Uruguay Uruguay 1–0 2–1
17 3 Juni 2011 Ernst-Happel-Stadion, Vienna, Austria 45 Flag of Ostenrik Ostenrik 1–0 2–1 Kuwalifikasi Euro 2012
18 2–1
19 7 Juni 2011 Stadhion Tofiq Bahramov, Baku, Azerbaijan 46 Flag of Azerbaijan Azerbaijan 2–0 3–1
20 7 Oktober 2011 Turk Telekom Arena, Istanbul, Turki 48 Flag of Turki Turki 1–0 3–1
21 11 Oktober 2011 Esprit Arena, Düsseldorf, Jerman 49 Flag of Bèlgi Bèlgi 3–0 3–1
22 31 Mèi 2012 Zentralstadion, Leipzig, Jerman 52 Flag of Israèl Israèl 1–0 2–0 Kekancan
23 9 Juni 2012 Arena Lviv, Lviv, Ukraina 53 Flag of Portugal Portugal 1–0 1–0 UEFA Euro 2012
24 13 Juni 2012 Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraina 54 Flag of Nèderlan Nèderlan 1–0 2–1
25 2–0
26 26 Maret 2016 Olympiastadion, Berlin, Jerman 62 Flag of Inggris Inggris 2–0 2–3 Kekancan
27 29 Mèi 2016 WWK ARENA, Augsburg, Jerman 63 Flag of Slowak Slowak 1–0 1–3
28 21 Juni 2016 Parc des Princes, Paris, Prancis 66 Flag of Irlandia Lor Irlandia Lor 1–0 1–0 UEFA Euro 2016
29 26 Juni 2016 Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, Prancis 67 Flag of Slowak Slowak 2–0 3–0 UEFA Euro 2016
30 26 Maret 2017 Stadhion Tofiq Bahramov Republican, Baku, Azerbaijan 70 Flag of Azerbaijan Azerbaijan 2–1 4–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2018
31 4 Sèptèmber 2017 Mercedes-Benz Arena, Stuttgart, Jerman 71 Flag of Nurwègen Nurwègen 6–0 6–0


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw