Per Mertesacker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Per Mertesacker
Per Mertesacker - SV Werder Bremen (2).jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Per Mertesacker
Tanggal lair 29 September 1984 (umur 29)
Papan lair Hannover, Jerman Barat
Dhuwur 1.98 m (6 ft 6 in)[1]
Posisi pamain Bek tengah
Informasi klub
Klub saiki Arsenal
Nomer 4
Karir remaja
1988–1995 TSV Pattensen
1995–2003 Hannover 96
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2006 Hannover 96 74 (7)
2006–2011 Werder Bremen 147 (12)
2011– Arsenal 2 (0)
Tim nasional
2004 Jerman U21 3 (0)
2004– Jerman 76 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 13:31, 17 September 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 17:00, 10 Agustus 2011 (UTC)


Per Mertesacker (lair ing Hannover, Jerman Kulon, 29 September 1984; umur 29 taun) iku sawijining pamain bal-balan saka negara Jerman. Panjenengané main dadi bek tengah ing klub Arsenal Liga Primer Inggris lan Jerman.

Mertesacker uga main ing Hannover 96 lan Werder Bremen sadurungé panjenengané gabung ing klub Arsenal wulan Agustus 2011.[2] Mertesacker kacathet main kaping 76 lan ncetak 1 gol ing timnas Jerman. Piala Donya 2006 yaiku tethandingan gedhe kapisanan kang panjenengané lakuni ing klub timnas Jerman.

Karier[sunting | sunting sumber]

Arsenal[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 31 Agustus 2011, Mertesacker gabung ing klub Arsenal.[2] Panjenengané ngawe debut lan tampil 90 menit minangka kamenengan 1–0 musuh Swansea City, tanggal 10 September 2011.[3]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Werder Bremen

Tim nasional[sunting | sunting sumber]

Jerman

Referensi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Per Mertesacker ing Wikimedia Commons.
  1. ^ "Persönlich" (in German). www.permertesacker.de. http://www.permertesacker.de/?201A0. Retrieved 3 July 2008.
  2. ^ a b "Per Mertesacker set to join Arsenal". Arsenal. 31 August 2011. http://www.arsenal.com/news/news-archive/per-mertesacker-set-to-join-arsenal. Retrieved 31 August 2011.
  3. ^ "Arsenal 1-0 Swansea", BBC Sport, 2011-9-10. 

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Persönlich" (in German). www.permertesacker.de. http://www.permertesacker.de/?201A0. Retrieved 3 July 2008.
  2. ^ a b "Per Mertesacker set to join Arsenal". Arsenal. 31 August 2011. http://www.arsenal.com/news/news-archive/per-mertesacker-set-to-join-arsenal. Retrieved 31 August 2011.
  3. ^ "Arsenal 1-0 Swansea", BBC Sport, 2011-9-10. 


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Per_Mertesacker&oldid=879892"