Per Mertesacker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Per Mertesacker
Per Mertesacker - SV Werder Bremen (2).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Per Mertesacker
Dhuwur 198 m (649 ft 7.3 in)[1]
Posisi main Bek tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 4
Karir nom
1988–1995 TSV Pattensen
1995–2003 Hannover 96
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Hannover 96 74 (7)
2006–2011 Werder Bremen 147 (12)
2011– Arsenal 2 (0)
Tim nasioanl
2004 Jerman U21 3 (0)
2004– Jerman 76 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:31, 17 September 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17:00, 10 Agustus 2011 (UTC)

Per Mertesacker (lair ing Hannover, Jerman Kulon, 29 Sèptèmber 1984; umur 32 taun) iku sawijining pamain bal-balan saka nagara Jerman. Panjenengané main dadi bek tengah ing klub Arsenal Liga Primer Inggris lan Jerman.

Mertesacker uga main ing Hannover 96 lan Werder Bremen sadurungé panjenengané gabung ing klub Arsenal wulan Agustus 2011.[2] Mertesacker kacathet main kaping 76 lan ncetak 1 gol ing timnas Jerman. Piala Donya 2006 ya iku tethandingan gedhé kapisanan kang panjenengané lakuni ing klub timnas Jerman.

Karier[besut | besut sumber]

Arsenal[besut | besut sumber]

Ing tanggal 31 Agustus 2011, Mertesacker gabung ing klub Arsenal.[2] Panjenengané ngawe debut lan tampil 90 menit minangka kamenengan 1–0 musuh Swansea City, tanggal 10 September 2011.[3]

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Werder Bremen

Tim nasional[besut | besut sumber]

Jerman

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Persönlich". www.permertesacker.de (ing German). Dijupuk 3 July 2008. 
  2. ^ a b "Per Mertesacker set to join Arsenal". Arsenal. 31 August 2011. Dijupuk 31 August 2011. 
  3. ^ "Arsenal 1-0 Swansea". BBC Sport. 2011-9-10.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Cathetan suku[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Per_Mertesacker&oldid=1100676"