Per Mertesacker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Per Mertesacker
Per Mertesacker - SV Werder Bremen (2).jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Per Mertesacker
Tanggal lair 29 Sèptember 1984 (umur 31)
Papan lair Hannover, Jerman Barat
Dhuwur 1.98 m (6 ft 6 in)[1]
Posisi pamain Bek tengah
Informasi klub
Klub saiki Arsenal
Nomer 4
Karir remaja
1988–1995 TSV Pattensen
1995–2003 Hannover 96
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2006 Hannover 96 74 (7)
2006–2011 Werder Bremen 147 (12)
2011– Arsenal 2 (0)
Tim nasional
2004 Jerman U21 3 (0)
2004– Jerman 76 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 13:31, 17 September 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 17:00, 10 Agustus 2011 (UTC)


Per Mertesacker (dipunlairaken ing Hannover, Jerman Kulon, 29 September 1984; umur 31 taun) iku sawijining pamain bal-balan saka nagara Jerman. Panjenengané main dadi bek tengah ing klub Arsenal Liga Primer Inggris lan Jerman.

Mertesacker uga main ing Hannover 96 lan Werder Bremen sadurungé panjenengané gabung ing klub Arsenal wulan Agustus 2011.[2] Mertesacker kacathet main kaping 76 lan ncetak 1 gol ing timnas Jerman. Piala Donya 2006 ya iku tethandingan gedhe kapisanan kang panjenengané lakuni ing klub timnas Jerman.

Karier[sunting | besut sumber]

Arsenal[sunting | besut sumber]

Ing tanggal 31 Agustus 2011, Mertesacker gabung ing klub Arsenal.[2] Panjenengané ngawe debut lan tampil 90 menit minangka kamenengan 1–0 musuh Swansea City, tanggal 10 September 2011.[3]

Prestasi[sunting | besut sumber]

Klub[sunting | besut sumber]

Werder Bremen

Tim nasional[sunting | besut sumber]

Jerman

Referensi[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Per Mertesacker ing Wikimedia Commons.
  1. ^ "Persönlich". www.permertesacker.de (in German). Retrieved 3 July 2008. 
  2. ^ a b "Per Mertesacker set to join Arsenal". Arsenal. 31 August 2011. Retrieved 31 August 2011. 
  3. ^ "Arsenal 1-0 Swansea". BBC Sport. 2011-9-10.  Check date values in: |date= (help)

Cathetan suku[sunting | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Per_Mertesacker&oldid=975945"