Bernd Leno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bernd Leno
20180602 FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Bernd Leno 850 0646.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1992-03-04) 4 Maret 1992 (umur 26)
Papan lair Bietigheim-Bissingen, Jerman Barat
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Penjaga gawang
Katerangan klub
Tim saiki
Bayer Leverkusen
Angka 1
Karir nom
0000–2003 SV Germania Bietigheim
2003–2009 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 VfB Stuttgart II 57 (0)
2011Bayer Leverkusen (pinjam) 16 (0)
2012– Bayer Leverkusen 26 (0)
Tim nasional
Jerman U-17 4 (0)
Jerman U-18 5 (0)
Jerman U-19 5 (0)
Jerman U-21 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 01:36, 11 November 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:30, 16 October 2012 (UTC)

Bernd Leno kuwi juru main bal-balan profèsional Jerman kang lair ing Bietigheim-Bissingen tanggal 4 Maret 1992.[1] Pamain kang dhuwuré 190 cm kuwi main ing posisi gawang utawa kiper.[1] Saiki dhèwèké main ing tim bal-balan kang mèlu kompetisi Bundesliga Jerman ya iku Bayer 04 Leverkusen.[2] Dhèwèké miwiti karir profèsionalé ing tim Stuttgart II taun 2009.[2]

Leno tampil apik wektu lawan FC Barcelona nalika ing Camp Nou taun 2015.[3] Pamain kang wektu kuwi umuré 23 taun iku bisa nggagalné 7 teka 9 tendangané tim FC Barcelona.[3] Nanging, katangguhané kuwi ora bisa menangné timé amarga menit 82 lan 84 dhèwèké ora bisa nggagalné tendangané Sergi Roberto lan Luis Suarez.[3] Amarga dhèwèké, Bayer 04 Leverkusen ora kegolan akèh.[3] Dh`wèké uga dadi juru main kang digawa pelatihé jerman ana ing Piala Eropa taun 2016 sing ana ingPerancis.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Bernd Leno". www.eurosport.com. Dijupuk 2 September 2016. 
  2. a b "Bernd Leno". www.tribunnews.com. Dijupuk 2 September 2016. 
  3. a b c d "Leno Sendirian Tak Cukup Hentikan Barca". www.bola.net. Dijupuk 2 September 2016. 
  4. "Germany". www.uefa.com. Dijupuk 2 September 2016.