Bernd Leno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bernd Leno
1 Bernd Leno.jpg
Leno ing laga debut bareng Arsenal F.C.
Katerangan priangga
Tanggal lair (1992-03-04) 4 Maret 1992 (umur 28)
Papan lair Bietigheim-Bissingen, Jerman Barat
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Kiper
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 1
Karir nom
0000–2003 SV Germania Bietigheim
2003–2009 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 VfB Stuttgart II 57 (0)
2011Bayer Leverkusen (pinjam) 16 (0)
2012–2018 Bayer Leverkusen 26
2018–saiki Arsenal
Tim nasional
Jerman U-17 4 (0)
Jerman U-18 5 (0)
Jerman U-19 5 (0)
Jerman U-21 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 01:36, 11 November 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:30, 16 October 2012 (UTC)

Bernd Leno kuwi juru main bal-balan profèsional Jerman kang lair ing Bietigheim-Bissingen tanggal 4 Maret 1992.[1] Pamain kang dhuwuré 190 cm kuwi main ing posisi gawang utawa kiper.[1] Saiki dhèwèké main ing tim bal-balan kang mèlu kompetisi Liga Primer Inggris yaiku Arsenal[2] Dhèwèké miwiti karir profèsionalé ing tim Stuttgart II taun 2009.[2]

Leno tampil apik wektu lawan FC Barcelona nalika ing Camp Nou taun 2015.[3] Pamain kang wektu kuwi umuré 23 taun iku bisa nggagalné 7 teka 9 tendangané tim FC Barcelona.[3] Nanging, katangguhané kuwi ora bisa menangné timé amarga menit 82 lan 84 dhèwèké ora bisa nggagalné tendangané Sergi Roberto lan Luis Suarez.[3] Amarga dhèwèké, Bayer 04 Leverkusen ora kegolan akèh.[3] Dh`wèké uga dadi juru main kang digawa pelatihé jerman ana ing Piala Eropa taun 2016 sing ana ingPerancis.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Bernd Leno". www.eurosport.com. Dijupuk 2 September 2016. 
  2. a b "Bernd Leno". www.tribunnews.com. Dijupuk 2 September 2016. 
  3. a b c d "Leno Sendirian Tak Cukup Hentikan Barca". www.bola.net. Dijupuk 2 September 2016. 
  4. "Germany". www.uefa.com. Dijupuk 2 September 2016.