Bernd Leno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Infobox orangBernd Leno
20180602 FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Bernd Leno 850 0646.jpg
Edit the value on Wikidata
Biografi
Nifas4 Maret 1992 (30 tahun pertal)
Bietigheim-Bissingen (id) Pertal Edit the value on Wikidata
Kegiatan Pertal
Pakaryanpemain sepak bola (id) Pertal Edit the value on Wikidata
Wayah aktif2009 Edit the value on Wikidata –
Infobox orangBernd Leno
20180602 FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Bernd Leno 850 0646.jpg
Edit the value on Wikidata
Biografi
Nifas4 Maret 1992 (30 tahun pertal)
Bietigheim-Bissingen (id) Pertal Edit the value on Wikidata
Data pribadi Pertal
Tinggi Pertal190 cm Edit the value on Wikidata
Kegiatan Pertal
Pakaryanpemain sepak bola (id) Pertal Edit the value on Wikidata
Wayah aktif2009 Edit the value on Wikidata –
Membela negara (untuk olahraga) PertalJerman Edit the value on Wikidata
Olahraga Pertalbal-balan Edit the value on Wikidata
Liga Pertal3. Fußball-Liga (id) Pertal, Bundesliga lan Liga Utama Inggris Edit the value on Wikidata
Posisi dalam tim PertalPenjaga gawang (id) Pertal Edit the value on Wikidata
Nomor punggung Pertal17 Edit the value on Wikidata
Trayektori Pertal
  Tim Pertal enllaç= enllaç=
2009–2011 VfB Stuttgart II (id) Pertal 56(0)
2011–2018 Bayer 04 Leverkusen 233(0)
2018–2022Transfer (id) Pertal Arsenal F.C. 101(0)
2022– Fulham F.C. Edit the value on Wikidata
  Tim nasional Pertal enllaç= enllaç=
2016– Flag of Germany.svg  Tim nasional bal-balan Jerman Edit the value on Wikidata
2017Piala Konfederasi FIFA 2017 (id) Pertal
2016UEFA Euro 2016 Edit the value on Wikidata

Situs wèbbernd-leno.de Edit the value on Wikidata
20x20px |link=https://www.twitter.com/Bernd_Leno?lang=ca |Twitter: Bernd_Leno 20px |link=https://static.fifa.com/fifa-tournaments/players-coaches/people=309300/index.html |FIFA: 309300 20px |link=https://www.uefa.com/teamsandplayers/players/player=250007620/profile/index.html |UEFA: 250007620 Edit the value on Wikidata
Bernd Leno
20180602 FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Bernd Leno 850 0646.jpg
Leno with Germany in 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Bernd Leno[1]
Tanggal lair (1992-03-04) 4 Maret 1992 (umur 30)[2]
Papan lair Bietigheim-Bissingen, Germany
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)[3]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 1
Karir nom
1998–2003 SV Germania Bietigheim
2003–2009 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 VfB Stuttgart II 57 (0)
2011–2018 Bayer Leverkusen 233 (0)
2018– Arsenal 101 (0)
Tim nasional
2008–2009 Germany U17 4 (0)
2009–2010 Germany U18 5 (0)
2010–2011 Germany U19 5 (0)
2012–2015 Germany U21 14 (0)
2016– Germany 9 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 01:44, 20 March 2022 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:03, 2 September 2021 (UTC)


Bernd Leno kuwi juru main bal-balan profèsional Jerman kang lair ing Bietigheim-Bissingen tanggal 4 Maret 1992.[4] Pamain kang dhuwuré 190 cm kuwi main ing posisi gawang utawa kiper.[4] Saiki dhèwèké main ing tim bal-balan kang mèlu kompetisi Liga Primer Inggris yaiku Arsenal[5] Dhèwèké miwiti karir profèsionalé ing tim Stuttgart II taun 2009.[5]

Leno tampil apik wektu lawan FC Barcelona nalika ing Camp Nou taun 2015.[6] Pamain kang wektu kuwi umuré 23 taun iku bisa nggagalné 7 teka 9 tendangané tim FC Barcelona.[6] Nanging, katangguhané kuwi ora bisa menangné timé amarga menit 82 lan 84 dhèwèké ora bisa nggagalné tendangané Sergi Roberto lan Luis Suarez.[6] Amarga dhèwèké, Bayer 04 Leverkusen ora kegolan akèh.[6] Dh`wèké uga dadi juru main kang digawa pelatihé jerman ana ing Piala Eropa taun 2016 sing ana ingPerancis.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "FIFA Confederations Cup Russia 2017: List of Players: Germany" (PDF). FIFA. 2 July 2017. kc. 4. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 22 December 2017.
  2. "Bernd Leno: Overview". ESPN. Dibukak ing 1 July 2020.
  3. "Bernd Leno: Overview". Premier League. Dibukak ing 17 August 2019.
  4. a b "Bernd Leno". www.eurosport.com. Dibukak ing 2 September 2016.
  5. a b "Bernd Leno". www.tribunnews.com. Dibukak ing 2 September 2016.
  6. a b c d "Leno Sendirian Tak Cukup Hentikan Barca". www.bola.net. Dibukak ing 2 September 2016.
  7. "Germany". www.uefa.com. Dibukak ing 2 September 2016.