Camp Nou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Camp Nou
Campnoumatch.jpg
Lokasi Barcelona, Spanyol
Koordinat 41°22′51.20″N 2°7′22.19″E
Pelepasan tanah 28 Maret 1954
Dibuka 24 September 1957[1]
Pemilik FC Barcelona
Operator FC Barcelona
Biaya konstruksi 288 juta peseta
Arsitèk Francesc Mitjans-Miró
Lorenzo García Barbon
Josep Soteras Mauri
Kapasitas 98.772[1]
Ukuran lapangan 105 m x 68 m [1]
Pemakai
FC Barcelona (1957–sekarang)

Camp Nou (asalé saka basa Katalan kang tegesé "lapangan anyar") iku salah siji stadion kang ana ing Spanyol, Barcelona. Stadion iki dadi kandhange FC Barcelona. Stadion iki dibuka wiwit taun 1957, kapasitase 98.772 kursi.[2]

Ing stadion Camp Nou duwé fasilitas 99.354 kursi. Stadion iki dadi stadion kang gedhé dhéwé ing Éropah lan nomer sewelas gedhé dhéwé babagan kapasitas. Stadion iki wis asring nganakake tetandhingan kelas internasional, kaya ta pinal Liga Champions, ing taun 1999. Stadion iki uga tau minangka kompetisi bal-balan ing Olimpiade 1992 kang dianakake ing Barcelona.

Stadion iki mapan ing Avinguda Aristides Maillol, ing distrik Les Corts ing Barcelona, ing panggonan iki uga ana yasan kang diarani Blaugrana Palau, kang digunakaké kantor. Ing sisihe stadion iki uga dibuka megastore FCBotiga lan Miniestadi.[3]

Arsitek Josep Soteras Mauri lan Francesc Mitjans Miró gawé proyek stadion migunakaké beton lan baja nganti 2 cincin saben tingkat. Payone migunakaké 26 balok kang nyangga baja, wujudé nyempit madhep lapangan. Wiwitane stadion iki mung bisa kamot 93.000 penonton.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Camp Nou dibangun wiwit tanggal 28 Maret 1954 minangka stadion sadurungé Barcelona, Camp de Les Corts ora duwé ruangan kanggo ekspansi. Sanajan pisanane karancenakake bakalan diarani Estadi del FC Barcelona, jeneng kang luwih misuwur dienggo Nou Camp. Panapakasmanan Juni 1950 László Kubala, kaanggep dadi salah siji juru main Barcelona gedhé dhéwé awèh motivasi luwih lanjut kanthi pambangunan gedhong stadion kang luwih gedhé. Pambangunan Camp Nou dimulai tanggal 28 Maret 1954 sadurungé durubungi 60.000 wong kang seneng Barcelona. Gubernur Sipil saka Barcelona, Felipe Acedo Colunga mandhegani panyelehan watu pisanan, kanthi berkah saka Biskop Agung Barcelona, Gregorio Modrego. Pambangunan sasuwéné telung taun, bakalan ngentèkaké 336% saka anggaran biaya akir 288 yuta panonton.[4] Stadion iki resmi dibuka tanggal 24 September 1957. Sing buka stadion iki ya iku Mesias Handel.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c "FC Barcelona Information". FCBarcelona.cèt. Dijupuk 2008-02-29. 
  2. a b www.worldstadiums.com; L'Estadi (Camp Nou) (diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)
  3. www.fcbarcelona.cat; Situs resmi FC Barcelona(diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)
  4. "Brief history of Camp Nou". FC Bajsalona. Dijupuk 30 July 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kang sadurungé
Two legged Final
Inter-Cities Fairs Cup
Final Venue

1964
Kang sawisé
Stadio Comunale
Turin
Kang sadurungé
Karaiskakis Stadium
Piraeus
UEFA Cup Winners Cup
Final Venue

1972
Kang sawisé
Kaftanzoglio Stadium
Thessaloniki
Kang sadurungé
Rheinstadion
Düsseldorf
UEFA Cup Winners Cup
Final Venue

1982
Kang sawisé
Nya Ullevi
Gothenburg
Kang sadurungé
Neckarstadion
Stuttgart
European Cup
Final Venue

1989
Kang sawisé
Praterstadion
Vienna
Kang sadurungé
Amsterdam ArenA
Amsterdam
UEFA Champions League
Final Venue

1999
Kang sawisé
Stade de France
Paris