Stade de France

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stade de France
Barkas:Stade de France logo.svg
StadeFranceNationsLeague2018.jpg
Full nameStade de France
LocationZAC du Cornillon Nord
Saint-Denis, Perancis
Public transitMetro-M.svg Paris Métro Line 13 Saint-Denis – Porte de Paris
RER.svg RER d Stade de France – Saint-Denis
RER.svg RER b La Plaine – Stade de France
OwnerConsortium Stade de France
OperatorConsortium Stade de France
Executive suites172
Capacity80,698 (bal-balan); 75,000 (atletik)[1]
Field size119 m × 75 m (130 yd × 82 yd)
SurfaceGrassMaster dari Tarkett Sports
Construction
Built2 Mèi 1995; 27 taun kapungkur (1995-05-02)
Opened28 Januari 1998; 24 taun kapungkur (1998-01-28)
Construction cost€364 juta
ArchitectMichel Macary[2]
Aymeric Zublena[2]
Michel Regembal
Claude Constantini
Tenants
Tim nasional bal-balan Perancis (1998–sekarang)
Stade Français
Racing 92
Website
www.stadefrance.com/en

Stade de France (pocaping cara Prancis: [stad də fʁɑ̃s]) iku stadion nasional Prancis, sing dumunung ing sisih lor kutha Paris. Stadion iki nduweni kapasitas 81.338 tempat duduk, saengga dadi stadion terbesar keenam ing Eropa, lan digunakake dening tim nasional sepak bola Prancis lan tim nasional rugbi Prancis kanggo kompetisi internasional.

Stade de France kadhaptar minangka stadion kanthi kategori empat UEFA, lan pernah digunakake kanggo Piala Dunia FIFA 1998. Ing pertandhingan sepak bola stadion iki tau dadi pertandingan final Liga Champions UEFA 2006 antara Barcelona lan Arsenal. Ing olahraga rugbi, stadion iki uga pernah digunakake ing Piala Dunia Rugby 1999 lan Piala Dunia Rugby 2007

Ing cabang olahraga liyane, stadion iki pernah dadi tempat penyelenggaraan Kejuaraan Dunia Atletik IAAF 2003. Fasilitas iki uga dadi tuan rumah acara Lomba Motorsport tahunan Champions ing taun 2004, 2005, lan 2006 sadurunge pindhah menyang Stadion Wembley ing London.

Ing negara, Stade de France digunakake minangka fasilitas cadangan kanggo loro klub rugby asal Paris yaiku Stade Français lan Racing Métro 92. hosting sawetara musim reguler padha perlengkapan. Stadion iki uga dadi tuan rumah final piala utama domestik Prancis, sing kalebu Coupe de France (baik sepak bola lan rugby), Coupe de la Ligue, Coupe de France Féminine, lan Gambardella Coupe, lan pertandingan kejuaraan rugby union Top 14.

Pranala luar[besut | besut sumber]

Cithakan:Umum

Cithakan:Stadion Piala Donya FIFA 1998 Cithakan:Stadion Euro 2016 Cithakan:Stadion Final Piala Donya Fifa Cithakan:Paris wisata Cithakan:Stadion rintisan

  1. "Stade de France". Stadiumdb.com
  2. a b "Human and Termite Architecture". VWM Pages. Dibukak ing 20 May 2020.