Stadion Wembley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wembley Stadium
The Venue of Legends, The Home of Football
Wembley Stadium, illuminated.jpg
LokasiLondon, England
Koordinat51°33′21″N 0°16′47″W / 51.55583°N 0.27972°W / 51.55583; -0.27972Koordhinat: 51°33′21″N 0°16′47″W / 51.55583°N 0.27972°W / 51.55583; -0.27972
Pelepasan tanah2003
Dibuat2003–2007
Dibuka2007
PemilikThe Football Association
OperatorWembley National Stadium Limited
PermukaanDesso GrassMaster
Biaya konstruksiGBP £900 million (2007) (USD $1.57 Billion)
ArsitèkFoster and Partners
Populous (then HOK Sport), Nathaniel Lichfield and Partners (planning consultants)
Manajer proyèkSymonds
Insinyur strukturMott MacDonald
Insinyur jasaMott MacDonald
Kontraktor umumMultiplex Constructions (UK) Ltd
Kapasitas90,000 (football, rugby league, rugby union)
86,000 (American football)
75,000 to 90,000 seated and 15,000 standing (concerts)
68,400 to 72,000 (athletics)
Ukuran lapangan115 × 75 yd (105 × 68 m)
Pemakai
England national football team (2007–present)
NFL International Series (2007–present)

Stadion Wembley asring diarani Wembley utawa New Wembley (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, diwaca/wɛmbli) iku salah siji stadion bal-balan kang ana ing Wembley Park, London Borough dalan Brent, Inggris lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun 2007. Stadion Wembley bisa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion gedhé dhéwé nomer loro ing Éropah. Stadion iki minangka pinal Piyala FA.[1]

Stadion iki dirancang déning Foster and Partners lan Populous (banjur ditrusake déning HOK Sport).[2] Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 mèter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun déning perusahaan Australia Multiplex kanthi prabeya £ 798,000,000.

Sadurung stadion iki dijenengi Stadion The Old Wembley banjur ditutup nalika sasi Oktober taun 2000. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi Dhésèmber taun 2000. Banjur diwiwiti anggoné ndandani ing taun 2003. Nanging, ana prakara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti Fèbruari 2003. Kang ndadèkaké stadion iki ora rampung-rampung anggoné ndandani amarga antarané WNSL lan Multiplex ana prakara kang prelu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal 9 Maret 2007. Banjur minangka Pinal Piala FA 2007.[2]

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. sepakbola.showbiznotes.net (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
  2. a b www.kabar-terkini.info Ini Dia Sajarah Stadion Wembley Tempat Final Liga Champion 2011 (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)