Stadion Accor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stadion Accor
Stadion Olimpiade
Stadion Homebush
Stadion Olimpiade Sydney
State of Origin Game II 2018.jpg
Suasana Stadion Australia pada tahun 2018
Former namesStadion Australia (1999-2002, 2020-2021)
Stadion Telstra (2002–2007)
Stadion ANZ (2008–2020)
LocationSydney Olympic Park, New South Wales, Australia (Map)
Public transitCithakan:TFNSW iconStasiun Olympic Park
OwnerPemerintah New South Wales
OperatorVenuesLive Management Services
Capacity83,500 (Persegi)
82,500 (Oval, 2002–sekarang)
115,000 (Olimpiade Musim Panas 2000)
Record attendance114,714: Upacara penutupan Olimpiade Musim Panas 2000
Field size170m x 128m (Oval)
SurfaceRumput
Construction
Broke groundSèptèmber 1996; 26 taun kapungkur (1996-09)
Opened6 Maret 1999; 23 taun kapungkur (1999-03-06)
Construction costA$690 juta[1]
ArchitectHOK Sport
Tenants
Rugby league

New South Wales Blues (State of Origin; 1999–present)
Canterbury-Bankstown Bulldogs (NRL; 1999–sekarang)
South Sydney Rabbitohs (NRL; 2006–sekarang)
St George Illawarra Dragons (NRL; 2008, 2014–2017)
Wests Tigers (NRL; 2005–08, 2014–2018)
Parramatta Eels (NRL; 2017–2019)

Rugby Union

New South Wales Waratahs (Super Rugby; 2009–present)
Australia national rugby union team (selected matches)

Kriket

Tim kriket New South Wales
Sydney Thunder (BBL; 2012–2015)

Australian Football League

GWS Giants (2012–2013)
Sydney Swans (2002–2015)

Sepak bola Asosiasi
Western Sydney Wanderers (A-League; 2016–2019)
Tim nasional sepak bola Australia
Sydney FC
Website
http://stadiumaustralia.com.au/
Cithakan:Infobox cricket ground

Stadion Accor, sadurungé dikenal minangka Stadion Australia, Stadion ANZ lan Stadion Telstra, iku sawijining stadion serbaguna sing dumunung ing Sydney Olympic Park, ing Sydney, Australia. Stadion, sing ing Australia kadhangkala disebut Stadion Olimpiade Sydney, Stadion Homebush utawa mung Stadion Olimpiade, rampung ing Maret 1999 kanthi biaya A$690 yuta dadi Stadion Utama ing Olimpiade Musim Panas 2000. Stadion iki disewakake dening perusahaan swasta, Stadium Australia Group, nganti didol maneh menyang Pamrentah NSW tanggal 1 Juni 2016 sawise Perdana Menteri NSW Michael Baird ngumumake Stadion kasebut bakal dibangun maneh minangka stadion persegi panjang kelas dunia. Stadion iki diduweni dening Venues NSW atas jenenge Pamrentah NSW.

Stadion Australia wiwitane dibangun kanggo nampung 110.000 penonton, dadi Stadion Olimpiade paling gedhe nomer loro sing tau dibangun lan stadion paling gedhe nomer loro ing Australia sawise Melbourne Cricket Ground sing nampung luwih saka 120.000 sadurunge direnovasi ing awal taun 2000-an. . Ing taun 2003, rekonfigurasi rampung kanggo mbusak trek lan lapangan, kursi sayap lor lan kidul, lan nginstal kursi sing bisa dipindhah. Owah-owahan iki nyuda kapasitas dadi 83.500 kanggo area persegi panjang lan 82.500 kanggo area oval. Awnings uga ditambahake ing sisih lor lan kidul stands, saéngga paling saka lelenggahan ing tutup. Stadion iki direkayasa ing garis sing terus-terusan, contone, nggunakake kurang baja ing struktur atap tinimbang Stadion Olimpiade Athena lan Stadion Nasional Beijing.

Rencana Renovasi[besut | besut sumber]

Ing September 2015, Pamrentah New South Wales ngumumake niat kanggo nganyarke stadion sajrone dasawarsa sabanjure, lan nginstal atap sing bisa ditarik ing stadion.[2][3]

Ing 23 November 2017, Pamrentah New South Wales ngumumake yen Stadion Australia bakal dibongkar lan dibangun maneh, kanthi stadion persegi 75.000 kursi dibangun. Pengumuman kasebut ditindakake bebarengan karo rencana pembangunan maneh Stadion Sepakbola Sydney ing Moore Park. Rencana asli kanggo Stadion Australia yaiku pembongkaran bakal diwiwiti ing 2019 lan stadion anyar bakal rampung ing 2021.

Tanggal 29 Maret 2018, Perdhana Mentri New South Wales Gladys Berejiklian mbalikke rencana pembangunan maneh, lan ngumumake yen pamarentah bakal nganyarake Stadion Australia lan ngonfigurasi ulang dimensi lapangan dadi bentuk persegi panjang permanen. Iki bakal biaya $ 800 yuta, dibandhingake karo biaya knock-down lan mbangun maneh $ 1,3 milyar.

Ing tanggal 31 Mei 2020, rencana renovasi kasebut dibatalake dening pamrentah amarga ana owah-owahan ing prioritas anggaran minangka akibat saka pandemi COVID-19.<ref> Koziol, Michael (2020-05-30). -powerhouse-move -20200530-p54xzf.html "Premier narik plug ing refurb stadion nanging bakal tetep Powerhouse move" Check |url= value (pitulung). The Sydney Morning Herald (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-30.< /ref> Keputusan sing tegese stadion tetep bisa dadi tuan rumah olahraga berbentuk oval kayata jangkrik lan bal-balan peraturan Australia, lan njaga kapasitase nganti 83.500.

Referensi[besut | besut sumber]

Cithakan:Daftar ulang

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Stadion rintisan

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng anzstadweb
  2. "Stadion Parramatta anyar sing duwe 30.000 kursi ing antarane $1,6 perdana. b janji". The Sydney Morning Herald. 4 September 2015.
  3. "$1 milyar kanggo stadion Sydney". Pemerintah New South Wales. Unknown parameter |tanggal= ignored (pitulung)