Amsterdam ArenA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amsterdam ArenA
Amsterdam Arena logo.svg
fullname =
Lokasi Amsterdam, Nèderlan
Koordinat 52°18′51″N 4°56′31″E
Dibuat 1994-1996
Dibuka 1996
Biaya konstruksi  96 million
Kapasitas 51.628
Pemakai
Ajax (Eredivisie)
1996 - sekarang

Amsterdam ArenA iku stadion kang ana ing kutha Amsterdam, Walanda. Saiki stadion iki dadi kandhange grup bal-balan kang arane Ajax Amsterdam. Stadion iki dibangun wiwit taun 1993-1996 kanthi prabeya € 140 yuta, lan diresmekake nalika tanggal 14 Agustus 1996. Stadion iki bisa kanggo pagelaran musik lan bal-balan. Payone stadion iki bisa dibuka lan ditutup. Kurang luwih ana 52.960 kursi ing stadion iki nalika kanggo nonton bal-balan. Stadion iki wis kalebu stadion bintang lima miturut UEFA.

Stadion iki dadi kandhange grup bal-balan AFC Ajax wiwit taun 1996 nganti saiki. Stadion iki digunakaké nalika Euro 2000. Wektu Euro iku ana pagelaran musik kang ngundang artis kang misuwur kaya ta Madonna, André Hazes lan The Rolling Stones.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 52°18′51″N 4°56′31″E / 52.31417°N 4.94194°E / 52.31417; 4.94194