Stadion Vicente Calderón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stadion Vicente Calderón
Aprobado el nuevo ámbito Mahou-Calderón (01).jpg
Full nameStadion Vicente Calderón
Former namesStadion Manzanares
(1966–71)
LocationArganzuela, Madrid, Spain
Coordinates40°24′6.19″N 3°43′14.18″W / 40.4017194°N 3.7206056°W / 40.4017194; -3.7206056Koordhinat: 40°24′6.19″N 3°43′14.18″W / 40.4017194°N 3.7206056°W / 40.4017194; -3.7206056
Capacity54,907[1]
Field size105 m × 70 m (115 yd × 77 yd)
Construction
Broke ground3 Agustus 1959; 62 taun kapungkur (1959-08-03)
Opened2 Oktober 1966; 55 taun kapungkur (1966-10-02)
Renovated1972, 1982
Closed28 Mèi 2017; 4 taun kapungkur (2017-05-28)
Demolished13 Februari 2019–6 Juli 2020
ArchitectJavier Barroso
Miguel Ángel García Lomas
Tenants
Atlético Madrid (1966–2017)

Stadion Vicente Calderón ya iku stadion kang dumunung ana ing Madrid, Spanyol. Stadion iki kandhang saka tim Atletico Madrid. Saiki Atletico Madrid main ana ing kompetisi Liga BBVA Spanyol. Stadion iki mapan ing pujering kutha Madrid. Stadion iki kurang luwih bisa nampung 54.581 penonton. Karo UEFA Stadion Vicente Calderón diwenei bintang 5 ing taun 2003. Stadion iki kerep dinggo tetandhingan tingkat Éropah kaya ta Liga Europa lan Liga Champions. Timnas Spanyol uga kerep migunakaké stadion iki kanggo tetandhingan lawan timnas nagara liya.


  1. "Vicente Calderón". Diarsip saka asliné ing 2 March 2016. Dibukak ing 6 July 2014.