Stadion Vicente Calderón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vicente Calderón
Vicente Calderón fans.jpeg UEFA Nuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.png
Nama lengkapStadion Vicente Calderón
Nama lamaStadion Manzanares (1966—1971)
LokasiMadrid, Spanyol
Koordinat40°24′6.19″N 3°43′14.18″W / 40.4017194°N 3.7206056°W / 40.4017194; -3.7206056
Dibuat1966
Dibuka2 Oktober 1966
DirenovasiPiala Dunia FIFA 1982
PemilikAtlético Madrid
OperatorAtlético Madrid
PermukaanGrass
ArsitèkJavier Barroso
Miguel Ángel García Lomas
Kapasitas
54.851
Ukuran lapangan
105 x 70 m
Pemakai
Atlético Madrid

Stadion Vicente Calderón ya iku stadion kang dumunung ana ing Madrid, Spanyol. Stadion iki kandhang saka tim Atletico Madrid. Saiki Atletico Madrid main ana ing kompetisi Liga BBVA Spanyol. Stadion iki mapan ing pujering kutha Madrid. Stadion iki kurang luwih bisa nampung 54.581 penonton. Karo UEFA Stadion Vicente Calderón diwenei bintang 5 ing taun 2003. Stadion iki kerep dinggo tetandhingan tingkat Éropah kaya ta Liga Europa lan Liga Champions. Timnas Spanyol uga kerep migunakaké stadion iki kanggo tetandhingan lawan timnas nagara liya.