Stadion Ernst Happel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ernst Happel Stadium
Ernst-Happel-Stadion
Nama lengkap Ernst-Happel-Stadion
Nama lama Prater Stadium (Praterstadion)
Lokasi Vienna, Austria
Pelepasan tanah 1929
Dibuat 1929-1931
Dibuka July 11, 1931
Direnovasi 1986
Pemilik City of Vienna
Operator Wiener Stadthalle Betriebs- und Veranstaltungsgesellschaft m.b.H.
Arsitèk Otto Ernst Schweizer
Kapasitas 53,008
68,500 (U2 concert 30 August 2010)
Ukuran lapangan 105 x 68 m
Pemakai
Austrian national football team
Austria Vienna (UEFA-organised games only)
Rapid Vienna (UEFA-organised games only)

Stadion Ernst Happel minangka sawijining stadion bal-balan ing kutha Wina, Austria. Stadion iki minangka stadion paling gedhé ing nagara iku. Stadion iki nganti taun 1992 jenengé Stadion Prater. Prater diadegaké wiwit taun 1921 nganti 1992. Stadion iki naté ngalami karusakan abot déning pemboman Sekutu. Déning UEFA, stadion iki diwènèhi predhikat bintang lima. Stadion iki tau dianggo final Liga Champions UEFA ing taun 1964, 1987, nganti 1995.

Kapasitas stadion iki 53.008 kursi lan dianggo pertandingan Piala Éropah 2008 ya iku telung grup, rong prapat final, siji semifinal, lan final.

Pranala njaba[besut | besut sumber]