Menyang kontèn

Wènen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Vienna)
Wènen
Wien
Kiwa-Tengen, ndhuwur-ngisor: Rathaus, Schloss Schönbrunn, Riesenrad, Staatsoper, Stephansdom, Kunsthistorisches Museum, Stephansplatz, Sachertorte, Johann-Strauß-Denkmal, Sezession, Donau City, Hundertwasserhaus
Gendéra Wènen
Gendéra
Official seal of Wènen
Lambang
Coat of arms of Wènen
Lambang
NagaraOstenrik Ostenrik
WewengkonWien
Pamaréntahan
 • WalikotaMichael Häupl (SPÖ)
 • Wakil-WalikotaMaria Vassilakou (Grüne)
Laladan
 • City414,65 km2 (16,010 sq mi)
 • Land395,26 km2 (15,261 sq mi)
 • Water19,39 km2 (749 sq mi)
Élepasi151 (Lobau) – 542 (Hermannskogel) m (495–1.778 ft)
Cacah warga (2011)
 • City1.714.142 Increase
 • Pepadhet4.002,2/km2 (103,660/sq mi)
 • Urban1.983.836
 • Métroca. 2.419.000
 Statistik Ostenrik,[1] VCÖ – Mobilität mit Zukunft[2]
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbwww.wien.gv.at
Peta Ostenrik lan pernahé Wina
Kutha Wina, Ostenrik

Wènen[3] (Jerman: Wien, Inggris: Vienna) iku kutha krajan nagara Ostenrik. Kutha iki kang ndunungi 1,8 yuta jiwa lan 2,2 ing laladan Wina Raya. Kutha iki kutha gedhé dhéwé ing Ostenrik lan uga dadi punjer budaya, ékonomi lan pulitik. Ing kutha iki ana kantor PBB lan OPEC.

Gladri foto[besut | besut sumber]


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "STATISTIK AUSTRIA – Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland". Statistik.at. 20 October 2010. Dibukak ing 19 January 2011.
  2. "VCÖ.at: VCÖ fordert Nahverkehrsoffensive gegen Verkehrskollaps in den Städten". vcoe.at. 2008. Diarsip saka sing asli ing 6 July 2011. Dibukak ing 5 August 2009.
  3. https://www.sastra.org/koran-majalah-dan-jurnal/kajawen/2005-kajawen-balai-pustaka-1938-04-09-1667