Wina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Vienna)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wina
Wien
Kiwa-Tengen, ndhuwur-ngisor: Rathaus, Schloss Schönbrunn, Riesenrad, Staatsoper, Stephansdom, Kunsthistorisches Museum, Stephansplatz, Sachertorte, Johann-Strauß-Denkmal, Sezession, Donau City, Hundertwasserhaus
Gendéra Wina
Gendéra
Official seal of Wina
Lambang
Coat of arms of Wina
Coat of arms
NagaraAustria Ostenrik
WewengkonWien
Pamaréntahan
 • WalikotaMichael Häupl (SPÖ)
 • Wakil-WalikotaMaria Vassilakou (Grüne)
Laladan
 • City414,65 km2 (16,010 sq mi)
 • Land395,26 km2 (15,261 sq mi)
 • Water19,39 km2 (749 sq mi)
Élepasi151 (Lobau) – 542 (Hermannskogel) m (495–1.778 ft)
Cacah warga (2011)
 • City1.714.142 Increase
 • Pepadhet4.002,2/km2 (103,660/sq mi)
 • Urban1.983.836
 • Métroca, 2.419.000
 Statistik Austria,[1] VCÖ – Mobilität mit Zukunft[2]
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbwww.wien.gv.at
Peta Austria lan pernahé Wina
Kutha Wina, Austria

Wina (Jerman: Wien, Inggris: Vienna) iku kutha krajan nagara Austria. Kutha iki kang ndunungi 1,8 yuta jiwa lan 2,2 ing laladan Wina Raya. Kutha iki kutha gedhé dhéwé ing Austria lan uga dadi punjer budaya, ékonomi lan pulitik. Ing kutha iki ana kantor PBB lan OPEC.

Cathetan suku[besut | besut sumber]