St. Jakob-Park

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
St. Jakob Park
Joggeli
St Jakob-Park.jpg
Lokasi Basel, Switzerland
Koordinat 47°32′29.67″N 7°37′12.65″E / 47.5415750°L 7.6201806°W / 47.5415750; 7.6201806Koordinat: 47°32′29.67″N 7°37′12.65″E / 47.5415750°L 7.6201806°W / 47.5415750; 7.6201806
Pelepasan tanah 1998
Dibuka 15 March 2001
Pemilik Genossenschaft Stadion St. Jakob-Park
Operator Basel United AG
Permukaan Grass
Biaya konstruksi CHF 220 million (2001)
Arsitèk Herzog & de Meuron
Kapasitas 38,512
Pemakai
FC Basel (Super League) (1998–present)

St. Jakob Park minangka sawijining stadion bal-balan ing Basel, Swiss lan minangka stadion paling gedhé ing nagara iku. Dianggo pisanan ing tanggal 25 April 1954. Stadion iki minangka markas FC Basel. Sawetara pertandingan wigati tau digelar ing stadion iki. Contoné babak semifinal Piala Donya FIFA 1954 lan final Cup Winners Cup 1984.

Stadion iki nduwèni kapasitas 42.500 kursi lan dianggo pertandingan Piala Éropah 2008 ya iku telung grup, loro babak prapat final lan siji semifinal.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=St._Jakob-Park&oldid=976135"